Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - BAHÇELİ'YE SERT DTP TEPKİSİ!
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir; cevap yazamaz, iletileri değiştiremezsiniz 1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
orhan3307
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 241

İletiTarih: Pzr Ağu 05, 2007 6:46 pm    ileti konusu: BAHÇELİ'YE SERT DTP TEPKİSİ! Alıntıyla Cevap Gönder

www.hurhaber.com dan alıntı.

Alıntı:
Bahçeli'ye sert DTP tepkisi!
05 Ağustos 2007 Pazar 12:20

Irak Türkmen Aydınlar Derneği Genel Sekreteri Ercan Ketene, milletvekili yemin töreni öncesinde DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk’le el sıkışan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye sert tepki gösterdi.

Ketene, Bahçeli'ye “Siz daha on gün öncesine kadar meydanlarda ip atıp Öcalan’ın asılmasını istiyordunuz. Şimdi Ahmet Türk’ün elini sıkarak barış mı sağladınız?” diye sordu.

Ketene, yaptığı açıklamada, “Bizler Türkmen camiası olarak bu durumdan derin üzüntü duyduk” dedi.

Bahçeli'ye “Eğer merhum Türkeş yaşasaydı böyle bir davranışı yapar mıydı?” diye soran Ketene’nin açıklaması şöyle:

“Sayın Bahçeli’ye şunu soruyoruz: Ahmet Türk’ün elini sıkarken, DTP ile ve eli kanlı PKK ile barıştınız mı? Bu tokalaşma, el sıkışma sizce ne anlama geliyor? Elini sıktığınız kişi geçmişte PKK’nın eylemlerini kınadı mı? Bundan sonra kınayacak mı? Eğer merhum Türkeş yasaydı böyle bir davranışı yapar mıydı. Bizler Türkmen camiası olarak bu durumdan derin üzüntü duyduk. Siz daha on gün öncesine kadar meydanlarda ip atıp Öcalan’ın asılmasını istiyordunuz, şimdi Ahmet Türk’ün elini sıkarak barış mı sağladınız?”

Ayağınıza kadar gelen bir insanın uzattığı eli geri çevirmek Türk töresine uygun değildir.Ama töreyi, geleneği bilmeyen insanların arasında yaşıyoruz.(Bu en az Türkiye'nin %47 si)
Dün mecliste yaşanan tokalaşma bir dahaki seçimlerde gazetelerin manşetlerini süslemek için rafa kaldırıldı.Bugün alkışlayanlar yarın MHP zamanında bunlarla el sıkışmıştı diye haber yapacaklar.
Teröristbaşının idamı konusunda yapılan başbakanlıkta bir süre bekletilmesi hususunu bile "Apo'yu Bahçeli astırtmadı" diye haber yapmadılar mı?
MHP kendini milletine anlatmada güçlük çekerken böyle bir resmin verilmesi ne kadar doğru oldu?
Türkiye'yi AİHM'ye şikayet eden, Leyla Zanagilleri Dışişleri Bakanlığı'nda ağırlayan, askerimizin başına çuval geçirilmesine sesini çıkarmayan Abdullah Gül meydanlarda ağlayarak kendini mağdur durumda gösterirken bunları milletine anlatamayan bir hareket meclisteki resmi milletine nasıl açıklayacak.
Biz Ülkücüler hep kendimizi savunarak veya Bahçeli'nin kendi başına verdiği kararların gerekçelerini anlatarak mı ömrümüzü geçireceğiz.
Lider, teşkilat, doktrin tartışılmaz.Tamam tartışmayalım.Ama lider başına buyruk olursa, teşkilat ayrı havadan çalarsa, doktrin tartışmaya açılırsa (Türkiye çiçek bahçesidir gibi) biz ne yapalım.

En son orhan3307 tarafından Pzr Ağu 05, 2007 10:17 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3100

İletiTarih: Pzr Ağu 05, 2007 6:58 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben buna yorum yapamayacağım.Çünkü oynatmama az kaldı!
Sadece kendimi çok yanlız hissediyorum.Yarı yolda bırakılmış gibi.Korkarım hele dünkü hareket bizi karpuz gibi bölecek.En iyisi ben daha fazla yazıp da kendi koyduğumuz forum kurallarını,kendim çiğnemeyeyim.
Size münir nurettin selçuk un ;tam şu andaki ruh halimi yansıtan bir şarkısının
şu sözlerini yazıp geçeyim:
Alıntı:
Gezerken yağmurda, rüzgarda, karda
İçimde güneşi yakar giderim
Ömrümü kaplayan karanlıklarda
Ben bir şimşek gibi çakar giderim

Varsın kovalasın gece gündüzü
Bahar içindeyim düşünmem güzü
Bana gülmese de hayatın yüzü
Ben ona gülerek bakar giderim
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiler: 3121

İletiTarih: Pzr Ağu 05, 2007 7:59 pm    ileti konusu: Re: Alıntıyla Cevap Gönder

Sustugumu göstermek icin yaziyorum...

Türk; övün, hakkindir övünmek
Uyan. Yakismaz sana dövünmek

TANRI TÜRK´Ü KORUSUN VE YÜCELTSIN...
polat_38
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 641

İletiTarih: Pzr Ağu 05, 2007 9:40 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bu konuyu fazla abartmamak lazim dtp lier etdikleri yemine sadik kalirsa sorun yok
sayin BAHCELI kendi ayana gelmis ellini uzatmis bir adamin ellini cevirmez bu TÜRKE yakismaz bence iyi yapti
sikdimiz elli koparmaydia biliriz

saygilarimla

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
Safak
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 50

İletiTarih: Pzr Ağu 05, 2007 10:13 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kadir Reis'e katılıyorum. Sanırım bugün aynı hisleri paylaşıyoruz. Gerçi ben susmak taraftarı olmadım, olamadım hiç. Ama bu kez susalım belki iyi gelir, belki birşeyler değişir. Varsın Münir Nurettin Selçuk'un dizeleri anlatsın.

Gezerken yağmurda, rüzgarda, karda
İçimde güneşi yakar giderim
Ömrümü kaplayan karanlıklarda
Ben bir şimşek gibi çakar giderim

Varsın kovalasın gece gündüzü
Bahar içindeyim düşünmem güzü
Bana gülmese de hayatın yüzü
Ben ona gülerek bakar giderim

------------------------------------
gecenin çığlığı korkutmaz bizi
güneşin hayali içimizdedir
bırakta boğsun gece gündüzü
ışığın sevdası içimizdedir

yalnızlık çınlarken kulaklarımda
ateşten dereler yanaklarımda
Hercai olmaktan korkan yanımla
Kardelen yüreği içimizdedir
------------------------------------Alacakaranlık
Altaylardan-T
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 103

İletiTarih: Pzr Ağu 05, 2007 11:51 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:
Biz Ülkücüler hep kendimizi savunarak veya Bahçeli'nin kendi başına verdiği kararların gerekçelerini anlatarak mı ömrümüzü geçireceğiz.

Sanirim bundan sonra üstümüze cok daha görev düsecek ülküdasim.
cCc_OzguR_cCc
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 260

İletiTarih: Pts Ağu 06, 2007 12:10 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kadir21 demiş ki:
Ben buna yorum yapamayacağım.Çünkü oynatmama az kaldı!
Sadece kendimi çok yanlız hissediyorum.Yarı yolda bırakılmış gibi.Korkarım hele dünkü hareket bizi karpuz gibi bölecek.En iyisi ben daha fazla yazıp da kendi koyduğumuz forum kurallarını,kendim çiğnemeyeyim.

Kadir Ağabey, Başkanımız'ın bir bildiği vardır demekten başka birşey gelmiyor aklıma. Büyük bir siyasi manevra olarak kabul edilebilir. Zira ortaya çıkan olumlu-olumsuz tepkilere baktığımızda, genel itibariyle bu durum halk arasında büyük bir olgunluk diye nitelenerek olumlu karşılandı. Bence Ülküdaşlarımızın panik yapması için bir neden yok. İlerleyen günlerde, yasama dönemi başladığında olacakları göreceğiz. Başkanımız Türk Töresini, Milli değerleri çiğneyecek-çiğnetecek bir harekete meyil etmemiştir, muhakkak ki bir bildiği vardır...

Saygı ve sevgilerimle...
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3100

İletiTarih: Pts Ağu 06, 2007 9:11 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İyi bir hazırlık yapmadan oturuma girdikleri her hallerinden belli.Bunu beklemiyorlardı afalladılar.Halbuki karşıdaki hainler son derece organize ve planlı hareket ediyorlar.Cezaevinden bri militanı alıp milletvekili ettiler.Yokmuydu başka adam?Hayır mesele o değil.Pkk ya terör örgütü diyemeyiz bunu kimse beklemesin dediler mi;dediler!Bildiği yabancı dil kısmına Türkçe yazdılar mı;yazdılar!Yaptıkları yapacaklarının güvencesi değil mi;güvencesi!Ne bekliyorsunuz bunlardan daha?Zeytin dalını oturumdan bir kaç gün önce uzattılar mı;uzattılar.O halde böyle bir davranış beklenmeli ve hazırlıklı olunmalıydı.Onlar Bahçeliye doğru yöneldiklerinde derhal liderin etrafı çevrilip temas kesilmeliydi.Ne uzlaşması ya Allahaşkına?
Bu adamlar dileseydi akepeden meclise giremezler miydi?Neden bu yolu seçtiler?Olanları anında yazdım,istiklal marşını söylemediler oturum açılırken,öküz gibi dinlediler.Bu tavır doğru ise;komutanların meclise gelmemesi yanlış o zaman öyle mi?Hayır yanlış değil!Dağlarda mermiyi yiyenler,kol bacağını kaybedenler;o komutanların askeri.Komutanlar,erkekçe tavır koydular;hepsine de helal olsun!
Dtp lileri meclise sokan O iradenin İÇİNE TÜKÜREYİM!BU İRADEYİ TANIMIYORUM,O İRADEYİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLARAK DA KABUL ETMİYORUM!BUNLAR DA NAMUS ŞEREF Mİ VAR YA?OLMAYAN NAMUSUN NESİNE AND İÇİLİR?BUNLARIN YEMİNİNE BAĞLI KALACAĞI NASIL DÜŞÜNÜLEBİLİR?NAMUS ŞEREFİ OLAN ADAM.DAĞLARDA BAŞKA DEVLETLERİN KEMİĞİNİ SIYIRIP,MEHMETÇİĞE KURŞUN SIKIP SIKMAK ÜZERE EĞİTİLİP,İÇERİ TIKILDIĞI KAFESTEN KAHRAMANLAR GİBİ ZAFER İŞARETİYLE AYRILIP,O TÜRK ÜN KABESİ YÜCE MECLİSE GELİP,BİR DE İTLİK YAPIP TOKALAŞMAK İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜ GÖSTERMEZ.BU TAM BİR KÖPEKLİKTİR!
orhan3307
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 241

İletiTarih: Pts Ağu 06, 2007 12:40 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ünal TANIK haber7.com
Alıntı:
Türkeş'in sokulmadığı Diyarbakır'dan tokalaşmaya giden yollar

4 Ağustos günü Meclis’teki yemin töreninde Ahmet Türk ve Sırrı Sakık’ın, bazı DTP’li vekillerle MHP lideri Bahçeli’nin yanına gidip elini sıkması olayı, kamuoyu gündeminde daha epey süre kalacak.

Nasıl olduğu, DTP’lilerin niçin yalnızca Bahçeli’nin yanına gittiği enine boyuna tartışılacak. El sıkışma sırasında konuşulan iki cümlelik ifade, belki yıllarca hatırlanacak.

Bunların Türk siyasi hayatına neler getirdiği konusu her yönü ile irdelenecek. Bu adımın MHP’nin çizgisinden mi saptığı yoksa, DTP’nin PKK çizgisinden mi uzaklaştığı çok ama çok tartışılacak.

Bu gelişmeler, 12 Eylül ihtilalinden sonra gençliğin biraz da ironi ile gündemine sokulan “savaşma seviş” sloganının 2007 versiyonu mu olacak? Bunu zaman gösterecek.

Bütün bu tartışmalara girmeyeceğim. Üzerinde durmak istediğim nokta daha başka.

Yemin sonrasında Ahmet Türk ve Sırrı Sakık gazetecilere, tokalaşma olayı ile ilgili bilgi verirken, kullandıkları ifade kafama takıldı. “Daha önceden planlanmış bir sahne değil”, “Kendiliğinden gelişen” şeklinde söylenen sözler ne kadar gerçeği yansıtıyordu?

Gerçekten kendiliğinden gelişen bir sahne mi idi? Öyle mi değil mi gelin biraz gerilere gidelim.

DİYARBAKIR TÜRKEŞ’İN GİREMEDİĞ KENT OLMUŞTU

1975 yılının yaz ayları…

MHP lideri Alparslan Türkeş, Başbakan Yardımcısı olarak Diyarbakır’a gidecek. Uçak, Diyarbakır Havaalanı’na iner. Sol fraksiyonlar, Ankara’dan ayrılmadan önce Türkeş’in “Küçük Moskova’ya gidiyorum” dediği yolunda iddialar ortaya atarlar ve kentte yaşayanları galeyana getirirler. Diyarbakır savaş alanına döner. Türkeş, sonunda şehir merkezine gitme yerine aynı uçakla Ankara’ya döner.

Olaylar akşama kadar devam eder. Yüzlerce işyeri tahrip edilir. 2 kişi olaylar sırasında can verir.

Aradan 25 yıl geçer. Bu kez MHP’nin başında Devlet Bahçeli var. MHP’nin kaptan koltuğundaki isim, yine “Başbakan Yardımcısı” görevini yürütmektedir.

Tarih 5 Eylül 2000. Uçağın rotası yine Diyarbakır’ı gösteriyor. MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’yi havaalanında HADEP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik karşılıyor.

İl Özel İdare Müdürlüğü binasında Bölgesel Kalkınma Planı Uygulama Toplantısı yapılmakta. Oturumu Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli yönetmektedir. Kürsüde MHP’li bakanlar Enis Ösküz, Faruk Bal, Osman Durmuş, Koray Aydın, Ahmet Tanrıkulu da var.

Havaalanında heyeti karşılayan Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, toplantıda bölgenin kalkınmasına ilişkin hazırladığı 8 sayfalık bir rapor sunar. Raporunu okuyan Çelik, Bahçeli’den alkış alır. Çelik de bu alkışa karşılık, toplantı sonunda bir demet çiçekle Bahçeli’ye jestte bulunur.

2000 Eylülünde yaşanan bu çarpıcı gelişme, tek başına kalmaz. MHP ile DTP yönetimi arasında iki türlü diyalog hep devam etti. Biri açıktan negatif diyalog oldu. Muhatabı Erdoğan görünse de Bahçeli’nin Erzurum’da “ip atması” olayı bu çerçevede idi.

Diğeri ise pozitif diyalog:

Sırrı Sakık’ın, “Bahçeli Türkiye için bir şans”, “MHP lideri, Baykal’dan daha uzlaşmacı” demesi, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır’ın da geçtiğimiz yıl Nevruz kutlamaları öncesinde verdiği mesaj bu yolda sarfedilmiş sözlerden oldu.

Şandır’ın, 18 Mart 2006’da DTP yöneticilerine seslenerek, “Nevruz’u birlikte kutlayalım. 21 Mart’ta Diyarbakır’da olacağım. Davet bekliyorum” tarzındaki sözleri Meclis’te kendiliğinden gelişen tokalaşmanın kaldırım taşlarını döşemedi mi sizce?

Ya 14 Mayıs 2006’da MHP Diyarbakır İl Kongresi’nde yaşananlara ne demeli? Bir dönem Kürtçe şarkıya bile tahammül edemeyen MHP tabanı, nasıl oldu da il kongresinde Kürtçe konuşulmasına zemin hazırladı.

Hem de konuşan sıradan bir delege değildi. İl Başkanı Abdullah Arzakçı, “salonda Türkçe bilmeyenler vardı” gibi bir gerekçe ile konuşmasının bir kısmını Kürtçe yaptı. Bu kongrenin Divan Başkanlığı koltuğunda ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli oturuyordu.

Aynı yılın başlarında DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın katıldığı bir toplantıda, Kürtçe türkü dinleyip eşlik etmesini, Türk milliyetçiliği adına eleştirenler; aradan birkaç ay geçtikten sonra Diyarbakır İl Başkanı'nın bu tutumu karşısında sesini çıkarmadı.

Bahçeli’nin, daha sonra 22 Temmuz seçimleri arefesinde parti yönetimine verdiği, “Seçmenden Kürtçe oy isteyin” talimatı da, Meclis’teki tokalaşmanın kaldırım taşı değildi de neydi sizce?

Elin ağzı torba değil ki büzesin.
Elinde yoksa medyan, yan haline yan.
Belki olur haline ağlayan.
cCcBilgecCc
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 326

İletiTarih: Pts Ağu 06, 2007 5:05 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bu evlilikten ne doğar!...
27.06.2007

--------------------------------------------------------------------------------

Erdoğan´ın koalisyon isteğine, DTP ,Evet, dedi. Tehlikeli ortaklığı Bush, Barzani, Talabani ve İmralı sakini Öcalan da onayladı

--------------------------------------------------------------------------------

Erdoğan'ın koalisyon isteğine, DTP ''Evet'' dedi. Tehlikeli ortaklığı Bush, Barzani, Talabani ve İmralı sakini Öcalan da onayladı
BAŞBAKAN Erdoğan'ın ''DTP ile koalisyon kurarız'' açıklamasına cevap geldi. Eski DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Erdoğan'a şöyle seslendi "Gelin bu birlik ruhu temelinde, Meclis çatısı altında yeni bir başlangıç yapalım. Biz buna hazırız. Siz hazır mısınız?" DTP- AKP nişanı tamamlanırken bu evliliği hazırlayanların da kimler olduğu ortaya çıktı.
AKP'nin Diyarbakır mitinginde DTP- AKP kolkola girerken Erdoğan'ın bu ilde verdiği mesajları da çok iyi değerlendirmek, gerekir.''AKP tekrar iktidara gelirse Kuzey Irak'ta bir Kürt devletinin kurulmasına engel çıkartılmaz'' diyen Barzani'nin AKP-DTP koalisyonunu desteklediği belirtiliyor. Bush, Talabani ve Abdullah Öcalan'ın da şer koalisyonuna sıcak baktığı belirtiliyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''DTP ile koalisyon kurarız'' açıklamasına cevap geldi. Erdoğan'ın bu isteğine DTP ''Evet'' derken, Barzani, Bush, Talabani ve Öcalan da onayladı. DTP'nin desteklediğini bağımsız adaylar, Diyarbakır'daki seçim bürolarının açılışını Diyarbakırlıların katılımıyla yaptı. Diyarbakır Birinci Bölge Adayı Aysel Tuğluk, Bağlar Beldesi'ne bağlı Teğmenler Caddesi ve Mevlana Halit Mahallesi'nde seçim bürolarının açılışını miting havasında gerçekleştirdi. Diyarbakır'dan diğer bağımsız adaylar Akın Birdal, Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, DTP Genel Başkanvekili Nurettin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, alt kademe belediye başkanları, DTP Merkez yöneticileri, DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ile il ve ilçe yöneticileri ile EMEP ve ESP temsilcilerinin katıldığı açılışta, Zinar Sozdar Kürtçe şarkılar söyledi.
Açılışta konuşan Tuğluk, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde konuşmasını yaptığı sırada kürsüye çıktığına dikkat çekti. Tuğluk, "Sayın Başbakan yine 'Sakın bağımsızlara oy vermeyin. Oyunuz boşa gider' diyecek" diyerek başladığı konuşmasında, "23 Temmuz günü oyların boşa gitmediğini kan ağlarcasına göreceksiniz Başbakan" dedi. Halkın verdiği oyların değil Erdoğan'ın verdiği sözlerin boşa gittiğini söyleyen Tuğluk, "Sayın Başbakan duymamışsanız işte bir kez daha söylüyoruz. Siz buralarda boşa zaman harcıyorsunuz. Önce bu halka hesap verin. Kaç gence iş verdiniz? Hangi çocuğu sefaletten kurtardınız? Halen sokakta vurulan, dağda çocukları vurulan ve yüreği yanan halktan hangi yürekle bir şeyler istiyorsunuz?" diye konuştu.
ANAYASAL VATANDAŞLIK HUKUKU
Kürt sorununun çözümünde tek yolunun demokrasi olduğunu söyleyen Tuğluk, "Sizi demokrasiye çağırıyoruz. Gelin ortak vatanda, anayasal vatandaşlık hukuku ile demokratik cumhuriyete birlikte gidelim. Gelin, halkımızın özgür geleceğini birlikte yaratalım. Buradan hatırlatmak istiyorum, Kürt halkı Türksüz, Türk halkı Kürtsüz olmaz. Gelin bu birlik ruhu temelinde, Meclis çatısı altında yeni bir başlangıç yapalım. Biz buna hazırız. Siz hazır mısınız" diye konuştu.
"ROŞBAŞ" BAŞBAKAN
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, halka seslenirken "Burası barış meydanı olmuş. Biz Ankara'ya umutlarımızı göndereceğiz. Sayın eski Eşgenel Başkanımız Aysel Tuğluk'u, haklar ve özgürlüklerin teminatı Akın Birdal'ı, Özgür basın geleneği mutfağından bin bir zorluklarla bugüne gelen Gültan Kışanak ve Selahattini Eyyübi'ye benzettiğim Selahattin Demirtaş'ı Ankara'ya göndereceğiz" dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kendilerine yönelik eleştirilerine dikkat çeken Baydemir sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başbakan diyor ki 'Biz belediyeler arasında ayrım koymuyoruz kaynak aktarıyoruz' günah benden gitti, ben de söyleyeceğim. Kentin ekonomisine katkı sağlayacak şirketlerin kuruluşunu Başbakan niye engelledi? Bin bir zahmetle açtığımız Diyarbakır'ın gururu Diyar AŞ'yi neden kapatmak istiyorsunuz? Bu kentin kalkınmasını istemiyor musunuz? Başbakan Diyarbakır Ortadoğu'nun kalbi olacak demişti. Biz de demiştik ki, Rojbaş Başbakan, Diyarbakır zaten Mezopotamya'nın yıldız kentidir. Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ve gururumuz olan Sur belediyesi ile belediyelerle Diyarbakır halkına hizmet ürettik. Bundan sonra daha büyük hizmet vereceğiz."
ŞAHİTLER KİM
DTP- AKP nişanı tamamlanırken bu evliliği hazırlayanların da kimler olduğu biliniyor.
AKP'nin Diyarbakır mitinginde DTP- AKP kolkola girerken Erdoğan'ın bu ilde verdiği mesajları da çok iyi değerlendirmek, gerekir.
DTP ve AKP nişanını en çok arzu edenlerin başında, Barzani, Talabani ve Bush geliyor.
Barzani devamlı AKP iktidarını ve Erdoğan'a övgüler yağdırırken, bunun semeresini de her Ankara ziyaretinde aldı ve kırmızı halılarla karşılandı. Cumhurbaşkanı Sezer ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''Peşmergelerle görüşmeyeceğini açıklarken, Dışişleri Bakanı Gül, Barzani'nin temsilcileriyle gelen tepkiler sonucu yurt içinde değil ama yurtdışında buluştu.
Ankara kulislerinde ''AKP yeniden iktidara gelirse Kuzey Irak'ta bir Kürt devletinin kurulmasına engel çıkartılmaz'' diyen Barzani'nin AKP-DTP koalisyonunu desteklediği, konuşuluyor.
DTP'nin kurucusu Abdullah Öcalan'ın da DTP-AKP koalisyonuna sıcak baktığı belirtiliyor.

.Kaynak..http://www.ortadogugazetesi.net/

..............

................
Ulkudaslar ne oluyoruz,bizi kimse bolemez,korkulacak bir sey yok metanetli olalim,12 eylul oncesi fasist dediler,bitmedik 12 eylul sonrasi mafya sarhos yakistirmasi yaptilar bitmedik,sirasi gelince vatan haini bolucu terorist diyecekler,bu resimler haberler onun alt yapisini hazirlik asamasi,bizler guclu olup akillica hareket edip devlet bahceli beyefendiye sahip cikmaliyiz.genel baskanimizi boyle yipratmalarina musade etmemeliyiz,dusmanlarimiz (demek zorundayim baska tanimlama yapamiyorum)ev ev gezerek bizleri karaliyorlar,okadar sacma sapan suclamalar yapiyorlarki bazilarina gulmemek elde deyil,coguda igrenc iftiralar buralarda yazilacak turde deyil,agiza alinacak laflar deyil,beni sasirtan rte nin yaptiklari kimsenin gozune gorukmuyor{secmenler},koro seklinde devlet bahceli beyefendiye saldiriyorlar,dikkatli olmaliyiz.bagrimizda besledigimiz,simdilerde mhp ve devlet bahceli dusmani, cikar cevresi menfaatci munafiklar devlet beyi karalamak icin firsat kolluyor ,gundemi degistirmek icin senaryo yaziyorlar.kiskirtmalara gelmeliyiz, masonik medya ve isbirlikcilerinin istedigide bu ,,dikkatli olmaliyiz...

saygilarimla
...................
ALLAH turku korusun ve yuceltsin.
hasan1299
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 806

İletiTarih: Pts Ağu 06, 2007 5:43 pm    ileti konusu: Re: Alıntıyla Cevap Gönder

herkesin gözü mhp deydi.herkes mhp den kavga çıkarmasını bekliyordu.o el sıkışma tabanı üzmüş olabilir ama o anda yapılması gereken oydu.çünkü mhp kavgacı yakıştırmasından kurtulmak isterken birden ters bir hareket bizi köşeye sıkıştırırdısonuçları iyi olmazdı.o anda el sıkışmak demek değilki dtp mecliste rahat hareklet edecek.en ufak falsolarında mhp milletvekilleri gerekeni yapacaktır.moralimizi bozmaya değmez.bu peşmerge artıkları yanlış yaparsa TÜRK MİLLİYETÇİLERİ gerekeni yapar hiç kuşkum yok.ALLAH TÜRK ü korusun ve yüceltsin
EgE
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 1129

İletiTarih: Pts Ağu 06, 2007 7:46 pm    ileti konusu: Re: Alıntıyla Cevap Gönder

polat_38, cCc_OzguR_cCc, cCcBilgecCc ve hasan1299 Ülküdaslarima katiliyorum.

Panik yapmaya ve moral bozmaya hic gerek yok. Bilindigi gibi bütün gözler MHP´deydi ve gaza getirir gibi mecliste kavga yapacaklar falan deyip durdular. Ilk görüsmede ayagina gelmis bir tokalasmadan birsey olmaz. Dogru karar verdiler. Simdilik ilk etapda böyle icap etti. Asil önemli olan bundan sonrasi. Herhalde bundan sonra kol kola yürüyüp oturup cay kahve icip sohbet edecek halleri yok. MHP daima onlarin ensesindedir. En ufak bir yanlislarinda tepesine vuracaktir! Bundan kimsenin süphesi olmasin ve moralleri gereksiz yere bozmayalim. Devlet beye sahip cikalim! Oyunlara gelmeyelim. Ümitsizlige kapilmayalim...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
EgE
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 1129

İletiTarih: Pts Ağu 06, 2007 7:59 pm    ileti konusu: Re: Alıntıyla Cevap Gönder

Ayrica düsünsenize rte hakkinda o kadar yaziliyor ciziliyor konusuluyor görülüyor...ampülcüler halen rte´ye sahip cikiyor bir bildigi vardir diyor destekliyor. Biz ufak birseyde hemen küsmeyelim ümitsizlige kapilmayalim panik hic yapmayalim. Benim kizdigim ve isyan ettigim sirf bu Milletin ta kendisidir! MHP ve Ülkücüler görevini yapti. Fakat bu Millet yalan duymak istiyor, 3 kurusa satilmis olmak istiyor bu bizde yok iste! Bu yüzden biz akp´liler gibi yalan ve iftira yoluyla, erzak kömür altin dagitarak sinsice ev ev dolasmadik. Ev ev dolassak bile dogrulari söyledik ama bu Millet dogrulardan bikmis, kandirilmak istiyor, cebine birsey sokulmasini istiyor, azarlanmak istiyor, hakaret isitmek istiyor. Bu yol bize ters oldugu icin maalesef vatandasin cogu bize oy vermedi. Arkamizda akp gibi kartel medyasida yoktu. Nitekim olan oldu ben MHP´ye ve Devlet beye asla ve asla kizmam kizamam ellerinden geleni yaptilar ama bu Milletin cogu nankörmüs biz napalim?!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kaganos
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 1034

İletiTarih: Pts Ağu 06, 2007 11:07 pm    ileti konusu: Re: Alıntıyla Cevap Gönder

EgE demiş ki:
Ayrica düsünsenize rte hakkinda o kadar yaziliyor ciziliyor konusuluyor görülüyor...ampülcüler halen rte´ye sahip cikiyor bir bildigi vardir diyor destekliyor. Biz ufak birseyde hemen küsmeyelim ümitsizlige kapilmayalim panik hic yapmayalim. Benim kizdigim ve isyan ettigim sirf bu Milletin ta kendisidir! MHP ve Ülkücüler görevini yapti. Fakat bu Millet yalan duymak istiyor, 3 kurusa satilmis olmak istiyor bu bizde yok iste! Bu yüzden biz akp´liler gibi yalan ve iftira yoluyla, erzak kömür altin dagitarak sinsice ev ev dolasmadik. Ev ev dolassak bile dogrulari söyledik ama bu Millet dogrulardan bikmis, kandirilmak istiyor, cebine birsey sokulmasini istiyor, azarlanmak istiyor, hakaret isitmek istiyor. Bu yol bize ters oldugu icin maalesef vatandasin cogu bize oy vermedi. Arkamizda akp gibi kartel medyasida yoktu. Nitekim olan oldu ben MHP´ye ve Devlet beye asla ve asla kizmam kizamam ellerinden geleni yaptilar ama bu Milletin cogu nankörmüs biz napalim?!

seçim çalışmalarında başımıza gelen bir olayı anlatayım...

Eşimle beraber.. broşür dağıtıp... halkı aydınlatma gezileri yapıyoruz..

Bir teyze dedi ki,

Ne bu böyle sadece broşür mü?.. Nerde sizin sepetiniz.. sepet erzak falan yok mu?....

Maalesef Türkümsüleri.... midesinden yakalamışlar...

%47 nüfus bu ülkede MİDE'den düşünüyor...

saygılar.
Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir; cevap yazamaz, iletileri değiştiremezsiniz 1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »  

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız