Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - Kurtlesmeyi Onlemek
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 3. sayfa (Toplam 5 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
oguz_kagan87
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 9

İletiTarih: Pts Haz 27, 2005 2:10 pm    ileti konusu: yaw siz neyi tartışıyorsunuz Alıntıyla Cevap Gönder

slm yaw siz neyi tartişiyorsunuz.çoğalan kürtleri siz mi engelleyeceksiniz.haaa.
geçen sitenin birinde bir haber okudum.
yaw bizim türkistan'da bile kürt varmiş.yani orta asya'da bile kürt var.kizgizistan kazakistan vd.,

şimdi size ohaberi yaziyorum.iyice okuyun.adamlar tüm türk ülkelerini kürtleştirmişler.

ŞİMDİ O HABER::::

("[b]Orta Asya ve Kafkaslar'daki Kürt aydınlardan Türkiye'ye barış çağrısı

Türk ve Kürt aydınların 'Barış Deklarasyonu'na, Orta Asya ve Kafkaslar'dan da destek geldi. Orta Asya ve Kafkaslar'daki Kürt aydınlar, bir bildiri yayınlayarak, son dönemlerde artan çatışmalardan kaygı duyduklarını belirtti.

70'i aşkın Kürt aydının imzasını taşıyan bildiride, çözümün ilk adımı olarak, her iki tarafın da şartsız savaşı durdurması gerektiği kaydedildi.

Devamla Türk ordusuna operasyonları durdurması çağrısı yapılan bildiride, hükümetin de, çözüm için siyasi adımlar atması gerektiğinin altı çizildi.

Bildiride, "beklentimiz, Kürtlerin en insani ve ulusal haklarının tanınması ve Türklerle, Kürtler arası barışın sağlanması yönündedir" denildi.

Bildiriye imza atanlar arasında, Kazakistan Kürtleri Birliği Başkanı Prof. Kinyas Îbrahîm Mîrzoyev ve Kırgızistan Kürtleri Birliği Başkanı Şêyh Remezan Seyîdov'la, Prof. Mehmedê Misto, Prof. Hûseyînê Hemîd, Prof. Xalitê Mehmed ve Prof. Mecîdê Silêman gibi, çok sayıda tanınmış aydın bulunuyor").......
YANİ ADAMLAR TÜM TÜRK DEVLETLERİNİ KÜRTLEŞTİRMİŞLER TÜRKİYE'YİMİ KÜRT YAPAPAMAYACAKLAR.

BAKİN BEN AKSARAY'LİYİM.AKSARAY'A TEŞVİK YASASİNA ALİNMASİNDAN BU YANA YANİ 1 YILDA DOĞU VE GÜNEY DOĞU'DAN TAM 3000 KİŞİ GELDİ.EVET EVET DOĞRU.BİR DİĞERİDE BENİM İLÇEMDE SANAYİ YOKTUR.HEP PANCAR BUĞDAY ARPA TARİMİ VARDİR.

KÜRTLER BİZİM İLÇEYE ÇALİŞMAYA GELİRLER.YİLLARDİR HEP YAZİN GELİP KİŞİN GİDERLERDİ.AMA 2000 YİLİNDAN BU YANA YERLEŞMEYE BAŞLADİLAR.İLÇENİN MERKEZ NÜFUSU 8.000.
5 YİL İÇİNDE TAM 1.200 KÜRT GELDİ.YANİ NÜFUSÜN TAMAİ TÜRK İKE ŞİMDİ %25-30 U KÜRT.10-15 YİL SONRA İLÇENİN %80-90 KÜRT OLACAK.İŞİN ACAYİBİ BİZİM BLD. BAŞKANİ KÜRTLERE UCUZ EV VERİYOR.ONLARDA SÜREKLİ GELİYOR.ADAMLAR GELDİMİ AZDA GELMİYORLAR BİR AİLENİN 10-12 ÇOCUĞU VAR. :) :)))

AMA BU SORUNU ÖLE IRKÇİLİK İLE, ANARŞİSTLİK İLE ÇÖZEMEYİZ.ANLADİNİZ Mİ.

BU SORUNU DAHA İYİ YOLLLAR İLE ÇÖZMELİYİZ.ÇÜNKÜ HAKLİ İKEN HAKSİZ DURUMA DÜŞERİZ.

KİB.HOŞCAKALIN.

AKSARAY'LI BOZKURT AHMET REİS.....
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
tatvanbozkurt
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 512

İletiTarih: Pts Haz 27, 2005 2:29 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

AMA BEN OLSAM KISIRLASTIRIRIM HEPSINI ZATEN BIR BOKA YARAMIYOO BUNLAR !!!
BUNLAR !!!
kurtoglu1919 Ağbi sana tamamen katılıyorum :)
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM YIM MSNM
ALP-TUR
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 277

İletiTarih: Pts Haz 27, 2005 2:32 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

oguz_kagan87 kardeşim.

Orta Asyada kürt var diyemeyiz.. Orta asyada Türk devletleirnde bir kaç bin kürt olduğu doğru. Onlar buradan oraya göç eden işçiler veya bazı göçmenlerdir. Sayıları abartılacak boyutta değil. Yalnız kafkaslarda özellikle Azerbaycanda çok kürt var ve bunların sayısı hızla artıyor. 80 sene önce Ağrı isyanında Türkiyeden kaçtı bu kürtler..
PusaT_KurT
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 162

İletiTarih: Pts Haz 27, 2005 3:50 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

oguzkagan_87 bence kürtleri kardeş olarak görelim,gelsinler bizim vatanımızı elimizden alsınlar...NEDE OLSA DİN GARDEŞİYİZ...

Kürtler gittikleri yere ele geçirsinler,nolcak ki,bu vatanı beraber kurduk(TÜRK ÇANAKKALEDE SAVAŞIRKEN,KÜRT DAĞDA İSYAN ETMEKLE MEŞGULDU)...BIRAKIN GİTSİN,NEDE OLSA DİN KARDEŞİYİZ...

BIRAKIN BU İŞLERİ....
ARTIK BİRA ZSOMUT OLUN YA,SİZ ONLARI KARDEŞ OLARAK GÖRDÜKÇE ONLAR TEPEMİZE ÇIKTI.YETER YA....

ALLAH KÜRTÜNDE,KÜRDOFİLLERİNDE BELASINI VERSİN...
sevgihan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 226

İletiTarih: Pts Haz 27, 2005 5:19 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Aksarayli Oguz Kagan'a:

Ben'de Konya-Doganhisar'a gelinim, belki Cihanbeyli deki durumu bilirsiniz. Devlet oraya Kurt getirip, ellerine buyuk arsalar verdi. Simdi oraya yerlestirilen Kurtler zengin, ve yerli Turk Kurtlerin tarlalarinda calisiyor. Sonra gidip secim sonuclarina bakin: Cihanbeyli de DEHAP oyun yuzde 10'unu almis, bir koyde yuzde 40, baska koyde yuzde 60 oy almislar. Yani bu Kurtler hem okumus, hemde zengin, gene de 1990lerden beri DEHAP'a olan oylar artmakta.

http://www.cihanbeyli.com sitesine bir bakin...
Sayfada Cihanbeyli Kurtlerinin PKKya katilmasindan sakinca sanki normal birsey mis gibi bahsediliyor.

Zannedersin Cihanbeyli'de Turk kalmamis ama tabi Turklerde var orda.

Futbol'da bile pislik yapiyorlar (bir kac ay once, Yeniceoba Spor bir bayan hakem'e Kurtce kufur etmis, hanim takimlarini cezalandirinca bu sefer buyuk olay cikardilar. Neymis Kurtce'ye karsi bisi yapmissiz.) Adam spor'da bile zihniyetlerini tasiyorlar. Murat Bozlak, Dehap baskani da Cihanbeyli'dir dogru hatirlarsam...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kurtoglu1919
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 940

İletiTarih: Pts Haz 27, 2005 7:46 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sevgihan demiş ki:
Aksarayli Oguz Kagan'a:

Ben'de Konya-Doganhisar'a gelinim, belki Cihanbeyli deki durumu bilirsiniz. Devlet oraya Kurt getirip, ellerine buyuk arsalar verdi. Simdi oraya yerlestirilen Kurtler zengin, ve yerli Turk Kurtlerin tarlalarinda calisiyor. Sonra gidip secim sonuclarina bakin: Cihanbeyli de DEHAP oyun yuzde 10'unu almis, bir koyde yuzde 40, baska koyde yuzde 60 oy almislar. Yani bu Kurtler hem okumus, hemde zengin, gene de 1990lerden beri DEHAP'a olan oylar artmakta.

http://www.cihanbeyli.com sitesine bir bakin...
Sayfada Cihanbeyli Kurtlerinin PKKya katilmasindan sakinca sanki normal birsey mis gibi bahsediliyor.

Zannedersin Cihanbeyli'de Turk kalmamis ama tabi Turklerde var orda.

Futbol'da bile pislik yapiyorlar (bir kac ay once, Yeniceoba Spor bir bayan hakem'e Kurtce kufur etmis, hanim takimlarini cezalandirinca bu sefer buyuk olay cikardilar. Neymis Kurtce'ye karsi bisi yapmissiz.) Adam spor'da bile zihniyetlerini tasiyorlar. Murat Bozlak, Dehap baskani da Cihanbeyli'dir dogru hatirlarsam...

Cihanbeyli nerede ve kimin zaman inda bu arsalar verildi???

Daha detayli Bilgi verebilirmisin bizlere ???

Saygilar
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
sevgihan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiTarih: Pts Haz 27, 2005 8:12 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Abi Cihanbeyli Konya'nin bir ilcesi...Tuz golunun batisinda. Cumhuriyet'in yeni kuruldugu yillarinda, muhtemelen Kurt nufusu asimule edip etkisiz hale getirmek amacla, Dogu'nun cesitli illerinden bir kac Kurt asireti Cihanbeyli'ye yerlestirilmistir. O yillarda, arsa ucuzdu ve fazla degeri yoktu. Fakat arsa degerler arttikca, teknoloji gelistikce, genis arazileri ekip bicme kabiliyete sahip oldukca, tabi oradaki Kurtler zenginlestiler. Esime gore, bu olay Ataturk zamaninda oluyor. Ama emin degilim, yani kitaplardan arastirmadim yada arsivlerden bakmadim.

Sonuc olarak, yeni yerlestirilen Kurtler ama beklendigi gibi asimule olmadi, orada kendi aralarinda devam ettiler yani anadilleri Kurtce-Kurmanji olarak kaldi. Yerlestirilen asiretlerinin en buyugu Canbegli asiretiydi, galiba Cihanbeyli de adini ordan aliyor. Gencler gitgitde DEHAPin etkisinde kaliyor, ama mesela Yeniceoba'da Dehap degil CHP butun oylari alir, dolayisiyla bu "Kurtculesme" oradaki butun Kurtlere bulasmis degil henuz. Toktamis Ates Yeniceobaliymis. (Yeniceoba Kurtlerin agirlikla yasadigi Cihanbeyliye bagli bir koy).

Benim bildiklerim bu kadar, yada duyduklarim daha dogrusu. Daha bilgili olan hemsehrilerim vardir.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kurtoglu1919
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 940

İletiTarih: Pts Haz 27, 2005 8:28 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sevgihan demiş ki:
Abi Cihanbeyli Konya'nin bir ilcesi...Tuz golunun batisinda. Cumhuriyet'in yeni kuruldugu yillarinda, muhtemelen Kurt nufusu asimule edip etkisiz hale getirmek amacla, Dogu'nun cesitli illerinden bir kac Kurt asireti Cihanbeyli'ye yerlestirilmistir. O yillarda, arsa ucuzdu ve fazla degeri yoktu. Fakat arsa degerler arttikca, teknoloji gelistikce, genis arazileri ekip bicme kabiliyete sahip oldukca, tabi oradaki Kurtler zenginlestiler. Esime gore, bu olay Ataturk zamaninda oluyor. Ama emin degilim, yani kitaplardan arastirmadim yada arsivlerden bakmadim.

Sonuc olarak, yeni yerlestirilen Kurtler ama beklendigi gibi asimule olmadi, orada kendi aralarinda devam ettiler yani anadilleri Kurtce-Kurmanji olarak kaldi. Yerlestirilen asiretlerinin en buyugu Canbegli asiretiydi, galiba Cihanbeyli de adini ordan aliyor. Gencler gitgitde DEHAPin etkisinde kaliyor, ama mesela Yeniceoba'da Dehap degil CHP butun oylari alir, dolayisiyla bu "Kurtculesme" oradaki butun Kurtlere bulasmis degil henuz. Toktamis Ates Yeniceobaliymis. (Yeniceoba Kurtlerin agirlikla yasadigi Cihanbeyliye bagli bir koy).

Benim bildiklerim bu kadar, yada duyduklarim daha dogrusu. Daha bilgili olan hemsehrilerim vardir.

Sayin Sevgihan Hanim

Daha önce ben sizlere cok kizdim tamam belki Iyi niyetli idiniz ama
sizin bir Bayan oldugunuzu daha yeni farkina variyorum onun icin sizden özür dileyeceyim !!!

SAYGILAR

ARTI daha fazla bu konu hakkinda bilgi belge toplayip tekrar hem bana bir E-mail ile hem de ülkücü arkadaslar in bilgisine sunar saniz size tesekür edecegim
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
sevgihan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiTarih: Pts Haz 27, 2005 8:40 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Abi, bayan olmam neyi degistirir? Heh, zaten hangi erkek "Sevgi" diye baslayan lakap kullanir ki? Asil adim da Sevgidir bu arada. En yakin bayan arkadasim bana Sevgihan diye hitap eder bazen, lakap ordan gelme. Neyse :)

Internet uzerinden kaynak bulmaya calisiyorum, fakat olay hakkinda cok fazla bilgi bulamadim henuz. Turk sayfalar genelde bu Kurtlesme hakkinda bahsetmiyor bile; bazi Kurt asiret sayfalarda soz ediliyor, mesela "Xelihan" asiretine gore, onlar Cihanbeyli - Golyazi'ya 1850lerde gelmisler, Anadolu'nun cesitli illeri gezip gectikten sonra. Tabi yazilanin dogru olup olmadigini bilmiyorum ama yerelnet.org.tr'den Golyazi secim sonuclarina bakarsan, son secimde yuzde 60 oy ile SHP (yani Dehap) kazanmisti....

Neyse, olayi elbette arastiracagim, arastirmaktayim ...

En son sevgihan tarafından Pts Haz 27, 2005 8:43 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi.
ber_reis
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 32

İletiTarih: Pts Haz 27, 2005 8:40 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kardeşlerim bence en güzel veen akılcı çözüm israilin zamanında filistinlilere uyguladıı ve yakın zmanda bize uygulanan toprak satınalma politikasıdır. bu şerrefsizlerin evlerini biraz pahalıdan satın alacaksın bütün doğuda yapacaksın aynı şeyi sonra oralara türk insanını yerleştireceksin. bakın görün o zman bu şerefsizler güzel vatanımızdan nasıl kaçacaklar
sevgihan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiTarih: Pts Haz 27, 2005 9:02 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kurtoglu,
Boyle bir sayfa buldum, bir cok asiretin gocuyle ilgili.
http://www.kutukusagi.com/icanakurt.htm

O sayfaya gore, bu olay Osmanli'nin sonlarina dogru olmustur:

"Daha onceleri yaylalarin kisilere verilip kullanim isi dengeli bir bicimde yapiliyordu. Osmanli yonetimi bunu (baskiyi), Kulu civarlarindaki yazlik otlaklari kullanan Kurtlerin kendi eski yasam bicimlerini terketmeleri icin yapmaktaydi. Buraya yerlesim, bir asiret ya da akraba grubuna verilen topraklar uzerinde ev insa etmeleri ve yerlesmeleri anlami tasiyordu. Osmanli ve daha sonrasi kurulan Turkiye Cumhuriyeti doneminde devlete ait topraklar, surekli yerlesim ve yeni koyler insa etme amaciyla dagitilmistir."
Teleut
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 9

İletiTarih: Pts Haz 27, 2005 9:32 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Selamun aleykum

Bildiğim kadarıyla cihanbeyli kulu yunak gibi yerlere kürtler, isyanlar sonucunda gelmişlerdir.
Cihanbeylide Türk köyleride vardır: kayı, hodoğlu ,insuyu, karabağ, Böğrüdelik, gibi...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
grncy
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 13

İletiTarih: Sal Haz 28, 2005 2:57 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kardeşlerim abilerim suç kürtlerde ama suç bi nevi de devlet büyüklerinde.kürt olan ne ypıyor doğuda iş yok diyo güç yok diyo büyük şehir diyo geliyo buralara.sonra burda ne yapıyo iş bulamıyo.baktıki doğudan güzel çareyi kara para kazanmakta buluyo.buda nasıl oluyo:beyaz satıyo onu bunu gasp ediyo hırsızlık yapıyor.bence yapılması gereken en önemli şeylerden birisi kürtlerin büyük şehirlere girmesini yasaklamak.adam öldürmeden kapkaççılıktan kim yakalansa hepsi doğulu oluyor.bunun bir çözümü olmalı....yorumlarınızı bekliyorum
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
sevgihan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiTarih: Sal Haz 28, 2005 5:22 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hepsi Dogulu degil ama haklisin yakalananlar cogu Doguludur. Olay biraz da organize suca bulasiyor - bir kac ay once, Istanbul'da kapkac yapan bir kac Diyarbakirli cocuk tutuklandi. Sorguda belli olduki bu cocuklar Diyarbakir'dan zorla kacirilip, o hayata suruklendi. Yani, dogu'da bir cok cocuk sokakta oldugu icin, sebekeler ya kacirmakla yada kandirmakla o cocuklari yanlis yola itmektedir. Tabi bilincli sekilde bu suclari yapanlarda var. Dikkali olmak lazim ve duruma gore cesitli onlemler gerek. Diyarbakirli cocuklari kaciranlar kesfedildikten sonra mesela Diyarbakir'da "cocuklari koruma vakfi" kuruldu ama, vakif tam neler yapiyor bu duruma engel olmak icin bilmiyorum.
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 3. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki »  

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız