Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - Sorunumuz Hangisi ?
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
OsmanliTurk
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 27

İletiTarih: Pzr May 01, 2005 10:54 pm    ileti konusu: Sorunumuz Hangisi ? Alıntıyla Cevap Gönder

Son zamanlarda ülkemizin üzerine oynanan oyunlar git gide artıyor. Bilinçli kesimler bunların oyun olduğunu ve hatta halkı 2 ye değil 3'e 4'e bölme amacını güttüğünü söylüyorlar.Sorunlar rakamsal sıralamaya sığmayacak kadar yoğun ve bununla beraber etkisiz..! Çünkü, durup bakıldığında bu tuzakları herhangi bir dünya ülkesine kursalar çoktan iç savaş çıkmıştı. Demek ki TÜRK ulusu hangi ırktan hangi dilden olursa olsun Türklüğü kabul etmişse eğer umursamaz bir hale bürünüyor. Bu da bizim ne denli Haysiyetli, Onurlu ve Sadık olduğumuzu gösteriyor.. Peki bütün bunları her birimiz az çok biliyoruz.. Peki ya bu oyunları planlayanlar Osmanlı Devletinden Türkiye Cumhuriyetine dek her dönemde bunlara benzer planlarla saldırmaktan bıkmadı ya da bizi hala aptal ve şahsiyetsiz olarak düşünmekten sıkılmadılar..Bu da o meşhur ülkelerin sindirimsizliği olarak her defasında yüzlerine çarpıyor.. Aslında Türkiye'nin ne KÜRT, ne ERMENİ, ne TÜRBAN, ne ÖZGÜRLÜK, ne AB, ne ABD, ne de Kimlik sorunu yoktur..!
Kürt sorunu olarak görülen tamamen PKK dayatmalı bölücülüktür. Detaylara bakıldığında Kürt kesiminin büyük bir çoğunluğu zaten Türklüğü benimsemiş ve her ne kadar yaşamsal sorunlardan rahatsız olsalar da Kimliklerinden bir şikayetleri yoktur..
Ermeni soykırımı..??? sözde soykırıma maaruz kalmış insanların hemen hemen tüm akrabaları ve yakınları şu an Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan birer yurttaşımızdır. Gerek medya da gerekse çevremde gördüklerime baktığımda büyük bir çelişkiyle karşılaşıyorum.Türk ermenileri böyle bir soykırımı kabul etmiyorlar ve eğer olmuşsa de bu Ermenistanı dahi ilgilendirmez çünkü bu bizim iç meselemizdir diyerek TÜRKİYE'nin bütünlüğünü ve kimliğini kabul etmiş olduklarını ıspatlamışlardır.Bu sözün üstüne bırakın Ermenistanı Tüm Dünyanın HADDİNİ BİLMESİ gerekir..
ve diğerleri..Türban,Özgürlük,AB,ABD vs.. Bu sorunları çözmenin en kısa yolu ise Türklük bilincinin yeniden doğması kabul görmesi ve uygulanmasıdır.. Türban gibi önemli ve hassas bir olayı sorun olarak görmekten vazgeçip, Toplumsal Özgürlükleri ve beraberinde kişisel hak ve özgürlükleri düzenli ve adil bir şekilde uygulamaya koymak gerekir. Sonucunda ulusal bir düzelme oluşacak, bağlılık artacak ve toplum kendi kendini yönetebilecek pozisyona girecek. Kişisel Hak ve Özgürlükler kısıtlandığı sürece belli kurumların ya da şahısların güdülemesiyle oluşan tepkiler ve ayaklanmalar artacak ve kaos ülkemizden hiç eksik olmayacak!!!
AB ve ABD.. Bildiğim kadarıyla AB, ABD hakimiyetine engel olmak isteyen ülkelerin birleşmesiyle kurulmuştu.Her ne kadar yakın dönemde ticari ve sosyal bir anlam kazandırdılarsa da asıl gerçek buydu.Türkiye hükümetinin en kısa sürede referandum yaparak halkının isteklerine karşılık vermesi gerekir.Türk halkı ne ABD hakimiyetine ne de AB yalanına ihtiyaç duymuyor.Zaten bu konularda basiretsiz kalmış olan HÜKÜMETİMİZ halkının ne düşündüğünü bildiği için yabancı ülkelere mahçup olmamak adına böyle bir karar alamıyor.. Kendi acizliğinin vesikasını da halkına yaşatmaya çalışıyor..
Sonuç olarak tek gerçek MİLLİ ŞUUR'da saklı.. Son günlerde EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE GEL sözünü biraz daha anlamlaştırıp EY TÜRK TİTRE VE ÖZÜNE DÖN halinde her fırsatta söylemeye başladım.. Kanımca asıl mana bu kısa cümle de saklı..!
Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin..! Çünkü Kullarında yücelme duygusu yok...!!!! Hepiniz ALLAH'a emanet olun kardeşlerim..!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
KAPIKULU13
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 11

İletiTarih: Pzr May 01, 2005 11:31 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Osmanlının üç kıtaya yayılmış topraklarından anadoluya gelerek bu devleti oluşturduk.Çoğunluğumuzun 3-4 kuşak önceki atası Anadolu'da yaşamıyordu.Ama kalbinde Türk bayrağı,damarlarında Türk kanı,ruhunda
islâm vardı..Çünkü Türk olmakla gurur duyuyor,'hangi memlekettensin?'diye sorulduğunda Türk'üm diyordu.

Bugün farklı şehirde yaşayan hemşeriler birbirlerini kolluyor.Bu iyi,hoş..Ama başka insanları bile sırf bu yüzden ayırt edene,başkalarına gavur muamelesi yapana öfkem var..Millî birlik,her karış toprağın insanının biraraya gelip kenetlenmesiyle mümkündür..

Ülkemizde Türk birliği, Türk olmakla onur duyan,bayrağı namusu gibi gören ve ülkesi için ölmeye hazır Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla kurulabilir.Bugün bir Şırnaklı,bir Urfalı,Diyarbakırlı neden benim kardeşim
olmasın? Türk olduğunun bilincinde ve ülkesini seven bir vatandaşsa..Kendi evinin balkonunda,penceresinde Türk bayrağını korkmadan,gururla asabiliyorsa..Hain köpeklere uşaklık yapmıyorsa..

Benim düşünceme göre birlik budur.Bizim davamız,kendini Türk olarak görmeyen,Türkiyemizin haritasını kabul etmeyen,nevruzda kudurup asil bayrağımızı ayakları altına alanlarla,bu rejimi yıkmaya çalışan ölüm köyünün yolcularıyladır..

Güneydoğu bizim sınırlarımız içindeyse,orada da Türkçe konuşulacak,orası da Türk insanının yaşadığı bir yer olacaktır.Kürt diye bir
kavram yoktur.Öyle bir ırkı,dili veya lehçeyi kabul etmiyorum..
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder ICQ
OsmanliTurk
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiTarih: Pzr May 01, 2005 11:49 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

farklı bi noktadan değinmişsin fakat doğru düşüncelerin var.öncelikle seni bu tespitlerinden dolayı kutlarım kardeşim.. ama unutmamak gereken konu şu ki, kudurmuş olarak görülen kürt kesimine yapılan baskı ve zorlamalar isyanı doğurur..bu bugüne kadar hep böyle olmuştur.. unutulmaması gereken bir diğer konu ise kürtçe olayını kürtler değil AB istemiştir.hatta çoğu kürtler yayınlarda kullanılan kürtçenin lehçesinin farklı olduğunu ve tam olarak ne konuşulduğunu anlamadıklarını söylediler.. kürtçe konuşulmasın denilemez ama sadece kürtçe konuşup Türkçeyi bilmiorum da kabul edilemez.Lazca Boşnakça Çerkezce konuşuluyorsa kürtçeye kısıtlama kimse yapamaz.Eğitim kulelerini istanbula değil doğuya da dikersek o vakit eğitim kolaylaşır ve gelecek nesiller türkçe konuşmaya başlar..halka ne verirsen onu alırsın..eğer halkı hor görüp ezersen tek suçlu sen olursun..bu hep böyledir.. biraz anlayış biraz soğukkanlılık ve biraz da tebessüm kurtuluş savaşındaki kürt türk kardeşliğini geri getirecektir..azınlığa bakarak çoğunlu yok saymak ne ülkümüzde vardır ne dinimizde.. savaşacağımıza konuşalım.. onlara doğruları Kahpe ülkeler şerefsiz örgütler değil biz gösterelim..onları uykularıundan uyandıralım..fazla değil 1-2 kuşak sonra Türkiye kardeşlik ülkesi haline gelir..! bu zamana kadar hep dışlandılar hep ezildiler.. toplasan 200-300 bini geçmicek PKK militanı Kürtlüğü değil, 70 milyonluk Türkiye Türklüğü öğretsin..! o zaman ne PKK kalır ne Kürt sorunu..!
Sakin, sağduyulu,hoşgörülü, anlayışlı ve kardeşçe yaklaşalım.. Eğer düzelmezlerse buyrun kan dökelim..en basiti bu nasıl olsa..! hepiniz Allah'a emanet olun..!!!
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3100

İletiTarih: Pts May 02, 2005 6:11 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

OsmanliTurk demiş ki;
Alıntı:
Çünkü, durup bakıldığında bu tuzakları herhangi bir dünya ülkesine kursalar çoktan iç savaş çıkmıştı. Demek ki TÜRK ulusu hangi ırktan hangi dilden olursa olsun Türklüğü kabul etmişse eğer umursamaz bir hale bürünüyor. Bu da bizim ne denli Haysiyetli, Onurlu ve Sadık olduğumuzu gösteriyor..

Tesbitlerinizin çoğuna katılamıyorum.Bu son derece hümanist,insancıl,barışçı sözleriniz;ülkemizin gerçekleriyle örtüşmüyor.
Şu tesbitinizden başlayalım.Türkiye'de bugüne kadar çok oyun oynandığını en az sizin kadar bilen birisi olarak diyorum ki;biz bir falan değiliz.Biz bir olmadığımızı,chp-dp dönemlerindeki hareketlerimizle,12 öylül öncesi olaylarda,bu günkü bayrak mitinglerinde gösterdik.Bu güne kadar bu ülkede iç savaş çıkmadıysa,bu halkımızın bir, beraber ,hoşgörülü olduğundan değil;Türk silahlı kuvvetlerinin gücü,böyle bir şeye izin vermeyeceği gerçeğinden kaynaklanmaktadır.Ben bu kısmı bu kadarla geçiştiriyorum çünkü,dp ve chp döneminde halkın nasıl kamplaştığını yazsam,burada onlarca sayfa yer tutar.
Alıntı:
Aslında Türkiye'nin ne KÜRT, ne ERMENİ, ne TÜRBAN, ne ÖZGÜRLÜK, ne AB, ne ABD, ne de Kimlik sorunu yoktur..!

Bu sorunların hepsi de vardır.Bunlardan sadece ermeni meselesi içte yoktur,ama uluslararası alanda tüm gücüyle vardır.O da türkiyedeki ermeni nüfusunun,genel nüfusa oranı ihmal edilecek kadar küçüktür de ondan.Kürt sorunu olmadığını söylüyorsunuz,olayları cahilliğe,ekonomiye dayıyorsunuz.Hiç alakası yok.Bana yakınında üniversitesi olmayan kaç doğu güneydoğu ili var söylermisin?Bölge yatılı okulları 80 lerde doğu ve güneydoğuda vardı.Diyarbakır doğunun paris'i derlerdi daha 80 li yıllarda.
Devlet buralara cumhuriyet devrinde kaç baraj,kaç fabrika,kaç okul yaptı biliyormusun?Yılda bir kez ürün alınan kars'a bu devlet sulama tesisleri yaptı.Hem de vefalı iç anadolu halkını ihmal ederek.Doğu illerinde fabrikalar kurdu.Gene o soğuk memleketlerde barajlar yaptı.İşte ığdır sulaması,işte koçköprü barajı,işte erciş sulaması,tercan barajı,gelelim güneydoğuya;atatürk barajı,kıralkızı barajı,maraş sulamaları,urfa harran sulamaları,mardin sulamaları; burada yazsam yerler almaz.Et kombinalarını,şeker fabrikalarını,havaalanlarını falan saymıyorum.Sen kuleleri batıya diktik diyorsun.İki yıllıkları sayma bu illerin hangisinde fakülte yok?Kaçında meslek okulu yok?

Alıntı:
Lazca Boşnakça Çerkezce konuşuluyorsa kürtçeye kısıtlama kimse yapamaz.Eğitim kulelerini istanbula değil doğuya da dikersek o vakit eğitim kolaylaşır ve gelecek nesiller türkçe konuşmaya başlar..halka ne verirsen onu alırsın..eğer halkı hor görüp ezersen tek suçlu sen olursun..bu hep böyledir.. biraz anlayış biraz soğukkanlılık ve biraz da tebessüm kurtuluş savaşındaki kürt türk kardeşliğini geri getirecektir..azınlığa bakarak çoğunlu yok saymak ne ülkümüzde vardır ne dinimizde

Sen hükümetin gerekçeleri gibi konuşuyorsun.Türkiyede yaygın olarak nerede boşnakça,lazca,arnavutça konuşuluyor?Sen hiç;trende vapurda,uçakta otobüste bu dilleri konuşan insanlar gördünmü?İki kürt bir araya gelince konuşuyor,patır patır vıdırdanıyorlar ama.Ne demek ezmek bunları?Şu yukarıda onda birini saydığım işleri yaparak mı bu devlet bunları ezmiş?Ben ege'deyim.Burada kimse boşnakça arnavutça ,giritlice falan konuşmuyor.Adam gibi türkçe konuşuyor.Hepsi bilir.Ama türkçe konuşur.Sen bukadar okul bu kadar üniversite açmışsın da bu heriflere dili öğretemedin mi?Domuz gibi biliyorlar.Ama işlerine gelmiyor.
Biz savaşalım demiyoruz.Ama bizi o noktaya çekiyorlar.Bunları neden onlara söylemiyorsun?Bizi sevmelerini,bayrağımıza dilimize saygı göstermeleri hususunda onlara neden dil dökmüyorsun da BİZİ UYARIYORSUN?
Bak ben sana bir şey söyleyeyim.Kendimizi kandırıyoruz.Senin dediklerini,o lakabını aldığın osmanlı;bunlara ayrıcalıklar tanıyarak yaptı.Cumhuriyet misliyle yaptı.Ama bunları eritemedi.Ortada bu tarihi gerçek duruyorken hala bu söylemler yanlıştır.Biz kendi vatanımızda 50 yıla kalmaz azınlık olacağız.Burada milleti yanlış yönlendirmeyin.Oraya türk kabileleri gönderdik,onları da kürtleştirdiler.
Gelelim dini birliğe.Hangi din bizi zamk gibi yapıştıracak?Nurcuların islamı mı,alevilerin islamı mı,fethullahın islamı mı?Doğru din tek.Adı islam.Ama hangi islam?
Uzatmıyayım da sana ülkenin gerçeğini yazayım.BU ÜLKEDE DIŞ GÜDÜMLÜ TÜRKÇÜLÜK İLE,DIŞ GÜDÜMLÜ DİNCİLİK BİZİ FELAKETE GÖTÜRÜYOR.Türkiye'de tanzimat dış güdümlü olarak yapıldığı için,Türkçülük batı denetiminde ve beslemesinde yapıldığı için,dincilik de ingiliz emrinde götürüldüğü için,bunların hiçbiri muvaffak olamadı.Cumhuriyet de olamamıştır.Çünkü ittihatçılar ve tanzimatçı kadrolar iş başından uzaklaştırılamamıştır.Sana garanti veririm.Türkçülük,kendi öz cevherimizden doğan bir hareket olarak başlatılır,o ziya gökalbin herzeleri bir tarafa bırakılırsa;kurtuluşumuzun tek çaresidir.Türkçülüğün esasları,bize batı tarafından yazdırılmayacaktır.Bu kitap yeniden yazılacaktır.Ve bir öz be öz türk evladı yazacaktır.Kimseden emir almadan yazacaktır.İttihatçıların yaptığı gibi ermeniyle,rumla sırpla da anlaşma yapmayacaktır.
Bugün Türkiyede hiç bir şey yokmuş gibi herşeyin batıdan geldiğini söylemek çok büyük hatadır.Türkiyede bu sorunların hepsi vardır.Ve çözüm beklemektedir.Daha açığı bizi tek bir bütün gibi göstermek ,milleti uyutmaktır.Biz asla bir amerika ya da federe bir devlet olamayız.Yaradılışımızda bu özellikler yok.Olayları bu kadar basite indigeyemeyiz.Ben etnik temizlik yapalım demiyorum.Ama kafa kaldıranı tutup kulağından atalım.Nereye gidecekse gitsin o onun problemi.Ben türküm.Ben boşadığım kadının topuğuna dönüp bakmam.Ya herkes adam gibi oturup bu ülkeyi sevsin ya da gitsin.Yüzyıllardır gösterilen bu hoşgörü işe yaramadığı gibi,avrupanın zorlamasıyla verilen tavizler bunları kudurtmuştur.Ben böyle 70 milyon olacağıma 10 milyon kişi kalmaya razıyım.Çözüm TÜRKÇÜLÜKTÜR.aMA BATI GÜDÜMÜNDE OLMAMAK ŞARTIYLA.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
reisim25
Özel Üye
Özel Üye

İletiler: 779

İletiTarih: Pts May 02, 2005 6:43 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ülkemize oyunlar bin yıldır oynanıyor. Oyun oynanması bizleri daha güçlü yapmalıdır.Türkiyemizde son dönemlerde hümanizm nedense hortladı. Hümanizm bir yutturmacadır. Hümanizm adı altında herkes kendi ırkının milliyetçiliğini yapma fırsatı bulabiliyor veya dini adına misyonerlik yapabiliyorlar.
Türkiyede yaşayıp başka milletlere uşaklık yapan soysuzlar milliyetleri ne olursa olsun, asla islah ve iflah olmayacaklardır. Bu aslı haramzedeler asla kazanılamazlar. Çünkü karınlarına gavur ekmeği girmiş ve gavur ekmeği yiyenlerde gavurun kılıcını sallamışlardır.
Bizler eğitim konusunda hep geç kalmış bir milletiz. Artık eğitim zamanıda geçmiştir, var olan birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacak, Bayrağıma ve İstiklal Marşıma kul köle olabilecek ve Türklükten rahatsız omayan herkes kardeşimdir.
İslamiyet ve Türklüğüm vazgeçilmezimdir.
Manevi değerlerime dokunulmadıkçe, beslendikçe hepimiz büyürüz.
Büyüklüğümüzden ve gücümüzden rahatsız olanlar bu milletin işte asıl düşmanları onlardır.
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiler: 3121

İletiTarih: Pts May 02, 2005 7:11 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Din yalnica Allah´in (c.c.) dinidir. yani Islam.... Ilimlisi milimlisi degil... Falanca seyhin, filanca hocanin pesinde yesil komunist kimligine bürünmenin adi din olamaz. Devranin hükmünce bukelemun kilikli tacirlerin elinden kuratirlamalidir. Cihat budur...

Türk; Türklügü benimsemis olandir... Türk´ün gücü Islamin gücüdür. Baska baskaymis gibi göstermeye gerek yoktur. Merkezinde öz Türk´lerin bulundugu bir devlet yapisinin hedefe kilitlenmesi ve kisa zaman icinde büyük basarilar elde etmesi sasirtmamalidir. Tarihi okuyanlar defalarca rastlayacaktir.

Türk, saltanat kavgalarina basladiginda ise zalimin zulmü artmis, aymazlar efendi olmustur. Türk´ün hümanizmi ise basina hep dert acmistir. Hep sirtindan vurulmustur. Mertligi ve cesareti dünyaya ögreten Türk, BOZKIR TORESINDE yasamis erkekligi. Ne yazik kanciklar zaman zaman icten ice kemirmis bu koca cinari...

TÜRK, MESE AGACI GIBIDIR. KESILDIKCE COGALIR... Tarih sahnesinden Türk´ü indirmek kimseye nasip olmayacak..

Ve tarih tekkerrürden ibarettir... Tarihten ibret alalim ki tekerrür etmesin..
reisim25
Özel Üye
Özel Üye

İletiTarih: Pts May 02, 2005 8:32 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

BİZ ALLAH YOLUNUN DİVANESİYİZ.

TÜRKLÜK TARİHİMİZDE SIRTIMIZA VURULAN YÜKTE HAMALLIK VE MAL DA İSTEMEDİK.

BİNBİR BAŞLI KARTALI, KANARYA OLARAK TAŞIMAĞA TALİP OLDUK.

OĞUZ NE ZMAN Kİ BİRLİK OLDU, KASIRGALARDAN DÜNYA EMİN OLDU.

NE ZAMANKİ NEFİS VE DÜNYALIK KAVGASINA GİRDİK, O ZAMAN ÜZÜLDÜK.

TEK İSTİKAMET KABE
TEK ÖRNEK SAHABE.
(Ustad N. Fazıl'ın affına sığınarak)

SAYGILARIMLA
OsmanliTurk
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiTarih: Pts May 02, 2005 7:12 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

öncelikle kadir 21 isimli kardeşime teşekkür ederim.yazını büyük bir zevkle ve dikkatle okudum.Ancak benim savunduğum fikirleri tam olarak anlaşılmamış gördüm.Ben de en az senin kadar bu konuları biliyor ve tıpkı senin gibi savunuyorum.Kısa olarak bazı tespitlerine yorum getirmek isterim.Doğu ve Güneydoğu daki üniversitelerden haberdarım ancak benim bahsettiğim eğitim konusu ilköğretimdir.Oralara gitmek gerekmez aslında az çok televizyon kanalları bunları aktarıyor.
İkinci olaraksa dil konusu.Ben kesinlikle Kürtçeye karşı biriyim ancak kürtçe konuşulmasını engellemek imkansızdır.Bunu da göz ardı etmemek lazım.Bu noktada yapılması gereken Türkçeyi sevdirmekten geçer ki bu da gördüğüm idari yeteneksizliklerden dolayı neredeyse zora sokulmuştur.Sokaklara bakıldığında bırakın kürtleri Türk ırkından yüzbinlerce hatta milyonlarca kişinin gayet rahat ve keyifli biçimde Türkçeyi İngilizceleştirdiğini ve telaffus ettiğini görüyoruz. Sonuç olarak dil konusu da eğitimden geçer.Aslında ülkemizin her konuda en büyük sorunu eğitim..Açıkçası bu fikirleri savunan sadece ben de değilim.Yüce Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in bu konularla ilgili onlarca demeci ve hatta yazdığı yazılar mevcuttur..Ben sana da hak veriyorum ki Kürtlerin yaptıkları benimde kanıma vicdanıma hatta Türklüğüme dokunuyor. Israrla söylüyorum Kürtlerin içindeki PKK güdümlü göz önüne alarak geride kalan büyük çoğunluğu ezmek ne Türklüğe ne de ÜLKÜ ye sığmaz. Senin bahsettiğin chp-dp ve 1980 dönemlerinden sonra yine Başbuğumuz TÜRK-Kürt kardeşliğini ilan etmemişmiydi? Bu ülkenin tek sorunu Yüzyıllar öncesinden bu güne kadar gelen ve atalarımızın bize bıraktığı tek miras olan TÜRKLÜĞÜMÜZÜ, seninde bahsettiğin gibi dış güdümlerle kaybetmeye başlamamızdır.. Kötüyü emsal alan hep karanlıkta savaşır. Bir de şunu düşünün lütfen.Bu insanlarla Kurtuluş savaşını kazandık. Aynı cephede aynı hedef için savaştık. O zaman faklı olan neydi peki? Yoksa senin de bahsettiğin osmanlı devletinin uyguladığı eşitlik ve demokrasimiydi? Vuslatım isimli kardeşim güzel söylemiş ''Ve tarih tekkerrürden ibarettir... Tarihten ibret alalim ki tekerrür etmesin..'' bende bundan söz ediyorum.. Ayrıca şunu da açıklamaktan dolayı üzüntü duyuyorum ki, senin çelişkiyle bahsettiğin islam modeli diye bir kavram yoktur.Din tamamen bireyseldir ve sonuç olarak o senin vicdan meselendir.Nasıl yaşamak gerektiğini ya da neye uymak gerektiğini tartışma konusu bile yapmak lüzumsuzdur.İslam'ın nasıl olması gerektiğini Kur'an-ı Kerim gayet açık ve net yazıyor.Mezhepler değil Kur'an gerçektir.Buna da dikkat etmenizi umarım.Son olarak ben niye ülküdaşlarımı uyarıyorum da, Kürtleri uyarmıyorum????
İnsanlar sevdiklerini koruyup gözetir..Herhangi bir yanılgaya düşmek ve 80 de olduğu gibi 20-30 yıl sonra tekrar haksız duruma düşmek istemem.Bugün kü şartlarda ne kadar haklı dahi olsak düşünmeden koyacağımız fevri bir tavır bizi suçlu duruma düşürebilir.Ayrıca kimseyi etki altına almak istemiyorum..Sonuç olarak her bireyin zekası vardır ve hangi fikir kendine uygunsa onu benimser ya da kendi fikir üretir..

ve sevgili Kadir Kardeşim;
((Tesbitlerinizin çoğuna katılamıyorum.Bu son derece hümanist,insancıl,barışçı sözleriniz;ülkemizin gerçekleriyle örtüşmüyor.))

tesbitlerime katılmamak bir haktır.saygı duyarım ve tartışabilirim ancak ülkemizin ve hatta Osmanlı Dev.'nin uyguladığı yöntemler genelde hep barışçıl ve insancıldır.Osmanlı dev.'nin azınlıklara tanıdığı, feth ettiği topraklarda yaşayan halka yaklaşımı bunun en büyük örneğidir.Günümüz Türkiyesinde ise belli başlı kürt ve bölücü örgütler hariç toplum genelde barışçıdır.Bunları görmek zor olmasa gerek.Aslında bu konular kitaplaşacak kadar derin ve uzundur ben daha fazla uzatmak istemiyorum.
Hepiniz Allah'a emanet olun..Allah TÜRK'ü korusun ve yüceltsin..!![/i]
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3100

İletiTarih: Pts May 02, 2005 9:05 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Değerli kardeşim OsmanliTurk;
ben de sizin görüşlerinize saygı duyarım.Fikirlerinizi çok seviyeli bir şekilde savunduğunuz için teşekkür ederim.Aylar önce bir kaç yazımda;bu provakasyonların başlayacağı,ve hataya düşmememiz gerektiğini belirten yazılarım bu forum kayıtlarında vardır.Ben müdafaamız dışında,asla saldırıdan bahsetmedim.Hala da bir saldırıya uğramadıkça,oyuna gelmeme taraftarıyım.Benim de sözlerimin yanlış anlaşılmasını istemem.Ama oralarda yıllarca çalışmış,epeyi görmüş bir insan olarak durumdan ve gidişattan hiç ümitli değilim.Osmanlı sizin de söylediğiniz gibi bu politikaları uygulamış ve başarılı olmuştur.Ama nereye kadar?Güçlü olduğu,bu politikaları kendi iradesiyle uyguladığı zamanlara kadar.Ne zaman ki gelişmenin gerisinde kalındı,dışarıya borçlanıldı;dış ülkelerin telkinleriyle yapılan reformlar ve türk olmayan unsurlara verilen haklar aleyhimize döndü ve sonuçta bizi önce çöküş arkasından yıkıma götürdü.Bu gün hala aynı oyunlar oynanıyor.Bizi aralarında ne konuştukları yıllarca ilgilendirmedi.Cumhuriyet;şimdi ortada bir gerçek var,oralarda eğitim seferberliğine başladı.Türkiye'de ilk kez bir il ;TUNCELİ için özel kanun çıkartıldı.Yol ve okullar yapımına başlandı.Bu isyan olarak geriye döndü.Bakın eğitim diyoruz da;herzaman o da çare değil.Şimdi batıya gelenlere bakın.Hiçbir şekilde uyum sağlama yok.Kendi aralarında kamplaşma,aynı müzik kültürü,aynı yiyecekler.Ama tersine bizlerden onlara özenti.Zeytinyağlı mutfak bitti lokantalarda.Acılı,şiş köfte ,lahmacun falan filan.Benim endişem bu.Biz kültür olarak kürtleşiyoruz;farkındamısın bilmiyorum.Adamın hali vakti iyi kürt değil,altında mercedes,arabasından etrafa yayılan müziğe bakın.Bir tane ülkücü sanatçı varmı?Ya tatlıses,ya mahsun,ya özcan deniz.
Bu insanlar en medeni yerlere geliyorlar.Çok para kazananı da az para kazananı da kazananı aynı yaşantı, aynı kültürde.Neden?İşte asıl tehdit bu.
Bizim kültürümüzü yok etmeye başladılar.Buralara kadar gelip de varoşlarda uyguladıkları arabesk kültürü tüm hızıyla aramızda yayılıyor.
Biz bilinçli olarak kürtleştiriliyoruz.Avrupanın da bunları derdi de onların kürtçe falan konuşması değil.Bunlar devlet tv lerinde de serbestçe yayılsın ki;bu milletin dili de töresi de,kültürü de bir an önce bozulsun.
Bunu batı medeniyeti ile yapamadılar,şimdi bunu deniyorlar.Tedbir alınmazssa başarılı olacaklar.Mesele sen ben değil.Beni bu yaştan sonra kim etkileyecek ve bozacak?Ama yeni yetişen nesli düşününün.
İkincisi,sizi yoketmek isteyen bir süper denilen güç gelmiş,ortadoğuda tüm dengeleri lehine değiştirmeye çalışıyor.Sizin bunları eğitinceye kadar vaktiniz yok.Bizim işgal altında olduğumuz belli değil mi?Ben mi yanlış görüyorum?Bu hükümetin bu ülke çıkarına aldığı bir tane kararı,bağımsızlığa mesnet olacak bir tavrını duruşunu bana gösterebilirmisiniz?İki yüz yıldır bunları eğitememişiz,iki yüzyıl kadar daha vaktiniz var mı?Ülke parselllenip parsellenip satılmıyor mu?Ege de ,kıbrısta haklarımızdan vazgeçlimiyor mu?Ermenistan iddiasını kazanma bizi mahkum ettirmek üzere değil mi?Bu bahsettiğimiz insanlara
neler vaad edildiğini bilmiyormuyuz?İşte bu noktada tavize karşıyım.Atatürk tunceli'de devletin en küçük zaafiyetini gösterseydi,Türkiye cumhuriyeti rekor derece kısa zamanda tarihe karışan devlet olmayacakmıydı?Her tarafta mantar gibi isyanlar başlamıyacakmıydı?Biz ne zaman bu insanları dışladık?Devlet nerede bunların önüne geçti?Bunlara ezilmiş demek çok ayıp olur.Ezilenleri belli.Ama demiyorum;kurunu yanında bir kaç yaş yanabilir.Şu lice hadiselerini hatırlayın.Ya da şırnakta olanalar.Şu öğretmenlere yapılanları.
Bu kadar büyük çoğunluk bu kadar masumdu da;neden bu sizin deyiminizle200.000 kişi yi durduramadı?
Fazla uzatmayayım,Artık gerçekleri görme zamanı geldi.80 öncesi doğu edebiyatı yapılırdı.Ama bugün izmir'de ne varsa diyarbakırda da var.Keşke dediğiniz gibi bir mermer olabilseydik de şu işler başımıza gelmeseydi.Ben giderek yaklaşan tehlikeye işaret ediyorum.Biz hoş göre göre,hala tedbir almamakta ısrar ediyoruz ve yıkılışa gidiyoruz.Ben dini idareden falan hiç bahsetmedim.Tam tersine hangi din bizi birbirimize ve islam alemine zamk gibi bağlayacak diye sordum.Bu gün sığınacak tek tarafımız;ayakta kalabilecek kadar kalmış türklüğümüz ve kanımızdaki o cevherdir.Bu gün milletimiz satıldı.Ben artık başımızda,değerli türk insanlarını idareci olarak görmek istiyorum.Dış güçler yıllarca bu kesimin oylarını bu milletvekilleri eliyle,ülkenin harcanılması için kullandı.Diyeceksiniz ki böyle demokrasi olu mu?Şartlar düzelinceye kadar olur,başka çaresi yok.Ben başımda;dışarıdan emir almayan,onların çıkarları doğrultusunda hareket etmeyen türkleri görmek istiyorum.Size şunu da söyleyeyim;ikinci kurtuluş savaşı yaparsak,ne kadar katılım olacağını da gözlerinizle göreceksiniz.Bu işler lafla olmuyor.Ben Hafız ibrahim Demiralayı yazdım bir ay kadar önce.İnsanımızın o yiğitten,türklük,islam adına öğreneceği çok şey var.Merak etmeyin mermermiyiz;yoksa paramparça edilmiş betonmuyuz çok yakında ortaya çıkacak.Yanılmayı çok isterim.Saygılarımla.
OsmanliTurk
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiTarih: Pts May 02, 2005 10:11 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kadir kardeşim;
yorumunu noktasına kadar büyük bir dikkat ve mutlulukla okudum.Ayrıca emin oldum ki, fikirlerimiz bir noktada birleşiyor.Ancak bu olayın 2 tarafı olduğu için ben bir yüzünü sen ise diğer yüzünü anlatıyorsun.Haklısın hemde her harfine kadar.Bunda hem fikiriz.Ben kısaca şunu söylemek isterim.Bu olaylar sabittir ve yaşanmıştır.Gelecekte yaşanmaması için ne yapmalıyız? Elle tutulur ve gerçekçi bir şekilde ne gibi bir tavırlar alınmalı? Ben işin bu yönüyle ilgileniyorum daha çok.Bu konuda istikrarlı ve kesin bir sonuç çıkarılmalı.Yoksa senin fikirlerine saygı duyduğum gibi sonuna kadar destekliyor ve her kelimenin altına imza atacak kadar inanıyorum.Çünkü sen gerçeklerden başka bir şey yazmıyorsun.Bu noktada geçmişe dönük yaşanmış olaylara yönelik duygularını paylaşıyorum ve senden çözüme yönelik, gerçekçi ve bugünün şartlarına uygun yapılması gerekenlerle ilgili fikirlerini paylaşmanı bekliyorum..
Saygılarımla Sevgili Kadir Kardeşim..
Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin.Hepiniz Allah'a emanet olun..!
reisim25
Özel Üye
Özel Üye

İletiTarih: Sal May 03, 2005 8:23 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın Ülküdaşarım,
Türkiye dışarıdan çok çekmiş bir Devlettir. Kürtçülük eski dönemlerde daha lokal olarak yapılıyordu. Şimdi kürtçülüğün sınırları daha da genişledi. Adamlar güneydoğu ve doğuanadoluya razı değiller. Çünkü zenginliklerin batıda olduğuna inanıyorlar. Vebaşta Antalya olmak üzere hak iddia ediyorlar.
Yıllarca Türkiyede Bölücülük sorunu gözardı edildi, üçbeş kendini bilmez denildi,çapulcu denildi ve hep ihmal edildi.
Sonuçta işin öyle olamdığı görüldü.
Kadir21 Gardaşım tespitlerinde doğru.
Milliyetçilik ateşi adamların içlerinde yakılmış. Ben daha çocuktum, hatırlıyorum bizim çarşıda aleni kürtçe konuşamazlardı, ancak iki kişi bir araya geldi mi konuşmaya başlarlardı.
Özal dönemi ile onlarda açıkça konuşmağa başladılar. Konuşmaları elbette beni rahatsız etmiyor, ama bölücülük anlamında ele alırsak "dil birliği" gibi önemli ve terkedilemez bir iletişim kaynağını kaybetmiş oluyorsun.
Kürt diliyle bu insanlar ilim yapamaz, kitap okuyamaz, komşusuyla dahi iletişim kurarak bir şey öğrenemez.
Öylece bildikleri ile kalacaklardır.
Kürt dilini serbest bırakanlar onlara en büyük kötülüğü yapmışlar ve daha kürtlleri kolay kullanma imkanı elde etmişlerdir.

Bizim üzerimize oynanan oyunlar bu kadarla elbette sınırlı değil.
Bize en büyük darbeyi "TÜRK" olduğumuzu unutturarak hatta türklüğünü reddden bir grup yetiştirerek vurmuşlardır.
Bu darbeyi cemaatler olarak; Nurcular, Fetullahcılar, ve Yeşil İslamcılar (Mi,lli Görüş ve avaneleri,akıncılar vs), tüm sol ve komünist görüşde olanlar birlikte yaptılar.
Atatürk'ü bile düşman ilan ettiler.
Oysa en büyük, Türkçü, ve en büyük milliyetçi, vatansever olarak ben Atatürk'ü bilirim.
Osmanlı'da Türk kimliğimizi kaybetmemizde büyük vebal taşır. Her millet kendi milliyetçiliğni tanırken Türkler," Biz Osmanlıyız" demişizdir. Bir millet daha nasıl kaybolsun?
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız