Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - Fetullah'ın Resmi Mirkoviç'in Cebinde
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 3. sayfa (Toplam 8 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
kurtoglu1919
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Dec 03, 2004
İletiler: 940
Şehir: AVUSTURYA/VIYANA

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 3:06 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Son Güncelleme 16:51
22.09.2005
Ermeni konferansına katılanlar güvenlik istedi


İstanbul


ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Türkiye’den birçok akademisyen ve aydın, olası gelişmelere karşı yarın başlayacak Ermeni Konferansı için koruma talep etti.



Aralarında Yektan Türkyılmaz, Hasan Bülent Kahraman, Ferhat Kentel gibi isimlerin de bulunduğu aydınlar ve akademisyenler Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve İstanbul Valiliği ile üniversite rektörlüğüne koruma talebini içeren dilekçe verdiler.



Dilekçede, "Türkiye’de son zamanlarda ortaya çıkan ve azınlık sorunu bağlamında düşünce ve ifade hürriyetini tehdit eden gelişmelerden dolayı duyduğumuz derin kaygıyı dile getirmek istiyoruz" diyen aydırlar, yazar Orhan Pamuk’a açılan dava, geçen yıl hazırladığı "Azınlık Raporu" nedeniyle Prof. Dr. Baskın Oran ile yazılarına karşı gazeteci Hrant Dink için başlatılan hukuki süreçleri anımsattılar.



YURT PARTİSİ GENEL BAŞKANI TANTAN'DAN KONFERANSA ELEŞTİRİ
Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenmesi planlanan, ancak tepkiler nedeniyle ertelenen “İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri” konulu konferansın, Türk Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı küçük düşürmeye yönelik bir projenin ilk adımı olduğunu savundu.

Tantan, yaptığı yazılı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenmesi planlanan, ancak tepkiler nedeniyle ertelenen ”İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları” konferansının yarın yapılacağını hatırlattı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, soykırım suçlusu ilan edilerek yıkılmasını amaçlayan bir çalışmanın, yabancı gizli servisler ve üniversiteler tarafından uzun yıllardır yürütüldüğünü ifade eden Tantan, söz konusu konferansın da bu çerçevede “parayla yapılan ısmarlama bir toplantı” olduğunu iddia etti. (aa)



"DERİN KAYGI DUYUYORUZ"



Dilekçenin tam metni şöyle:



"Biz aşağıda imzası bulunan kişiler, Türkiye’de son zamanlarda ortaya çıkan ve azınlık sorunun bağlamında düşünce ve ifade hürriyetini tehdit eden gelişmelerden dolayı duyduğumuz derin kaygıyı dile getirmek istiyoruz.



Şişli Savcılığı tarafından yazar Orhan Pamuk aleyhine açılan dava, Türkiye’deki azınlıklarla ilgili düşüncelerini açıkça ifade edenlere yöneltilen hukuki tacizin yeni bir örneğini oluşturmaktadır.



Ayrıca gazeteci ve öğretim üyesi Baskın Oran’a Türkiye’deki azınlıkların durumu üzerine hazırladığı rapor ve genel yayın yönetmeni gazeteci Hrant Dink’e köşe yazıları bağlamında başlatılan hukuki süreçler de, maalesef Türkiye’de aydınlara yönelik benzeri yasal soruşturmalara iki ek örnek oluşturmaktadır.



SİYASİ VE HUKUKİ TACİZ



Bu hoşgörüsüz tutumun etki alanı kurum ve kuruluşlara da ulaşmaktadır.



Türkiye’de 2005 Mayıs ayında Boğaziçi Üniversitesinde Ermeni sorunu üzerine yapılması planlanan konferans bu tutumun olumsuz etkisine bir örnektir; bu bağlamda konferansı düzenleyen öğretim üyeleri ve üniversite yönetiminin uğradıkları siyasi ve hukuki taciz, kendilerini katılımcıların can güvenliğini sağlama konusunda tereddüde düşürmüş ve konferansı erteleme kararı almalarına yol açmıştır.



6-7 EYLÜL SERGİSİNE SALDIRI



Aynı şekilde, 6-7 Eylül olayları üzerine hazırlanmış fotoğraf sergisinin aşırı milliyetçi bir grup tarafından basılması da bir başka örnek oluşturmaktadır.



Türkiye’deki azınlıklar üzerine açıkça konuşup tartışmaya karşı yöneltilmiş bu hoşgörüsüz düşmanca tutum bağlamında, 23-25 Eylül 2005’te yapılması planlanan ertelenmiş konferansın hiçbir taciz ve müdahale olmaksızın gerçekleşmesinin ne kadar büyük bir önem taşıdığını özellikle vurgulamak isteriz.



"TÜRK DEVLETİ TARİHİYLE YÜZLEŞMELİ"



Bizler, Türk devleti ve toplumunun yurtta ve cihanda barışı ancak kendi tarihiyle eleştirisel bir yaklaşımla yüzleşerek sağlayabileceğini düşünüyoruz.



Şiddet içeren çözümleri barış içerenle değiştirmek için azınlıkların bu tarih kapsamındaki konumunun eleştirisel olarak incelenmesi ve tartışılması şarttır.



GÜVENLİK TALEBİ



Dolayısıyla sizden, genelde Türkiye’deki aydınların hukuki haklarının korunması ve özelde Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacak konferansın katılımcıların güvenliğinin temin edilmesi için destek ve önder olmanızı rica ediyoruz."



DİLEKÇEYİ İMZALAYANLAR



Koruma için verilen dilekçede imzaları yer alan konge katılımcılarının listesi ise şöyle:



"Vanessa Agnew-Assistant Professor Department of Germanic Languages and Literatures University of Michigan ABD, Taner Akçam-Visiting Associate Professor of History University of Minnesota ABD, Margaret Lavinia-Anderson Professor of History University of California Berkeley ABD, François Antounian-MD Orthopedic Surgeon Cambridge Health Alliance affiliated with Harvard Medical School ABD, Suzy Antounian-J.D. San Francisco ABD, Aram Arkun-Historian New York ABD, Arman Artuç-Ph.D. Candidate Graduate Center ABD, Peter Balakian-Donald M. Constance H. Rebar Professor of the Humanities Colgate University ABD, U.G. Berkok-Royal Military College of Canada And Queen’s University Kanada, Mücahit Bilici-Ph.D. Candidate Sociology Department University of Michigan ABD, Donald Bloxham-Professor of History University of Edinburgh UK, Paul Boghossian- Professor of Philosophy New York University ABD, Hamit Bozarslan-Ass. Professor Ecoles des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Laurie A. Brand-Professor School of International Relations University of Southern California ABD, Hakan Brevinger-International Secretary Swedish Union of Authors, Bedross Der Matossian-Ph.D. Candidate Department of Middle East and Asian Cultures Columbia University ABD, Geoff Eley-Professor of History University of Michigan ABD, Ayda Erbal-Ph.D. Candidate Department of Political Science New York University ABD, Adile Esen-Ph.D. Candidate German Studies Department University of Michigan ABD, Dr. Stephen Feinstein-Director Center for Holocaust and Genocide Studies University of Minnesota ABD, F. Gregory Gause-III Associate Professor of Political Science University of Vermont ABD, Fatma Müge Göçek-Associate Professor of Sociology and Women’s Studies University of Michigan ABD, Aslı Gür-Ph.D. Candidate Sociology Department University of Michigan ABD, Roger Heacock-Professor of History Birzeit University, Julia Hell-Associate Professor Department of Germanic Languages and Literatures University of Michigan ABD, Ayşe Kadıoğlu- Associate Professor Sabanci University, Visiting Scholar, St. Anthony’s College Oxford University, Hanna Can Kerkinni- Scholar Minneapolis, Minnesota ABD, Kader Konuk-Assistant Professor of German Studies and Comparative Literature University of Michigan ABD, Burçak Keskin Kozat-Ph. D. Candidate Sociology Department University of Michigan ABD."

(ANKA)



arkadaşıma yolla arşivime ekle yazıcı için




Yorum Sayısı: 3 / 47 Yorumlarınızı Yazınız diğer yorumlar >>>


ahmet battal 22.09.2005 - 16:43
Kurdukları birliğe girebilmemiz için geçmişte yaşadıgımız tarihi irdelememizi isteyenler ,niçin sömürgecilik yaptıkları halkları incelemiyorlar.niye bu kadar karıstırılmak isteniyor.konusulmuyan konular açılarak ,sürekli bize hedef gösteriliyor...



TURKCAN AKKOYUNLU 22.09.2005 - 16:42
İÇİMİZDEKİ GERÇEK İRLANDALILAR BUNLAR OLSA GEREK



Can Sahin 22.09.2005 - 16:41
Ben bu adamların dilekcelerinden bilim adamından çok siyasetçi önyargılı,sabit fikirli insanlar olduklarını anlıyorum. Lütfen kendilerini bilim adamı kisvesi altında satmasınlar. Hele bu dilekce altında bir ortopedisitin ne işi var. Bu adamlar bu konunun bazı Avrupa ülkelerinde tartışıldığında hapse...devamı



kaynak hürriyet
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
turk_neferi
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Apr 08, 2005
İletiler: 869
Şehir: türkiye

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 6:31 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

neden_siz demiş ki:


O misyonermiş bu değilmiş yargılamak Allah'a mahsustur kimseyi ispatlayamadığın bir vaka için suçlayamazsın



biz kafamızdan uydurup söylemiyoruz.o kadar kaynak verildi.araştır bu konuda ki yazılan yazıalrı ondan sonra konuş.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
akinci_87
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Sep 21, 2005
İletiler: 7
Şehir: türkiye cumhuriyeti

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 6:42 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sevgili ülküdaşlarım unutmadan eklemek isterim ki Nazilerin katlettiği yahudilerin çok büyük bölümünün Hazar ve asimile olmuş Avrupa Hun Türkü olduğu kuvvetli kanıtlarla iddia ediliyor.Vatikan'ın da dünyanın en büyük arşivlerine sahip ve hakim olduğu düşünülürse ne bu soykırıma göz yumması nede büyük kafadarlar Tayyip ve Fetullahın fotoğrafları tesadüf değildir.Sadece pişkinliğin daniskasıdır.Saygılarımla...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Narkotik
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Sep 20, 2005
İletiler: 12
Şehir: TÜRKİYE

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 7:15 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

fg yi savunan arkadaşlara baktımda binlerce gencin 5 vakit namızında olduğunuarkasından yürüdüğünden bahsediyor. Arkadaşlar herkes namazı kendine kılar ALLAH (c.c.) emrettiği için başkasının yerine namaz kılamazsın dinle ilgili kimseye söyleyecekbişeyim yok ama bu adamın Türk milliyetçisi olduğunu bu ülkeyi sevdiğini kimse söyleyemez geçiceksiniz o işi . ben 3 sene kaldım içlerinde sohbetlerde ALLAH (c.c.)'tam çok peygamberden çok fg konuşuluyor sanki hadisleri o söylemiş gibi hoca efendi aşağı hoca efendi yukarı bilmediğimiz bi yer değil üniversiteye gidenlerde bilir. Kampüslerde millet ALLAH ' a kitaba laf atarken bunların hepsi bi köşede oturuyor olurlar. Bumudur müslümanlık...
ALLAH (c.c.) yardımcımız olsun...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
GECE_SAHINI
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Sep 22, 2005
İletiler: 1

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 8:08 pm    ileti konusu: F.G. ile Alıntıyla Cevap Gönder

Arkaladaslar yakin tarihimize bir goz atalim evela OSmanli Imparatorlugumuz yikilmadan once dogu dan bir zat Padisahimizin huzuruna cikmak ister ve kendisinin bir talebi olduguu der tabi padisahin huzuruna cikamaz lakin istekleri Degerli padisahimiza iletilir bu zat oncelikle kimdir onu bilellim bu zat saidi kurdi isimli sahis yani Fehtullah gülen denilen Allahi tealanin yaratmis oldugu kainatta zerre itibar gormeyecek bir mahlükatin pesinden gittigi ve onun kürdce yazilmis olan yazilarini fetocularin kuran tevsiri diye okuduklari risaleyi nur külliyatinin amerika destekli yazari oluyor kendisi gram kadar yazi yazmayi bilmedigi icin aslinda yazdigi dememem gerekli ama amerikan ortakli yazari bu sayidi kürdi yani feto cularin ona uygun kilifli ismi ile saidi nursi oluyor bu sahis padisahimizin huzuruna cikmak istedigi istegi ise doguda bir kurd ozerk eyalet kurmak istegiydi simdi arkadaslar feto feto diye tutturan kainatta zere kadar bir itibar gormeyen malhlukatlara sesleniyorum siz hala bunca yazilanlari tarih kitaplaindaki kurd said isyanini bilmiyormusunuz da bu bir kac kopek surusunun pesinden kosturuyorsunuz bu Vatan bizim lan bizim pesinden kostugunuz insanlar size verecegi tek sey kendi agizlarindaki kemiktir Vatani bolerekten bolmeye calisaraktan Allah kelami mi olur dusunun Cuma namazi farz olmasi icin Vatan sarti var vatani siz ler bolerseniz sizin yapmis oldugunuz ibadet ne ise yarar sizinki belliki Allah yolunda gitmek degil vatanimiza goz dikmek canimiza goz dikmek
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
gelibolulu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Jun 25, 2005
İletiler: 750
Şehir: TÜRKİYE-Çanakkale

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 8:34 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:

ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Türkiye’den birçok akademisyen ve aydın, olası gelişmelere karşı yarın başlayacak Ermeni Konferansı için koruma talep etti.


EDERLER TABİ, ADAMLAR HAKLI CANIM(!) BU ÜLKEDE ÖZGÜRLÜK İSTEYENLERE KÖTÜ GÖZLE BAKILIYOR (!)

EY ! AYDIN GEÇİNEN ŞEREFSİZLER;
DÜNYANIN DEMOKRATİK HER ÜLKESİNDE BİR KURAL VARDIR: BAŞKASININ HAKLARININ BAŞLADIĞI YERDE ÖZGÜRLÜĞÜN BİTER. DEMOKRASİ ÇOĞULCU KATILIMDIR. YANİ ÇOĞUNLUĞUN DEDİĞİ OLUR.

NE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN, NE HAKKINDAN BAHSEDİYORSUNUZ???
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kurtoglu1919
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Dec 03, 2004
İletiler: 940
Şehir: AVUSTURYA/VIYANA

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 9:50 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Son Güncelleme 19:29
22.09.2005
Erdoğan:Tasvip etmem mümkün değil
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”İmparatorluğun Çöküş Dönemi'nde Osmanlı Ermenileri Konferansı”nın, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nce durdurulması kararını değerlendirirken, “Demokratik bir ülkede düşüncenin, fikrin açıklanacağı bir organizasyonda bu şekilde bir kararın alınmasını doğrusu tasvip etmem mümkün değil” dedi.


Özel Akay Hastanesi'nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, iktidar olarak eğitime, sağlığa, adalet ve emniyete büyük önem verdiklerini belirterek, sağlık alanında özel sektörün faaliyetlerinin önemine değindi.

Erdoğan daha sonra, hayırlı olması dileğiyle hastanenin açılışını yaparak, incelemelerde bulundu.

Hastaneden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “İmparatorluğun Çöküş Dönemi'nde Osmanlı Ermenileri Konferansı”nın , İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nce durdurulması kararının sorulması üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İdare mahkemesi böyle bir karar vermiş. Tabi burada ben ancak kişisel kanaatimi şöyle ortaya koymak isterim; Özellikle demokratik bir ülkede düşüncenin, fikrin açıklanacağı bir organizasyonda bu şekilde bir kararın alınmasını doğrusu tasvip etmem mümkün değil. Hele hele 'daha ileri bir demokrasi, daha özgür bir Türkiye' dediğimiz bir dönemde. Siz bir düşünceyi beğenmeyebilirsiniz, tasvip etmeyebilirsiniz, ama bunun açıklanmasını, önüne gelip de bu şekildeki bir engelleme ile giremezsiniz. Kaldı ki daha yapılmamış olan, ne konuşulacağı belli olmayan böyle bir düşünce platformunu engellemenin, ben demokrasiyle, özgürlüklerle, çağdaşlıkla bağdaşır olduğuna inanmıyorum. Düşüncem budur, kanaatim budur.”

Başbakan Erdoğan AB'nin yayınladığı karşı deklarasyonla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Karşı deklarasyon kendi içinde çelişkilerle dolu. Bizim için burada önemli olan müzakere çerçeve belgesidir. Dolayısıyla biz müzakere çerçeve belgesini takip ediyoruz. 3 Ekim müzakere sürecine yönelik olarak mevcut müzakere çerçeve belgesi bizim için geçerlidir. Biz şu anda onu takip ediyoruz.”

KAYNAK HÜRRIYET
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
drmfk
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jun 03, 2005
İletiler: 361

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 11:08 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hakan_Kurt demiş ki:

FG misyoner ise onun vesilesi ile hristiyan olmuş bir kişi gösterin ?

Oysa herkesin bildiği gibi onun yolundan giden binlerce genc 5 vakit namaz kılıyor.

Bak muhterem bir kaidedir,hemde pek meşhur.Bir müslüman asla hristiyan veya yahudi olmaz.Önce dinden çıkar mürted olur,sonra hrıistiyan veya yahudi olur.Hatırlatırım...
Öte yandan,bana bir fg talebesi gösterinde,İmanın şartlarını,yani inandığını söylediği dinin temel kaidesini bilmesi gerektiği kadarıyla,saysın.
Yani Allah-u Tealanın sıfatlarını saysın,meleklere nasıl inanılır saysın,kitaplara imanın nasıl olması gerektiğini söylesin,...
Ben pek çoğuna sordum ancak haberlerinin dahi olmadığı gün gibi ortaya çıktı.Bunlar zaruri bilgilerdir yani her müslümanın muhakkak bilmesi gereken bilgilerdir.Binlerce beş vakit namaz kılandan bahsediyorsunuz.Yukarıda atıf yaptığımız zaruri bilgiler olmadan iman olmaz,iman olmadan da namaz olmaz,sanırım bu meselede hemfikirizdir.
Ayrıca bir bakın nasıl namaz kıldıklarına,bacaklar kovboy misali açık,(Hanfefi mezhebinin ölçüsü dört parmak genişliktir)danseder gibi sallana sallana kılınan bir namaz sizce sahih midir?
Haa şunu söylemiyoruz,elbette kabul edecek olan Allah-u Tealadır.Ancak kabul olması için şartlara uymak gerektiği her selim akıllının malumudur.Defalarca uyarmamıza rağmen tavırlarından vazgeçmeyip bizim cemaat böyle kılar cevabını aldıktan sonra onlarda körü körüne bir hocacılık olduğu kanaatinin uyanması heralde acaip değil gayet doğal bir neticedir.Söyler misiniz lütfen;bu dediklerimi o cemaati tanıyan birisi olarak teyit etmiyor musunuz?
Misyonerlik meselesi ise papaya yazdığı,10 şubat '98 tarihli zaman gazete arşivinde kendi ifadesiyle gayet açıktır yorum yapmaya gerek duymuyorum.
Muhterem bu söylediklerimiz yanlış anlaşılmasın.Biz o camida olupta samimiyetinden şüphemiz olmayan insanlar olduğunu, fakat onların çoğu şeyin farkında olmadıklarını gaflette olduklarını biliyoruz.Çabamız o samimi insanların uyanması içindir.Gayrısını düşünmüyoruz biline...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
drmfk
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jun 03, 2005
İletiler: 361

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 11:13 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

neden_siz demiş ki:
selamunaleykum

O misyonermiş bu değilmiş yargılamak Allah'a mahsustur kimseyi ispatlayamadığın bir vaka için suçlayamazsın özellikle bu islam dini olduğu için daha bir hassasiyetli bir konudur.Onun için ben hiç bir şey demiyorum.Bunları bir tarafa bırakıp birlik ortamını nasıl sağlayabiliriz çözümler üretmeli yeterince sorunlarımız var zaten önemli olan bir an vakit geçirmeden milli beraberlik içinde ülkemize refaha kavuşturmaktır .


Muhterem sizden istirhamım ispatlanmışı mıdır anlayabilmeniz için daha önceki, açılmış başlıklarda yapılmış olan tesbitleri okumanızdır.Daha sonra fikrinizi beyan ederseniz memnun oluruz.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
cwdestroyer
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Sep 23, 2005
İletiler: 3

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 11:34 pm    ileti konusu: Re: F.G. ile Alıntıyla Cevap Gönder

GECE_SAHINI demiş ki:
feto diye tutturan kainatta zere kadar bir itibar gormeyen malhlukatlara sesleniyorum siz hala bunca yazilanlari tarih kitaplaindaki kurd said isyanini bilmiyormusunuz da bu bir kac kopek surusunun pesinden kosturuyorsunuz bu Vatan bizim lan bizim pesinden kostugunuz insanlar size verecegi tek sey kendi agizlarindaki kemiktir Vatani bolerekten bolmeye calisaraktan Allah kelami mi olur dusunun Cuma namazi farz olmasi icin Vatan sarti var vatani siz ler bolerseniz sizin yapmis oldugunuz ibadet ne ise yarar sizinki belliki Allah yolunda gitmek degil vatanimiza goz dikmek canimiza goz dikmek



BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA SUSUNUZ Kİ SİZİ ADAM SANSINLAR...SAİD NURSİ İLE ŞEYH SAİD İ BİRBİRİNE KARIŞTIRACAK KADAR CAHİL VE BÖLE KONULARDA BAŞKALARINI BİLGİSİZ GÖRECEK KADAR DA BİLGİSİZSİN...

ŞEYH SAİD İSYANI:TARİHTE FRANSA İNGİLTERE GİBİ SÖMÜRGECİ DEVLETLERİN DESTEKLEDİĞİ VE DOĞU ANADOLUDA İSYAN ETMİŞ Bİ İTİN TEKİDİR....
BEDÜZZAMAN SAİD NURSİ:KENDİSİ HİÇBİR ZAMAN SİYASET E GİRMEMİŞ YALNIZ CA HALKIN AKLINI KARIŞTIRARAK DİNİNİ ELDEN ALMAYA ÇALIŞAN YABANCI DEVLETLERE KARŞI;MİLLETİMİZİN O ZAMAN KONUŞTUĞU DİLLE ALLAH (C.C.) YARDIMI İLE KUR-AN-I YORUMLAYAN BİR ZATDIR.

İKİSİ FARKLI ZAMANLARDA YAŞAMIŞLARDIR...

SENİN GİBİ AMERİKAN DÜŞÜNCELİ İNSANLARI İSE BÖYLE BİR YANLIŞA SÜRÜKLEYEREK " DİNSİZLİK " ORTAMINA SÜRÜKLÜYORLAR....

BU ARADA FG İN YAPTIĞI İSE DİNİ SEVDİRMEKTİR...HİÇKİMSEYE ZORLA NAMAZ KILDIRMAZLAR KİMSEYİ ZORLA ALIKOYMAZLAR...

FAKAT BAZI İNSANLAR OLAYI BÖYLE YAPARAK İNSANLARI DİNDEN SOĞUTMAYA ÇALIŞIYORLAR...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
drmfk
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jun 03, 2005
İletiler: 361

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 11:35 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kandil gecesine bulaşan haramı nasılda övünerek yazmışlar.Link aşağıda;
Malum onlar için kandil gecesi eğlanme zamanı,dua, ibadet ve mağfiret dileme zamanı değil...
Sonuç:Hrıstiyanlaşan islam:



http://tr.fgulen.com/a.page/basindan/haberler/2005/eylul.2005/a13924.html
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
cwdestroyer
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Sep 23, 2005
İletiler: 3

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 11:42 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

drmfk demiş ki:
Hakan_Kurt demiş ki:

FG misyoner ise onun vesilesi ile hristiyan olmuş bir kişi gösterin ?

Oysa herkesin bildiği gibi onun yolundan giden binlerce genc 5 vakit namaz kılıyor.

Ayrıca bir bakın nasıl namaz kıldıklarına,bacaklar kovboy misali açık,(Hanfefi mezhebinin ölçüsü dört parmak genişliktir)danseder gibi sallana sallana kılınan bir namaz sizce sahih midir?
Haa şunu söylemiyoruz,elbette kabul edecek olan Allah-u Tealadır.Ancak kabul olması için şartlara uymak gerektiği her selim akıllının malumudur.Defalarca uyarmamıza rağmen tavırlarından vazgeçmeyip bizim cemaat böyle kılar cevabını aldıktan sonra onlarda körü körüne bir hocacılık olduğu kanaatinin uyanması heralde acaip değil gayet doğal bir neticedir.Söyler misiniz lütfen;bu dediklerimi o cemaati tanıyan birisi olarak teyit etmiyor musunuz?
Misyonerlik meselesi ise papaya yazdığı,10 şubat '98 tarihli zaman gazete arşivinde kendi ifadesiyle gayet açıktır yorum yapmaya gerek duymuyorum.
Muhterem bu söylediklerimiz yanlış anlaşılmasın.Biz o camida olupta samimiyetinden şüphemiz olmayan insanlar olduğunu, fakat onların çoğu şeyin farkında olmadıklarını gaflette olduklarını biliyoruz.Çabamız o samimi insanların uyanması içindir.Gayrısını düşünmüyoruz biline...



HS MUSA ZAMANINDA HZ.MUSA ALLAH'A
"ALLAH'IM SENİN KATINDA ŞU ANDA DÜNYANIN EN ÖNEMLİ(SENİN EN SEVDİĞİN) KULUN KİMDİR DİYE SORAR.ALLAH (CC) İSE BİR ÇOBANDIR DER.VE ŞURADA OTURUR DER....

HZ MUSA İSE O ADAMI BULUR VE ADAMIN YERDE KENDİ KENDİNE HOPLAYIP ZIPLADIĞINI GÖRÜR VE "NE YAPIYORSUN"
CEVABI İSE" BEN BİLİYORUM BİZİ YARATAN BİR YARATICI VAR.BEN ONU GÖREMİYORUM AMA ONA KARŞI ŞÜKRAN EDİYORUM.ŞÜKÜR EDİYORUM"
VE YAPTIĞI HAREKETLER ANLAMSIZ OLMASINA RAĞMEN O İNSAN ALLAH KATINDA ÇOK YÜCE BİRİSİDİR...
ÇÜNKÜ İNSANLAR KALPLERİ İLE DORGULANIRLAR...AKSİNİ DÜŞÜNENİN AKLINDAN ŞÜPHE EDERİM
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
drmfk
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jun 03, 2005
İletiler: 361

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 11:47 pm    ileti konusu: Re: F.G. ile Alıntıyla Cevap Gönder

GECE_SAHINI demiş ki:
Arkaladaslar yakin tarihimize bir goz atalim evela OSmanli Imparatorlugumuz yikilmadan once dogu dan bir zat Padisahimizin huzuruna cikmak ister ve kendisinin bir talebi olduguu der tabi padisahin huzuruna cikamaz lakin istekleri Degerli padisahimiza iletilir bu zat oncelikle kimdir onu bilellim bu zat saidi kurdi isimli sahis yani Fehtullah gülen denilen Allahi tealanin yaratmis oldugu kainatta zerre itibar gormeyecek bir mahlükatin pesinden gittigi ve onun kürdce yazilmis olan yazilarini fetocularin kuran tevsiri diye okuduklari risaleyi nur külliyatinin amerika destekli yazari oluyor kendisi gram kadar yazi yazmayi bilmedigi icin aslinda yazdigi dememem gerekli ama amerikan ortakli yazari bu sayidi kürdi yani feto cularin ona uygun kilifli ismi ile saidi nursi oluyor bu sahis padisahimizin huzuruna cikmak istedigi istegi ise doguda bir kurd ozerk eyalet kurmak istegiydi simdi arkadaslar feto feto diye tutturan kainatta zere kadar bir itibar gormeyen malhlukatlara sesleniyorum siz hala bunca yazilanlari tarih kitaplaindaki kurd said isyanini bilmiyormusunuz da bu bir kac kopek surusunun pesinden kosturuyorsunuz bu Vatan bizim lan bizim pesinden kostugunuz insanlar size verecegi tek sey kendi agizlarindaki kemiktir Vatani bolerekten bolmeye calisaraktan Allah kelami mi olur dusunun Cuma namazi farz olmasi icin Vatan sarti var vatani siz ler bolerseniz sizin yapmis oldugunuz ibadet ne ise yarar sizinki belliki Allah yolunda gitmek degil vatanimiza goz dikmek canimiza goz dikmek


Muhterem;
Çok ağır ve bilgi yanlışlığından kanaklanan hataların olduğunu düşündüğüm bir yazı yazmışsınız.
Said Nursiye hernekadar zamanın bediisi demek hatalı olsada,Ehl-i Sünnet olduğu ulema tarafından tasdik edilen bir ilim sahibidir,ve şarlatanlarla ismi aynı olduğu için sürekli karıştırılmıştır.Asla bahsi geçen kişi değildir.Yazmış olduğu eserler kurdçe değildir,bizzat döneminin Türkçe'siyle,Arabi ve Farisi kelimelerle zenginleştirilerek yazılmış,edebi eserlerdir.
Bilgilerinizi kontrol etmeniz gerektiğini belirtiyorum.Daha dikkatli olmakta her zaman fayda vardır.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
cwdestroyer
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Sep 23, 2005
İletiler: 3

İletiTarih: Per Eyl 22, 2005 11:47 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

VE İLAVETEN HİÇKİMSENİN NAMAZ KILIŞ ŞEKLİ SORGULANAMAZ.ÇÜNKÜ ŞEKİLDEN ÇOK İÇTENLİK ÖNEMLİDİR.ORASINI DA ALLAH(CC) DAN BAŞKASI BİLEMEZ...
SAPIK YORUMLARINIZ ŞÜPHESİZ KARŞILIKSIZ KALMAZ.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 3. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki »  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1