Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - "BIZDE TURKMEN FEDERASYONU KURARIZ"
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 855

İletiTarih: Çar Tem 13, 2005 4:40 am    ileti konusu: "BIZDE TURKMEN FEDERASYONU KURARIZ" Alıntıyla Cevap Gönder

TELAFER - Irak Milli Türkmen Partisi’nin projesi, Tel Afer’den Mendeli’ye kadar Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı 250 kilometre uzunluğunda ve 50 kilometre genişliğindeki bölgede “Türkmeneli bölgesi” kurulmasını ve bu bölgenin Türkmenler için idari sınır ilan edilmesini öngörüyor.

Milli Türkmen Partisi Başkanı Cemal Şan, güneyde Şiilere, batıda Sünni Araplara ve kuzeyde Kürtlere ayrılan bölgelerin yanında Türkmenlere de kendi yaşadıkları topraklarda özel bir bölge verilmesi gerektiğini belirtti.

Şan, amaçlarının Türkmenlerin asimilasyonu politikasına son vermek ve Türkmen kimliğini korumak olduğunu söyledi.

En son kerkuk_turk tarafından Per Ağu 11, 2005 1:25 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
sevgihan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 226

İletiTarih: Çar Tem 13, 2005 4:16 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kerkuk_turk,

Irak Turkmenlerin Ozel bir bolgeye sahip olabilmeleri icin, SAVASMAK zorundalar...

Peki, boyle bir mucadele icin gereken yapilandirma var mi? 10 binlerce kuvvetinde olan pesmerge ordusu nasil yenilecek?

Diplomatik yollarla kimse o bolgeyi Turkmenlere birakmaz...Istemek kolay, elde etmek daha zor. Bazen de istemeyeceksin, sadece ALACAKSIN!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3100

İletiTarih: Çar Tem 13, 2005 6:11 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Irakı'ın karışacağı ve bu günlere gelineceği yıllar önceden belli idi.Peşmergeler her türlü desteğe sahip olarak,orada silahlı bir güç haline getirildiler.Bunun karşılığında bizim oradaki Türkmenleri toparlayıp durumu anlatmamız ve silahlı bir mücadeleye için eğitmemiz gerekirdi.Hatta oranın silah deposu haline getirilmesi gerekirdi.Evet bu dilekleri için savaşmak zorundalar ama bu ;yardımsız nasıl olacak?Adamların elinde hiçbir şey yok.Yıllarca giden ezdi gelen ezdi bu ırkdaşlarımızı.Burada suçlu olan Türkmenler değil,geçmiş hükümetlerdir.Oradan ,yıllarca gelen feryatlara kulak tıkadık.Kore'ye ,somali'ye,afganistan'a asker yolladık.Burnumuzun dibindeki ırkdaşlarımıza kulaklarımızı tıkadık.Şimdi savaşın ne duruyorsunuz diyoruz.Bunu şu üst başlıkta yazan sevgihan arkadaşımıza karşı yazmıyorum.Bu ülkenin başbakanı kalktı,"Türkmenler umduğumuz gibi çıkmadı"dedi.Ne umuyordun ki?Bu adamlar yıllarca ezildi.Dünya ile bağlantıları kesildi.Saddam şerefsizi,petrolden pay verip kürtleri azdırırken,bu insanlar dikta altında inledi.Ne umuyordun rte efendi?Bu insanlara,yıllarca ezilen bu kişilere akıl vermek kolay.Sen önce devlet olmanın gereğini yap.Hükümet olmanın sorumluluğunu duy.Ben bir şeyi çok merak ediyorum.Bizim orada olduğu söylenen kuvvetlerimiz ne yapıyor?Orada olduğu söylenen özel timler ne yapıyor?Yoksa sakın,bunlar soydaşlarımızın kırılmasına refakat mi ediyor?Anlamak mümkün değil.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
sevgihan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiTarih: Çar Tem 13, 2005 7:23 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kadir21 demiş ki:
Şimdi savaşın ne duruyorsunuz diyoruz.Bunu şu üst başlıkta yazan sevgihan arkadaşımıza karşı yazmıyorum.

Dostum ustume almiyorum, haklisiniz. Desteksiz Turkmenler savasabilir ama, yenilirler. Yillar boyunca hata yapildi. Bizim onlara daha cok sahip cikmamiz lazimdi...

Alıntı:

Bu ülkenin başbakanı kalktı,"Türkmenler umduğumuz gibi çıkmadı"dedi.Ne umuyordun ki?

Erdogan bekliyordu ki Irak Turkmen Cephesi daha cok oy toplayacakti, ve boylelikle Turkmenler varligini daha cok gosterecekti. Secimler sirasinda, Turkmen lideri Sayin Ergec hacca gitmisti mesela, bir cok Turkmen lider Ankara'daydi. Erdogan'in (bence liderler gercekten Mekke ve Ankarada idilerse hakli) elestirisi buydu. Onder dediginiz kisiler halkin ortasinda isin icinde olurlar, secim sirasi hacce gitme vakti degildi.

Ama su ada varki secim yolsuzluklara karsilik verebilmek icin de Turkmenlerin silahlandirilmalari lazimdi. Benim okudugum butun Turkmen kaynaklarda, ama, Turkmen liderler hep "bariscil yollardan hakkimizi arayacagiz" diyorlar. Hatta bazi Turkmenler var, Kurt Ittifaki ile isbirligi yaparak daha cok fazla haklarini koruyacaklarini dusunmektedirler. Bir baska kesim de Sii partilere destek vermeyi tercih etmisti. Turkmenler ITC arkasinda birlesmemislerdi...

Fakat bu asamada birbirimizi suclamakta bir ise yaramaz, Erdogan'da gecmiste bizim devletin yaptigi hatalari gozardi edip, "Ops artik Turkmenlerden is gelmez, Kurtlerle calisalim" zihniyetine girmesi de cok yanlis bir sey...cunku Irak'ta tek gercek dostumuz Turkmenlerdir.

Alıntı:
Ben bir şeyi çok merak ediyorum.Bizim orada olduğu söylenen kuvvetlerimiz ne yapıyor?Orada olduğu söylenen özel timler ne yapıyor?Yoksa sakın,bunlar soydaşlarımızın kırılmasına refakat mi ediyor?Anlamak mümkün değil.

Bildigim kadar ile ozel kuvvetler daha cok orada istihbarat amacla oradalar...catismaya girmek icin degil...

Bu asamada Turkiye gizlice Ozel Kuvvetleri Turkmenlerle birlikte savasmak uzere gorevlendirip, Turkmenleri silahlandirip organize etse iyi olur ama...bu hukumetin bunu yapacagina inanmiyorum...
AB ve ABD'ye teslimiyetci politika izliyorlar...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Çar Tem 13, 2005 8:00 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sevgihan arkadaşımızın görüşlerine katılmamak mümkün değil.Aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyoruz.Benim burada vurgulamak istediğim şu.Bu insanlar yıllardır savaşmıyorlar.
Siyaseti ise hiç bilmiyorlar.Çünkü baskı altında yaşadılar.Öyle kolay değildir,saddam gibi bir diktatörün baskısı altında yaşamak.Yani deneyimleri yok.Burada onların yapamadıklarından ziyade,koskoca Tc nin, Rte gibi işbilmeyen,siyasetten bihaber bir insan yüzünden yapmadıkları önemli.Başımıza dert olan da zaten bu.Dikkat ederseniz saddam devrildikten sonra,bu azgın kürt çeteleri,Türk İllerine daldıklarında,ilk işgal ettikleri ve yakıp yıktıkları,tapu daireleri ile nüfus müdürlükleri oldu.Türkmenler doğru dürüst çalışsalardı bile,çoğu oy kullanamayacaktı.O zaman bu rte olan biteni seyretti.Bir tavır koyamadı,sindi,tırstı.
Burada otursun kendini eleştirsin.Burada soydaşlık bir yana,Türkiyenin tarihi hakları var,ayrıca burada devletin kırmızı çizgileri var.Sen bunları koruma,ağzını açma,sonra Türkmenlere laf et.Ya bizim hayal kırıklığımız ne olacak?Ya bizim itibarımız,caydırıcılığımız ne oldu?Bu işin nüfusla oy la falan ilgisi yok.Orada 10 tane türk yaşıyorsa,bunların hakları da korunmalı,milli çıkarlarımız da.Bakın,bilip de yazamadığım ,geçmiş hükümetlerin pis işleri var oralarda.Bunları sorumluluk duygusu içinde yazamıyorum,yazmaya da elim varmıyor.Geçmiş hükümetler,oradaki Türkmenlerin sesi çıkıp da,başımız ağrımasın biz işin içine girmeyelim anlayışı içerisinde,o soydaşlarımız arasında yanlış işler yaptılar.Ne istihbaratı?Bunlar laf.Böyle üniformalı adamlarla istihbarat mı olur?Bu adamlara resmen Türkmenleri yatıştırma sakinleştirme görevi verilmiş.Böyle büro açılıp da bağıra çağıra istihbarat mı yapılır dünyaya ilan edilerek.Burada hata bu kuvvetlerde değil,bunları yanlış kullanan siyasi iradelerdedir.Yoksa istenilse,oradaki bir küçük birlik 10.000 peşmergeyi yerine çakar kımıldatmaz.İşin içinde başka şeyler var.Türkiye rezil ve korkak bir politika ile,Irak yüzünden"ite dalaşmaktansa dereyi dolaş"politikası güdüyor.Bu da Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyor.İşte bunun bedelini de bugün ödüyor Türkiye.Savaş sınırlarımız içinde olmaya başladı.rte kendi yapmadıklarına baksın.Türkiye Türkmenleri öne sürüp ardından siyaset yapacak kadar küçük bir ülke değildir.rte başında olduğu devletin gücünden habersiz.Daha ne konuşuyor?
sevgihan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiTarih: Çar Tem 13, 2005 8:37 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ozel Kuvvetlerine Turkmenleri sindirmek gibi bir gorev verildigine inanmak benim icin cok zor...yani inanamiyorum...Bu cok ciddi bir iddia, hic bir ispat var mi boyle dusunmen icin?
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Çar Tem 13, 2005 9:08 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

yatıştırma,ve sakinleştirme kelimelerinin,sindirme kelimesi ile hiçbir alakası olmadığı ortada.Orada bir Türk kuvveti var.Bu kuvvet Türkmenler için bir güvencedir.Türkmenlerin kontrolsuz hareketlerini önlemeye yarıyor.Kürt tahriklerine karşı olacak olayları önlüyor.Hem Türkmenlere hem de dışarıya karşı Türkiyenin ilgilendiği mesajı veriliyor.Bunun dışında bir fonksiyonu olmadığını çuval meselesi gösteriyor.Kayıtların yakılması hükümet binalarının basılması gösteriyor.Daha ne kanıt olacak?
Yazdığım kelimeyi değiştirip soru sormazsan sevinirim.Ben sindirme lafını kullanmadım.Orada bir şeyler oluyor ve bizim kuvvetlerimiz seyrediyor.Bu iş de tabii emirle oluyor.
sevgihan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiTarih: Per Tem 14, 2005 2:25 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben yazinizi anladigim gibi soruyu sordum - yanlis anladiysam, "yanlis anladiniz, demek istedigim suydu" demeniz yeterlidir. Demek ki yanlis anlamissim, kusura bakma.

Ordumuz Kuzey Irak'ta cok karisik bir durumun icinde. Turkiye savasmak istemiyor, dolayisiyla Ozel Kuvvetlerinin yapabilecegi seyler zaten sinirli. Turkmenler tarafindan akilsiz bir davranista Kerkuk'te bir Turkmen katliama yol acabilir - cunku Kerkuk etrafinda katliama hazir binlerce pesmerge var, yeterki onlar bunun icin bir mazeret bulsunlar. Bu durumda, daha cok sagduyulu davranmak belki de en iyisi.

Ordumuzun seyrettigini degil, zor bir durumu en iyi sekilde idare etmeye calistiklarini dusunuyorum.

Gun gelir de daha fazlasini yapabilmek mumkun olunca, eminim ki ordumuz bunu yapar. Gereken hazirliklar yapilmadan, ne Turkmenlere "savasin" diyebiliriz, ne de tabiki bizim kendi askerlerimize...
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiTarih: Per Tem 14, 2005 3:07 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

"sevgihan" bey demis;

Turkmenler tarafindan akilsiz bir davranista Kerkuk'te bir Turkmen katliama yol acabilir -

BU NE ANLAMA GELIYOR? ACIKLARSANIZ IYI OLUR
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiTarih: Per Tem 14, 2005 3:28 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba kardesler,

burada bazi seylere aciklik getirmek istiyorum.
oncelikle KADIR21 kardesimizin yazdiklarina 100% katiliyorum ve hepsi dogrudur.

irak ta turkmen cephesine karsi buyuk bir yildirma, halktan koparma kampanyasi vardir, bunu kurtler yurutmektedirler. maalesef buna tukiye'deki kardeslerimizde bilip bilmeden uyuyorlar. irakta HER TURKMEN ITC'yi sever, gerisi yalandir. herkesin gonlundedir. barzanin kudugu kurt-turk partileri haric, zaten onlarda kurttur.

oncelikle irakta neler olup bittigini ve kurtlerin abd nin destegiyle neler cevirdigini bilmiyorsunuz belki tahmin edebilisiniz. bunlar burda saddamdan beter. evet aynen oyle.

secimlere gelince, eger bu sonuca inanan varsa dogrusu, hayret ederim hele hele bir turk ise.

basbakan'nin sozleri cok talihsizlik. YUZBINLERCE TURKMEN SANDIK BASINA GITTI, erbilde kursun kalem ile oy kullandirttilar turkmenlere, sonra hepsini sildiler! tuzhurmatida kurtler murekkepsiz oy kullandi. hepsi 10 defa oy kullandi.
kerkuke giris cikislari kapattilar sadece erbil ve suleymaniyeden acik koydular, ve binlerece arabalar gelip gitti.
yuzbinlerce nufusu olan turkmen illerinde 1 sandik bile kurmadilar, turkmen NASIL OY VERSIN?
niye inanmiyorsunuz?
turkmenlerin yasadigi yer sadece kerkuk degildir, evet kerkuk bizim bas sehrimizdir ama turkmenler, turk sinirindan guneye dogru (telaferden mendeliye) uzanan bolgede yasarlar.

silahli kuvvetlere gelince, malesef kurtlere karsi ONLEYICI DEGILLERDIR, en azindan oyle demek istiyorum.

orasi turkyenin arka bahcesidir, istedigi kadar asker sokabilmelidir, ve oynatmalidir. ama hersey abd nin izniyle oluyor.

hani 1 yildir telafer bombalaniyor, ne oldu kim onleye biliyor?
kerkuk'te teker teker turkmen liderleri kaciriliyor ve olduruluyorlar, buna kim dur diyor?

kurtler silahlaniyorlar, ama turkmenler'e nerden silah?
kerkukte ikide bir, abd-pesmerge allah belalarini vesin, turkmen burolarini basip RUHSATLI silahlari bile toparlayip goturuyorlar? nerde hak, nerde hukuk? abd niye kurtlerin silahlarini toplamiyor?

iste fark burda, koskoca abd kurtlerin arkasindadir, o zaman turkiye bizim arkamizda olmalidir.

sevgiler
sevgihan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiTarih: Per Tem 14, 2005 5:51 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kerkuk_turk demiş ki:
"sevgihan" bey demis;

Turkmenler tarafindan akilsiz bir davranista Kerkuk'te bir Turkmen katliama yol acabilir -

BU NE ANLAMA GELIYOR? ACIKLARSANIZ IYI OLUR

Demek istedigim su: Diyelim ki Kurtler Kerkuk'te bir haksizlik yaptiginda, Turkmenler Kurt zulume silahli cevap vermis...Silahli Turkmenlerin sayisi silahli pesmerge ve Kurt polisi sayisindan o kadar cok az ki, cikan catisma genel bir katliam icin "firsat" olarak gorulebilir Kurtler tarafindan.

Sonuc olarak biz Ozel Kuvvetlerimizden soz ediyorduk - askeri dengeler Kerkuk'te su anda oyle ki, bir catisma ciksa sadece biz oldurulecegiz...ve Kurtler bunu seve seve yaparlar.

Dolayisiyla, eger Ozel Kuvvetler "Kürt tahriklerine karşı olacak olayları önlüyor"lar ise (kadir21), yukarida bahsettigim sebepten dolayi yapiyor olabilirler.

Kurtler durust degiller, binlerce persmergeyi Kerkuk etrafina yerlestirmisler...sebep gerekirse dugmeyi basip zorla Kerkuk'u almak icin. Turkmenleri sehirden kovmak icin, sayilarini azaltmak icin, herseyi goze alirler...katliam bile yaparlar...

Turkiye ordusuyla gercekten Turkmenleri koruyabilince kadar, Ozel Kuvvetler pek varliklarini hissetiremezler bence.

Umarim kendimi anlatabilmissimdir...
Saygi ve sevgilerimle,
Sevgihan Hanim :)

En son sevgihan tarafından Per Tem 14, 2005 6:08 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
sevgihan
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiTarih: Per Tem 14, 2005 6:06 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kerkuk_turk demiş ki:
iste fark burda, koskoca abd kurtlerin arkasindadir, o zaman turkiye bizim arkamizda olmalidir.

Abi, haklisiniz...Turkiye istedigi gibi girip cikmali da, bu Turkiye'yi dogrudan ABD ile catismaya goturur...Turkiye ABD'ye karsi savasacak gucte degil. O yuzden kendi cografyamizda hapsedildik!

Turkiye tezkereyi gecirmeyin, ABD Kurtlere bagimli olarak Kuzey Irak'a girdi. ABD'nin Irak'taki tek dostu Kurtlerdir su anda. Dolayisiyla ABD de Kurtleri sinirlayamaz...durduramaz...belki durdurmak bile istemez cunku Irak'in bolunmesi ABDnin isine de yarar. Onun hesabi da yapiliyor...
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Per Tem 14, 2005 7:26 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sevgihan demiş ki;
Alıntı:
Dolayisiyla, eger Ozel Kuvvetler "Kürt tahriklerine karşı olacak olayları önlüyor"lar ise (kadir21), yukarida bahsettigim sebepten dolayi yapiyor olabilirler.

yine bir yanlış anlama var.Ben diyorum ki,bu kuvvetler sadece gözlemci,bir şeye karışmıyorlar.Bu başkadır,kürtlerin tahriki ile çıkacak olayları bastırmak başkadır.Bu birliklerin burada bulunmaları dolayısıyla
Türkmenler,"Türkiye'nin bir bildiği vardır" düşüncesiyle sakinleşiyorlar.Yoksa oradaki kuvvetler herhangi bir şeye müdahale ediyor değiller.İşte ben de buna takılıyorum.Orada bir şey yapılmayacaksa birliğe ne gerek var?Gönder bir tane gözlemci yeter.
Yok kasıt ,kürtlere ve abd ye gözdağı ise,böyle sessiz seyretmekle nasıl gözdağı verilir?Adamlar şehirleri abd kuvvetleri desteğinde sarıp,bombalıyor,insanları tutukluyor,evrakları yakıyorsa,senin birliklerin de bunu seyrediyorsa,buna bütün dünya güler.Kimsenin Türkiyeyi bu duruma düşürmeye hakkı yok.Dediğim bu.
sevgihan demiş ki;
Alıntı:
Abi, haklisiniz...Turkiye istedigi gibi girip cikmali da, bu Turkiye'yi dogrudan ABD ile catismaya goturur...Turkiye ABD'ye karsi savasacak gucte degil. O yuzden kendi cografyamizda hapsedildik!

Turkiye tezkereyi gecirmeyin, ABD Kurtlere bagimli olarak Kuzey Irak'a girdi. ABD'nin Irak'taki tek dostu Kurtlerdir su anda. Dolayisiyla ABD de Kurtleri sinirlayamaz...durduramaz...belki durdurmak bile istemez cunku Irak'in bolunmesi ABDnin isine de yarar. Onun hesabi da yapiliyor...

Türkiye abd ye karşı çatışacak güçte değildir ne demek?Bir kaçbin direnişçinin susta durdurduğu abd ve ingiliz kuvvetlerini,Türkiye nasıl caydıramaz?Abd orada 150-200 bin kişisiyle o da paralı ordusu ile orada.Biz Tüm gücümüzle bölgenin dibindeyiz.Bu ordu neredeyse kayıkla Kıbrıs'a çıkacaktı.67 de seyretti iktidar.74 de siyasi irade karar verdi ve ordu ilk kez bir çıkartma harekatını başarı ile gerçekleştirdi.İş siyasi iradededir.Bu ordu nerede olursa olsun,herkes ile savaşacak ve başedecek bir ordudur.Bakın 74 ü sizler bilmezsiniz.Türkiye hem indirme hem çıkartma yaptı adaya.Savaşı akıl ve taktik kazanır.Dünyada Türk Kurmayı ile başedecek bir subay daha anasından doğmadı.İki gün önce bu sütunlarda miryakefalon zaferini yazdım.Bunu laf olsun diye yazmadım.700.000 kişilik bir ordunun nasıl imha edildiğini,bugün abd den korkanlara ihtar etmek için yazdım.Sen orada gerekirse savaşmaya hazır olduğunu gösteren bir duruş sergilersen,abd seninle savaşı göze alamaz.Bu savaşta çok kayıp verebiliriz.Ama abd nin de dünyadaki hakimiyeti biter.Adam bir kişi kaybetmeye taraftar değil.Abd bizi koreden de başka yerden de bilir.
Hiç merak etme.Türk ordusu siyasi irade isterse,orada verilen her görevi yerine getirir.Senin o çok gördüğün peşmergeye de 1 tümen fazla bile gelir.
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiTarih: Per Tem 14, 2005 8:54 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sevgili kadir21 kardesim, siz herseyi tam bastan sona kadar tum ince ayrintilariyla birlikte anlamissiniz, irakta degilsiniz ama her seyi biliyorsunuz. cok tesekkur ederiz, anlayisinizdan ve herzaman bizlere verdiginiz destekten dolayi. sizi boyle gorunce inanki mucadele gucumuz daha cok oluyor. Allaha emanet olunuz.

Sevgihan kardes, kusura bakmayin size "bey" yazmistim. size de cok tesekkur ederim, anlasiliyorki ayni fikirdeyiz kerkuk ile ilgili. dogru soyluyorsunuz eger simdi kurtler saldirsa turkmenler kendilerini koruyamaz, nedenlerini yukarida siralamistik.

ozel kuvvetlere gelince, turkmenler onlarin gelecek yollarina kurban olmaya hazir.
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki »  

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız