Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - Müslümanlara Yapilan Vicdan Testi
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi



Kayıt: Nov 02, 2004
İletiler: 3121
Şehir: Turan/Almanya

İletiTarih: Cum Oca 13, 2006 9:45 am    ileti konusu: Müslümanlara Yapilan Vicdan Testi Alıntıyla Cevap Gönder

Kaynak; Internethaber.com

Müslümanlara yapılan vicdan testi


Almanya’nın Baden-Wüttemberg eyaletinde 1 Ocak 2006'da yürürlüğe giren tartışmalı 'vicdan testi'nin tümü Die Zeit gazetesinde yayımlandı. İşte tartışılan o test...



Haftalık Die Zeit gazetesi, Alman vatandaşı olmak için başvuran Müslümanlara yönlendirilecek olan 30 soruluk testin tümüne dün sayfalarında yer verdi.

Büyük tartışma yaratan testteki sorular, İslam Konferansı Örgütü üyesi olan ve aralarında Türkiye ile Arnavutluk'un da yer aldığı 57 ülkeden vatandaşlık başvurusu yapan Müslümanlara sorulacak.

Doğru yanıtların verilmesi ile Alman Anayasası’na uygun düşündükleri kanıtlanacak olan başvuru sahipleri vatandaşlık hakkı kazanacak.

Almanya'daki İslam Konseyi testte Müslümanlara karşı ayrımcılık yapıldığını belirtiyor ve ''burada uyum ve vatandaşlık için çaba harcayan Müslümanlar, bu soruları ancak yüzlerine bir tokat olarak algılayabilirler'' diyor.

Almanya Türk Toplumu da soru formunun ayrımcı ve aşağılayıcı ifadelerle dolu olduğunu belirtiyor ve testi eleştiriyor.

Sorular:

1) Almanya Cumhuriyeti Anayasası özgür demokratik temel düzene bağlıdır. Diğer Avrupa Birliği ülkeleri ile içerik bakımından aynı olan değer düzenini kapsayan bir temel yasası bulunmaktadır. Buna insan haysiyetinin korunması ve devletin güç kullanma tekeli de dahil bulunmaktadır. Diğer bir deyişle, devletten başka kimse Almanya Cumhuriyeti içerisinde, nefsi müdafaa durumları haricinde, başkasına karşı şiddet kullanamaz. Devlet ise, güç kullanımını kanunlardan doğan hakkı ile kullanabilir. Örneğin kadın-erkek eşitliğini sağlamak gibi. Bu temel prensipler sizin inançlarınıza uyuyor mu?

2) Bu beyanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? "Demokrasi en kötü yönetim "İnsanlık demokrasi kadar kötü birşey yaşamadı. İnsanların kendini demokrasiden kurtarabilmesi için ilk olarak demokrasinin insanoğluna hiçbir iyilik getirmeyeceğini kavraması gerekmektedir“.

3) Bazen filmlerde, tiyatro oyunlarında ve kitaplarda farklı inançlara sahip insanların dini duyguları incitilmekte. Size göre, böyle bir durumda inançların incitilmesini önlemek için hangi yöntemler kullanılmalı, hangileri kullanılmamalıdır?

4) Bir dinin eleştirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu kabul edilebilir mi? Bununla başedebilir misiniz?

5) Almanya’da Anayasa’ya karşı gelen siyasi parti ve dernekler kapatılabilir. Bu yasağa rağmen, kapatılan parti ya da derneği yine de destekler misiniz? Hangi şartlarda?

6) "Kadın erkeğe itat etmelidir ve eğer etmez ise, erkeğin kadını dövmeye hakkı vardır." Bu beyan hakkında ne düşünüyorsunuz?

7) Bir erkeğin eşini ya da kızını toplum içinde 'şefersizlik yapmasını' önlemek için eve kapatmasını kabul edilir bir davranış olduğunu düşünüyor musunuz?

8) Almanya’da eşler arasında şiddet yaşanması durumunda polis devreye girebilir ve suçlu olan kişiyi bir kaç günlüğüne ev dışında tutma yetkisine sahiptir. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

9) Almanya’da kanunlar sayesinde kadın ve erkek eşitliğini bir ilerleme olarak mı görüyorsunuz? Eğer erkekler bunu kabul etmiyorsa size göre devlet ne yapmalıdır?

10) Almanya’da herkes eğitimine göre istediği her işte çalışabilir. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Size göre bazı işleri sadece erkekler ya da sadece kadınlar mı yapmalıdır? Eğer evet ise, hangi işler ve neden?

11) Sizce hangi işi bir kadın asla yapmamalı? Bir kadın patronun varlığının sizi rahatsız edeceği herhangi bir iş alanı var mı?

12) Almanya’da herkes bir erkek ya da bir kadın doktor tarafından kontrol edileceğine kendisi karar verir. Bazı durumlarda böyle bir seçim şansı bulunmamaktadır. Örneğin acil durumlarda ya da hastanelerde nöbet değişimlerinde. Böyle bir durumda eğer erkekseniz kadın bir doktor tarafından ve eğer kadınsanız erkek bir doktor tarafından kontrol ya da ameliyat edilmeyi kabul eder misiniz?

13) Ailelerin sürekli reşit kızlarını istedikleri alanda çalışmalarına ya da seçtikleri erkek ile evlenmelerine karşı çıktıkları duyuluyor. Bu konuya yaklaşımınız nedir? Kızınız sizden farklı bir inanca sahip biri ile evlenmek ister ya da sizin onaylamadığınız bir alanda çalışmayı isterse tutumunuz ne olacaktır?

14) Ailelerin çocuklarını zorla evlendirmek istemeleri konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu tarz evliliklerin insan haysiyeti ile bağdaştığını düşünüyor musunuz?

15) Almanya’da spor ve yüzme dersleri okul eğitiminin bir parçasıdır. Kızınızın bu derslere katılmasını onaylıyor musunuz? Eğer hayır ise, neden onaylamıyorsunuz?

16) Çocukların okul gezilerine katılması konusunda ne düşünüyorsunuz?

17) Reşit kızınız/Eşiniz Almanya’daki diğer kızlar ve kadınlar gibi giyinmek istiyor. Bunu engellemeye çalışır mısınız? Eğer evet ise, hangi yöntemlerle?

18) Vatandaşlık için başvuran kadınlar için soru: Kızınız diğer Alman kızları gibi giyinmek istiyor. Fakat eşiniz buna karşı. Ne yaparsınız?

19) Kızınız/Kardeşiniz size gelip cinsel tacize uğradığını söylerse bir baba, anne, ağabey ya da kız kardeş olarak ne yaparsınız?

20) Oğlunuz ya da erkek kardeşiniz size gelip rencide edildiğini söylerse bir baba, anne, ağabey ya da kız kardeş olarak ne yaparsınız?

21) Sizce Anayasa kişiye, dinini değiştirme ya da o güne kadar inandığı dini terk ederek başka bir inanç ve yaşam tarzı ile yaşama hakkı vermekte midir? Böyle bir inanç değişimi sonunda kişinin cezalandırılması konusunda ne düşünüyorsunuz? (Örneğin evlatlıktan reddederek)

22) Komşunuzun, arkadaş ya da tanıdık çevrenizden birinin terörist saldırıda bulunduğunu ya da planladığını öğrendiniz. Nasıl davranırsınız? Ne yaparsınız?

23) 11 Eylül 2001 New York ve 11 Mart 2004 Madrid saldırılarını duydunuz. Sizce bunu gerçekleştirenler terörist mi yoksa özgürlük savaşçıları mı? Cevabınızı açıklayınız.

24) Gazetelerde çoğu zaman kız çocuklarının ya da kişilerin eşlerinin, "ahlaksız davranışları“ nedeniyle aile şerefini korumak için öldürüldükleri yazıyor. Bu konuya nasıl yaklaşıyorsunuz?

25) Almanya’da bir erkeğin aynı anda iki kadın ile evli olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

26) Almanya’da evli bir erkeğin kendi daha önceki memleketine dönüp orada bir kez daha evlenmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

27) Bazı insanlar dünyadaki bir çok kötülük için Yahudilerin sorumlu olduğunu ve hatta 11 Eylül 2001 tarihinde New York’da gerçekleşen saldırıların arkasında da onların olduğunu düşünüyor. Böyle varsayımlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

28) Kızınız Almanya’da bir iş için başvuruda bulunuyor. Ancak başvurusu reddediliyor. Daha sonra aynı işi Somali’den gelen zenci bir Afrikalı'nın aldığını öğreniyorsunuz. Bu durum karşısında nasıl davranırsınız?

29) Reşit oğlunuz size eşcinsel olduğunu ve bir erkek ile yaşamak istediğini söyler ise, buna tepkiniz ne olur?

30) Almanya’da bazı siyasetçilerin eşcinsel olduğu bilinmekte. Almanya’da eşcinsellerin kamusal kurumlarda çalışmaları konusunda ne düşünüyorsunuz?
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
altaylar
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jan 09, 2006
İletiler: 262
Şehir: Almanya

İletiTarih: Pts Oca 16, 2006 7:18 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Selamun Aleyküm Ülküdaslarim,

ben Berlinden katiliyorum. Bana öyle geliyorki artik yavas yavas bize Anavatan yollari görünüyor.

Serefsizlerin sordugu 23. soruya bakiniz "sizce teröristlermi? özgürlük savascilarimi?"

pkk yi ve bölücübasi apoyu almanya ve diger avrupa ülkeleri yillardir özgürlük savascisi niteliginde görüp hak ve destek verirler simdi ise
bize soruyorlar ayni soruyu.

Bu ne bicim tutumdur bu nebicim insanliktir?
Isine gelenler özgürlük savascisi, isine gelmeyenler terörist.

Zaten ben bizim buradaki milletide anlamiyorum neden alman vatandasligina gecerler!

Kafan kara yüzün Türk yüzü her halinden yabanci oldugun belli.
Kimligin önemi nedir bir türlü cikartamiyorum.

Vatandasliga gecenlerede neden gectin diye sordugumda aldigim yanit genelde:
ya bizim akrabalarin hepsi gecti bir biz kalmistik.

Ne faydasi var bilen pek az.

Allah milletimize akil fikir versin.

Allah Türkü korusun.


En son altaylar tarafından Pts Oca 16, 2006 9:16 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
selo52
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Mar 22, 2005
İletiler: 227
Şehir: İstanbul

İletiTarih: Pts Oca 16, 2006 8:45 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bu vicdan testini yapanların vicdanlaları varmıymış merak ediyorum.Biz Türk vatantaşı olmak isteyen insanlara Amerika'nın Irak'ta yaptığı katliyam hakkında ne düşünüyosunuz ya da Fransa'nın Cezayir katliyamı hakkında görüşleiniz nedir diye soruyomuyuz?Herkese eşit muamele diyorlar.Kendileri adalet savunucuları oluyor Müslümanlara terorist muamelesi yapıyolar.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
mustafayaman
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jan 09, 2006
İletiler: 315
Şehir: türkiye

İletiTarih: Pts Oca 16, 2006 9:47 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bence vicdan testi yapmak çok saçma ilk olarak kürt olan kişilerin vicdan testine ihtiyacı var.böyle demekle yanlış yapmış oluyoruz vicdan testi diye bir saçmalık olmaz asıl olan kürtlerin vicdanı olsamasada onlarda insan yanlış anlamayın ben türk milletini korur bağrıma basa basa ölmek isterdim.

ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN [/b][/i]
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi



Kayıt: Nov 02, 2004
İletiler: 3121
Şehir: Turan/Almanya

İletiTarih: Sal Oca 17, 2006 12:05 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Entegrasyona uyumu sorusturuyorlar...

Aslinda sorularin özeti su; ASIMILE OLMAYA EVET MI, HAYIR MI?..

Diger taraftan bir cok tanidigimiz vatandas olmaktan vazgecti... Bu da vatandas olmaya baslayan topluma tedbir olarak görülüyor...

Vatandas olma konusunda ise lobi faaliyetleri göz önüne alinmali... Secme ve secilme hakkini kazanmali... Bunun bir caresi olmali... Yoksa o koltuklari Türk düsmanlari doldurursa bunda Türk´e yarar yerine zarar vardir...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi



Kayıt: Nov 02, 2004
İletiler: 3121
Şehir: Turan/Almanya

İletiTarih: Sal Oca 17, 2006 2:04 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

TGRT televizyonundan yanlis anlamadiysam; bir Türk konsolos calisani ve rte nin kurdurdugu dernek baskani bu hakarete danismanlik yapmis. Isimlerini söyledi yalniz aklimda kalmadi... Gelismeler onlarin kimliklerini aciga cikaracaktir.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
hasan1299
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Oct 25, 2005
İletiler: 806

İletiTarih: Sal Oca 17, 2006 6:00 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

o test türkiyede azınlıklara yapılsa kıyamet kopar insanhaklaı derneği yaygarayı koparır bizi hemen avrupabirliğine şikayet ederler.dünyanın hertarafında türklere karşı ikili oynuyorlar.almanyadayapılan o test sadece türklerin görüşlerini öğrenmek içindir yani türkleri sindirmek amaçlıdır.almanyada türklerden başka müslüman varmı müslümanlara yapılıyo diye gösteriliyor ama asıl amaç türkler.dış işleri bakanımız nerde niye devreye girmiyo sorunu niye çözmüyor şimdiye kadar hangi sorunu çözdülerki bunu çözsünler yazık bu millete çok yazık.ALLAH TÜRK ü korusun ve yüceltsin
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
BasbugAtilla
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye



Kayıt: Jan 02, 2006
İletiler: 447
Şehir: İstanbul

İletiTarih: Sal Oca 17, 2006 6:32 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bunlar yakında haçlı seferlerine de başlarlar.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1