Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - 'Siyasi simge bile olsa yasaklayabilir misiniz?'
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 5. sayfa (Toplam 8 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
cCc_OzguR_cCc
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 260

İletiTarih: Pzr Oca 27, 2008 12:16 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bence o kadar karamsarca bakılaca durum yok Kadir Ağabey.

Seçim öncesi önemli tartışmalardan birisi de neydi?: MHP-CHP koalisyonu. Bu tartışmanın, hatta Partimiz kurmaylarının "Böyle bir koalisyon olmayacak." açıklaması kaynak gösterildiğinde asılsız olduğu düşünülebilecek böylesine bir iddianın Partinin oylarına olan maliyetini, sırf seçim günü sandıkların başında beklemiş gözlemciler(müşahitler) bile takip edebilmiştir.

Şimdi amaç tribünlere oynamaksa, bu konu daha geniş bir kitleyi etkilemiştir. Sizin de dediğiniz gibi, dinin siyasete alet edilmesine kapılıp gitmiş yığınla MHP sempatizanı vardır. Ancak bu hamle hepsinin dikkatlerini çekecektir. Konunun türban sorunu olarak değil, "bacımın başörtüsü" olarak ele alındığında, zaten Partinin aldığı tavırda haklılığı aşikardır; böylece konun sosyal boyutunu da makul bir zemine oturtmuş oluyoruz.

MHP kurmaylarının, 2002 seçimlerinden bu yana ilk kez bu denli yoğun olarak ekranda-fotoğraflarda yer aldığı haberlerde, Partinin verdiği desteğin sadece Yükseköğrenim kurumlarında başörtüsü özgürlüğü temini ile sınırlı olduğu açıklamalarının sürekli vurgulanması, MHP tarafından Yargı kurumlarına karşı çizilen sınırın göstergesidir.

Hepimiz, geçmişine ve güncel tavrına baktığımızda a-ke-pe'nin bu konuda ilerleyen dönemlerde işi azıtacağını biliyoruz. Eğer Parti böyle bir durumda da a-ke-pe'ye destek çıkarsa, ben de Partinin tavrını en sert eleştirenlerden biri olurum. Ama ilk bakışta makul görünmese de, %47'lik bidon kafa zihniyetinin penceresinden bakıldığında, bu bir kazanımdır.

Tabi, zamanlama olarak bu işin a-ke-pe iktidarı döneminde çözümüne destek olmak kısmen yanlış olabilir. Ama bu konuda Partinin haklılıkları, bu yanlışın doğrularımızı götürmesine imkan vermeyecek derecede ağırlıktadır.

a-ke-pe zihniyeti işi abartıp kamusal alan gibi kavramları alt-üst etmeye kalktığında ise, Parti kurmaylarımızın bugünlerdeki açıklamaları da dikkate alındığında, MHP'nin geride adım atacak yeri hazırdır.

Şimdi muhtemelen ortalıkta "MHP a-ke-pe'ye koltuk değneği oldu" çığırtkanlığındaki sosyal demokratları sık sık görüyorsunuzdur. a-ke-pe zihniyetinin din sömürüsünü ve amaçlarını iyi bildiğimiz için biz de bu konuda hassasız. Karşı karşıya gelen kurumlar ise Yargı organları ile a-ke-pe'dir. İleride bu iki cephe arasında muhtemelen oluşabilecek bir sıkıntıda ise kaymağı yiyecek olan MHP'dir.

Ben, bir sonraki hamleye kadar sakin olunması ve hepimizin Partimizin arkasında durmamız gerektiğine inanıyorum.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3100

İletiTarih: Pzr Oca 27, 2008 1:02 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Güzel açıklamaların için teşekkür edeim değerli ülküdaşım OzgurCcc.
Umarım dediği gibi olur.Ben gene de bir nokta üzerine dikkat çekmek istiyorum.
Mhp akepnin turbanı siyasal bir işaret haline getirdiğini,bu konudan ziftlendiğini,ve bu konudaki samimiyetine güvenmediğini açıklıyor.Bunda zaten fikir birliğimiz var.Diyelim ki;benim dediklerim olmadı,hiçbir şey olmadı ve bu yasa değişikliği çıktı.Mhp nin cemaat elemanı olmuş adamları dışındaki kimselere göre zaten kafalarında olay başörtüsü meselesidir.Bir inanç sorunudur.Eyvallah.Ama akepeye göre turban dır.
Yarın bir gün üniversitelerde guruplaşmalar,çatışmalar başlarsa bunun hesabını hçkimse veremez.Ben o amaçla çıkartmadım demek adamı kurtarmaz.Bu birincisi.
İkinci beni rahatsız eden mesele.
Son seçim sonuçlarına baktığımızda,ona göre konuşuyorum.
Bu milletin yüzde 47 si;hem ordunun hem yüksek mahkemelerin karşısındadır.Bunu saklamaya gerek yok.Akepeye oy veren kime sorsan bunu söyler sana.
27 mayıs dan sonra ortaya çıkarılan ordu-millet düşmanlığından örnekleri yukarıdaki yazımda üzülerek verdim.
Bu milletin %47 si;bu ordunun ve yüksek mahkemelerin,dinsiz imansız adamların elinde istila edildiğini düşünüyor.
Turban gibi kritik bir meselede bu sayının daha da artmasından;ve bizim bir bölümümüzün de işin içine girmesinden korkarım.
Bu da onların istedikleri gibi;bu iki kurumun da çökertilmesi ve onlarca istilasına gerekçeye yol açabilir.
Bugün muhsinin elemanları ellerinde bildiri dağıtıyorlar,afiş yapıştırıyorlar.
Mahkemeleri hedef gösteriyor ve bütün suçu ona yüklüyorlar.Bu tahrikleri yapanların hiç suçu yokmuş gibi,bu işi inanç diye yediriyorlar.
Benim başörtüsü noktasında bir çekincem yok.Ama bu meclis 1920 de fes mi,kalpak mı diye birbirine girmişti.Bunu da ihtaren hatırlatırım.Meclisi dahi o gün bölen ve birbirbirine düşüren bir olay,bugün meclisi de bırak,millet arasında bir fitneye neden olursa;biz böyle amaçlamadık demek bizi kurtarmaz.Sorumluluktan da alıkoyamaz.Bugüne kadar hiçbir iktidarın kaşımadığı ve toplumun cehaleti yenip uzlaşmanın sağlanmasına kadar ertelediği meseleyi,böyle tehlikeli bir gidişat karşısında ortaya koymanın;TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN BÖYLE ÖNEMLİ SORUNLAR KARŞISINDA BULUNDUĞU GÜÇ ŞARTLARDA,ONUN MORAL DEĞERLERİNİ VE AĞIRLIĞINI BÜSBÜTÜN ZEDELEYECEĞİNDEN KORKUYORUM!
Yine de görüşlerinden,güzel düşüncelerinden ve özellikle iyimserliğinden ,ve ayrıca konuya katılımından duyduğum memnuniyeti belirtiyorum.Allah emanetsin.Selam ve saygılarımla.
cCc_OzguR_cCc
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiTarih: Pzr Oca 27, 2008 1:53 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

a-ke-pe zihniyetinin en büyük cehaletinden birisidir kendinden başkasına "Müslüman" dememek. Seçim öncesi MHP camiasına bile bu tarz saldırıları yöneltmişti. Hatta bununla yetinmeyip, Rahmetli Mustafa Özbilgin suikastinde bağıra bağıra "ooooh!" çekmişlerdi bunlar. Rahmetlinin cebinden Kur'an çıkınca ne hissettiler, onu bilemem. Muhsin v.b'lerinin, a-ke-pe azıcık daha "bayrak-vatan" diye bağırsalar direk a-ke-pe'ye katılacaklarından şüphe duymuyorum; tabi "hocaefendileri" bunları Milliyetçilerin içine sızmak, Milliyetçileri dağıtmak-fitne için kullanmıyorsa!..

Sevgili Kadir Ağabey,

İyi niyet dilekleriniz için teşekkür ederim. Benim, "hala geri atacak adımımız var" dememdeki esas sebep ise, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hala bu konuda(ki; ne kadar hassas oldukları malumunuz) önemli bir yaklaşım sergilememiş olmaları.(Eskiden söylemleri vardı ama gündemdeki konu için temkinliler.)

Evet şöyle olur, böyle olur diye tartıştık. Fakat benim merak ettiğim bir konu var. Madem riskli olduğunu düşünüyoruz, o halde bu işin alternatifi, ya da bu raddeden sonra çıkar yolu nedir?

Bu konudaki görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim Ağabey. Tabi, diğer Ülküdaşlarımız da düşüncelerini paylaşırlarsa en azından Camia bazında ne düşünüldüğünü ortaya koymuş olacağımıza inanıyorum.

Sevgi ve Saygılarla,

Allah Türk'ü Korusun Ve Yüceltsin.
gelibolulu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 750

İletiTarih: Pzr Oca 27, 2008 2:35 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Özgürlük, demokrasi, baş örtüsü, türban...

Adı herneyse, bu mesele canımı fazla sıkıyor. Gereksiz ve asıl önemlisi zamansız bir çıkışla gündeme düşen olaya bakın.

Akp nin samimiyetsiz, şovanist yaklaşımında MHP nin taraf olmasını da anlayamadım...

Hayır !
Başörtüsüne asla karşı değilim. İsteyen mini etek giyer, isteyen başını örter. Benim meselem giyim tarzı değil. Bunun dayatılması. Bu gün türban, yarın kara çarşaf... Sonrasında... Ya sonrasında ?

21. yüzyılda Türkiye'nin meselesi bu mu?

Hem saf inançları nedeniyle başörtüsünü kullanan insanları, hem de siyasi simge olarak kullananları aynı kefeye koymak ne büyük saçmalık. Baş örtüsünü bu hale getirenler Akp zihniyeti değil mi ?

Ben bu oyunu hiç sevmedim...
MHP nin böylesi taraf olmasını da anlayamadım...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Pzr Oca 27, 2008 3:00 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

cCc_OzguR_cCc demişi ki;
Alıntı:
Evet şöyle olur, böyle olur diye tartıştık. Fakat benim merak ettiğim bir konu var. Madem riskli olduğunu düşünüyoruz, o halde bu işin alternatifi, ya da bu raddeden sonra çıkar yolu nedir?

Bu konudaki görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim Ağabey. Tabi, diğer Ülküdaşlarımız da düşüncelerini paylaşırlarsa en azından Camia bazında ne düşünüldüğünü ortaya koymuş olacağımıza inanıyorum.

sevgili ozgur ülküdaşım,başım gözüm üstüne soruna cevap vereyim.
Bu saatten sonra yapılacak artık başka bir şey yok.Arkasında duracağız.
Ben milliyetçiliğin ve doğruluğun ilk derslerini,bu davanın elemanlarının çoğunun yetişmesinde emeği olan Rahmetli Osman Bölükbaşı dan aldığımı,seçimler sırasında yazmıştım.Ardından Başbuğumuz geldi.Bayrağı çok daha yükseklere dikti.Bu işlere ilgi duymağa başladığımda küçücük bir çocuktum.Benden daha da eskileri var.6 yaşında bu davanın ocaklarına girmiş insanlar bilirim.
Bizim ne partimizden ayrılmamız,ne de davayı bırakmamız düşünülemez.
Elbette arkasında duracağız.
Diş macunu artık tüp den dışarı çıkartıldı.Bunun geri dönüşü falan olmaz.
Arkasında durulacak.Bendeki tedirginlik ve huzursuzluğu sayn Şandır ın şu ifadelerinde bulmak mümkün.
yeniçağ dan alıntı:
Alıntı:

Şandır, Allah’a havale etti

Allah’a havale ediyoruz
MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Erdemli Ülkü Ocakları Temsilciliği’nde yaptığı konuşmada, “Yıllardır ülke gündemini meşgul eden baş örtüsü sorununu kökünden çözmek için anayasa teklifi verdiklerini ve Mecliste 70 milletvekili ile iktidar partisi gibi çalıştıklarını ” söyledi. Sorunun çözümlenmesi için Mecliste davranış ahlakı ortaya koyduklarını belirten Şandır, “Baş örtüsü meselesi MHP’ye göre bir inanç meselesidir. Biz dinimiz İslam’ın ve kitabımız Kur’an-ı Kerim’in emri olduğu için insanlarımızın başını örtmesine inanıyoruz” dedi. Şandır, şöyle devam etti: “ Başlarını örttüklerinden dolayı kimse kamu hizmeti almaktan da kısıtlanmamalıdır. Baş örtüsünü siyasetin gereği takanları Allah’a havale ediyoruz. Bizim onlarla işimiz yok.”

Şu sözler peşin bir günah çıkartmaktır.Çünkü hala turban dememekte ısrar eden sayın şandır;bu yasa geçerse turbanın buz gibi takılacağını,bunun siyasi bir işaret olarak kullanılacağını peşin peşin kabul ediyor.ve bunun bir kışkırtma ve kargaşa ortamı oluşturacağını da zaten kabul ediyor.Ve bunları şimdiden Allah a havale ederek işi bitiriyor.
Ama iş öyle değil.Allaha havale edilen bir sürü iş,kullar tarafından düzeltilmiyorsa,zulüm devam ediyor.Zulumü önlemek sadece Allah ın işi olsaydı,kula ne gerek vardı ben anlamış değilim.Allah bu işlerde,gene kullarını görevlendirir ve icraatı onlar yapar.Siz hiç ortaya meleklerin inip de bir yeri ,bir zulüm ülkesinin altını üstüne getirdiğinizi gözlerinizle gördünüz mü?
Bunlar bir çaresizlik ifadesidir.Bunun sömürüleceğini peşinen biliyor,Allah ile korkutarak vazgeçirmeye çalışıyor.
ŞİMDİ İŞİN İLGİNÇ TARAFI NE?
İki ilginç taraf var.Birincisi akepeli turban takan birisi demiyor ki ben bunu işaret olarak takıyorum.Ben her akepelinin bunu düşünerek turban taktığını da elbette düşünmüyorum.Neticede bunlar genç.Kanları kaynıyor.
Birisi bunları tetikliyor,bir de moda ile destekleniyor,iş bitiyor.Tabii onların içerisinde de samimi olarak dinin gereği olarak düşünüp takan insanlar var.Bunu inkar etmek,bu milleti tanımamak demektir.Ama sayın şandır bu işin kışkırtıcılar için güzel bir malzeme olacağını çok iyi biliyor.
İkincisi konuşma tarzı.Bir laik ülkenin partisinin başkan yardımcısı böyle düşünebilir bir müslüman olarak.Ama bu şekilde konuşamaz.Konuşursa laiklik ilkesini çiğnemiş olur.Bakın yarın bir gün bu konuşmalar hep dosyalara girecek.Neden çiğnemiş olur?O zaman Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan bir yahudi,bir hristiyan,ya da islam olup bir alevi vatandaşımız,ben de inanınışımın gereği ,emri gereği kılık kıyafetle üniversiteye gelirim der.Kuranın emrinde bahsediyor sayın Şandır.Bunu sen ben söyleriz de bu ülkenin bir siyasi partisi söyleyemez.
Senin devletin ezici çoğunlukla islam dahi olsa;sen okullara dini inançlarını sokamazsın.Osmanlı bile diğer dinlere hoşgörüsü sayesinde 600 yıl ayakta kalabilmiştir.Özellikle batı kiliselerine karşı ortodoks kiliselerine büyük ayrıcalıklar tanıyarak,patrikhane meselesini çok iyi kullanmış;osmanlıya karşı haçlı seferberliğini engellemiştir.Ne zaman ki ittihat patirkhane meselesini perişan etti;işte o gün osmanlının da ipi çekildi.Onun için böyle inanacağız,ama böyle konuşmayacağız.Laik sistemin ne olduğunu bir siyasi partiyi yönetenler bilmiyorsa çok ayıp olur.
Çünkü bu ülkede yürürlükte olan kanunlar dini kanunlar değildir.
Bunu aştığın anda,sana bu devletin denetleme kurumları olan yüksek yargı ile kollama görevi verilen ordu;açıktan müdahale ederler.Bunun için de onların inançsız falan olması gerekmez.Çünkü bu yasal görevleridir.
Buınu yapmadıkları takdirde onlar da vatana ihanetten yargılanırlar,ya da görevi ihmalden!Savaklamadan vs.vs.
Cumhuriyetin kanunlarının gücünü bu ülkede en iyi sayın Süleyman Demirel bilir.Bunları eskiden hep anlatırdı ama şimdi neden susuyor bilmiyorum?
Şimdi sevgili özgür durum bu.
Biz bu konuda taraf olarak sapına kadar bir guruba girdik.Yani işin ortasındayız.Artık savaşa girdik.Bu birinci dünya savaşındaki yavuz zırhlısının,sağa sola saldırmasına benzedi.Bunun artık dönüşü yok.
Bu iş çok büyük bir istişare toplantısında,hukuçuların,danışmanların katılımı ile tartışılıp,ne getirir ne götürür diye düşünülmeliydi.Ama bu olacak denildi.Eyvallah bu olsun.
EEEEE abi madem sen de arkasında duracaksın o zaman ne konuşup moral bozuyorsun dersen?
Ben Allah katında ve bu paritye canı ile kanı ile Bayrak olmuş insanların tanıklığı ile bu sorumluluğun altına girmediğimi ve bunu açıkladığımı yazıyorum.Bunun dışında bir amacım yok.Yani benim konumum ateşi söndürmeye koşan,ağzında bir damla su taşıyan karıncanın hali ne ise o!
Nereye gideyim başka?İçimiz dava aşkı ile yanıyor.Nerede var gidecek de bu mücadeleyi verecek ocak?Başka var mı ozgur bildiğin,varsa gitmeyen namerttir!
Gene yazmıştım.Yıllar önce ;3 yıl önce kaybettiğim bir ilkokul mezunu,ama bir derya,bir gönül adamı,ama adeta bir Kuşçu olan trenci Hüseyin Abi nin gönül okulunda da eğitim gördüm ben.
O birlikte kıldığımız bir cenaze namazında tekbir alırken ben bu işe karışmam Allah-u ekber"demişti.
bUGÜN BEN DE DİYORUM Kİ,"BU CENAZE NAMAZINI KILIYORUM AMA BEN BU İŞE KARIŞMAM ALLAH-U EKBER!"
kaganos
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 1034

İletiTarih: Pzr Oca 27, 2008 10:23 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

''Cambaza bak!.. Cambaza !...'' dediler..

Milletçe ''Cambaz'a '' bakıyoruz..

Cambaz kim?

Kim olacak ! Türban..

Cambazı ortaya çıkarmalarının zamanlaması o kadar anlamlı ki..

Millet, cambazı tartışıyor..

Basının diğer haberlerine ilgi yok..

Varsa yoksa cambaz!..

DTP bugün ''Konfederasyon '' talebini resmen söylemiş.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=125222

Ekonomi kötüye gidiyor.. Milletin umrunda değil!..

Cambaz daha önemli..

Türk -İslamcılar ne yapıyor!...

Türk kısmını ''Derin Dondurucu'' ya koymuşlar..

İşin islami yönüyle ilgileniyorlar...

Çünkü ''Cambaz '' daha önemli...

Bunları anlatmak istiyorduk..

İşin İslami yönü bekleyebilirdi..

Yanlış anlaşıldık...

Bu durumda.. Bırakın Türk Birliğini...

Kendi Türklüğümüzü korursak ne ala!.....

saygı ile...
kozenir
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 58

İletiTarih: Pzr Oca 27, 2008 11:15 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Mesele ne?
Üniversiteye giremeyen veya sokulmayan kızlarımızın sıkıntılarının çözümü!!!
Çözülmesi gerekiyor mu?
Evet.
Bu bir ayıp mı?
Evet!
Kimler karşı?
DTP,CHP,İP,bazı kesimler...
MHP ne yapmalıyhdı?
Saygılar.
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiler: 3121

İletiTarih: Pts Oca 28, 2008 10:14 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

MHP´nin, akp(azili kürt partisi) ihanetleri noktasinda yüce Milletimizi aydinlatmasi gerekirdi. Bunu zaten yapiyor diyeceksiniz. Kim duyuyor? Kimin haberi var, kim inaniyor?

Baskalari ihaneti hizmet olarak gösterebiliyor, biz derdimizi anlatamiyoruz.

Biz her ne kadar basörtüsünün serbest kalmasini istiyorsak ta bu dikta yolu ile degil, genel uzlasi üzerine olsun isteriz. Devlet kurum ve kuruluslari zarar görmeden ortak bir kabul ile meselenin kökünden cözülmesi taraftariyiz.

Sizin mantiginiza göre MHP´nin yapmis oldugu cok dogru. Normal yaklasimin da bu olmasi, akp´nin elinden kozlarin alinmasi gerekir. Yüce Milletimizin de bu yönde tavir aldigini görmek durumundayiz.

Peki öyle olacak mi? akp´nin kozlarini elinden alabilecek miyiz, yoksa Cumhuriyete karsi acilan savasta onlari daha mi güclendirecegiz? Iste kilit nokta burasi.

baas partisi olma yolunda bütün kalelere saldiran bir zihniyet nasil etkisiz kilinir? Yüce Türk Milletini bu beladan asgari zararla nasil kurtaririz derdidir bizi düsündüren. Ya degilse inanmis insanlar olarak tabiki dini inancimiza uygun yasamayi ve yasatmayi arzulariz.

Isin diger tarafinda stepne olma durumu var. Öyle olmasa da bu sekilde bizi pazara cikarma emelleri var.

Belki eski Ülkücüler akp´ye oy veriyor, toparlanmak icin böyle bir tasarruf gerekirdi diyorsaniz; bilin ki "dalindan kopmus yapragin akibetini rüzgar tayin eder" Eski de olsa Ülkücüler MHP´den dik durus beklerler. MHP´ye yakisan da budur.

Basörtüsü konusunu MHP gündeme getirseydi durum biraz degisebilirdi. Ama istenilen zemin olusmamisti. Is artik isten gecti. Bunda da hazirliksiz yakalandik. Cözümümüz belli ama dogru hamlede gec kalindi.

Dedigimizde israr ediyoruz; Türklük bilincinin olmasi gerektigi degerde yasayamayan bir toplumda adimlarinizi cok dikkatli atmak zorundasiniz. Gayri Türk´e olan hevesi görünüz.

Yok afgan, yok hint modasi vs... Madem o kadar meselenin hallinde israrlilar neden iclerinden birileri Türk kültürü olan üc etegi öne sürmez. Diyeceksiniz ki ne alaka. Allah Allah... Bu da benim modam... Basta türban, ayaklarda dar pantalondan daha cok yakisir.

Hz. Peygamber (SAV) Efendimiz kadinlarin basörtüleri noktasinda da ikazda bulunmustur. Deve hörgücü gibi kafalarin ardinda baska bir kafa varmis gibi uzatilmasini kesin bir dille yasaklamistir. Bunlar üzüm mü yiyorlar bagciyi mi dövüyorlar?

On yillarca ugrastilar sorun ettiler. 20 Yildir rant sagliyorlar. Hadi onu gectik simdi bu kanalla Cumhuriyete saldiriyorlar.

Simdi belki diyeceksiniz ki "cok biliyorsun" ama hic olmazsa bu konuyu dagru anlatan bir kampanya bari bastalilsaydi. Madem MHP yine meselenin ortasinda kaldi, bari bunu Türk Milletinin hayrina kanalize etsin. akp´nin samimi olmadigini anlatsin. Durmasin. Basin toplantisi ile bu is gecistirilmesin. Kimse duymuyor. MHP´yi anlamiyor. Anlatamiyoruz.

Isin en kötüsü; sesimiz cok ciliz cikiyor.

Burdan iddia ediyoruz; bu is gereginden fazla uzatilacak. Zira bu uzun süre gündemde kalmasi gereken bir konu akp ve Cumhuriyet düsmanlari icin. On yillarin birikimi bir sunni gündem bu kadar cabuk gecistirilemez. Zira bu gündem ardina dizilmis bir sürü gizli gündemin de hal edilmesi lazim. Federasyon tartismalari belki bu isin bir yani ama baska gündemler de bu arada gecer. Göreceksiniz...

11 Eylül saldirilari sirasinda abd dünyadan milyarlarca dolari nasil transfer ettigini biliyorsaniz ne demek istedigimizi anlarsiniz. Bazi taslari yerinden oynatacaklar da biz cok sonra bunun farkina varacagiz.

Meral Aksener "MHP sivillesiyor" demis. Oh ne güzel memleket. Bizi zaten takan yok. Sivil sivil yasariz. Bu ise en cok hanimlar sevinir. Yüzümüzü daha cok görmeye baslarlar. Herkes rahat eder.

En son Vuslatim tarafından Pts Oca 28, 2008 10:30 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
kozenir
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiTarih: Pts Oca 28, 2008 10:30 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

O kadar da karamsar ve evhamlı olmaya hiç de gerek yok!
MHP,duruşunu ortaya koydu.
Türk Milleti Lideri ve hareketin tavrını anladı.
Tüm kesimler MHP'yi anlayacaklar.
Tabii basın ve medyanın kimin elinde olduğunu da unutmamak lazım.
Merak etmeyin her şey eskisi gibi değil artık!
Bahçeli ve MHP emin ve kararlı dik duruşlarını halka dah iyi anlatacaktır.
Bu konuda teşkilatlara ve siz değerli büuyüklerimize de çok büyük işler düşmektedir.
Saygılarımla...
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiTarih: Pts Oca 28, 2008 10:45 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Atatürk ve Türban

"...Kimi yerlede kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir?

Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir."

Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri,
Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Yay., C. II., s. 217.
kozenir
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiTarih: Pts Oca 28, 2008 11:13 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

GÜNDEMLE VE YAZI BAŞLIĞI İLE ALAKASI NEDİR BU ALINTININ?
KURANLAR BUYURSUN YORUM YAPSIN.
AÇIK OLALIM!!!
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiTarih: Pts Oca 28, 2008 11:50 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Alaka 42. Madde ile ilgili...

Gündemi takip etmediginiz ortada...

Sadece basörtüsü serbest birakilsin noktasinda takili kalmak meseleye uzakligin isaretidir.

akp bugün bakanlar kurulu toplantisinin ardindan "devrim kanunlarina ters düsmeyecek kilik kiyafet serbest olmali" tezi ile geliyor. MHP "kilik kiyafet serbesttir" noktasinda cekinceleri var.

Biz de Basbug Atatürk´ün konu ile alakali vecizesini tasidik...
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Sal Oca 29, 2008 11:26 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

altemur Kılıç ın turban ve mhp konusunda ilginç bir yazısı.
Alıntı:
Türban" Neyin-Kimin Simgesi?
Yazı Boyutu :
AKP ve MHP, türban sorununun çözümü için anayasa değişikliği teklifi üzerinde, prensipte,- anlaşılan, AKP'nin Anayasa'nın 42. maddesine konulmasını istediği "kılık-kıyafet" özgürlüğüne ilişkin ifade üzerinde “genel mutabakata” varmışlar - - “ teknik” detaylar, yani, bu anlaşmayı hukuki “kılıfına” oturtmak, komisyona havale; “Mutabakatın” ne olduğu –ne olmadığımı bugün göreceğiz!

AKP ve MHP arasındaki “Pazarlıklarda ” MHP, "Kılık-kıyafet" ifadesinin başörtüsüyle sınırlı olmasını istemiş ve MHP temsilcileri , "Şortla, peçeyle, satanist kıyafetiyle gelirlerse ne olacak?" diye sormuş! Evet, “ne olacak”? Ama asıl,”yasak” bu yoldan kaldırılır ve sonunda AKP, mantığına ve amacına göre, bütün kamu alanında da, kaldırılır da devlet dairelerinde kadın memurlar, yargıçlar savcılar ve avukatlar – polisler, TV sunucuları türban takarlar ve hatta çarşafa bürünürlerse– ve aynı mantık ve “fetva”nın uzantısı olarak, takkeli poturlu erkekler de, kamu alanlarında “yasal” olurlarsa, ne olacak? Yanıt açık: Erdoğan’ın, açıkladığı “ siyasi simge” “üniforma” olacak!

Gülünç olmasaydı "ironik" bir gelişme var; eskiden, sokaklarda çarşaflı türbanlı kadınlar görünce, hayret ederdik şimdi ise TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın eşinin başı açık diye seviniyoruz! – B bu iktidarın başlarının ve kadrolarının eşleri, büyük çoğunlukla kapalı- “türbanlı" –tesettürlü!

AKP-MHP “mutabakatı “ Anayasa'nın 10. maddesine , "Her türlü kamu hizmetinin sunulmasında ve bu hizmetlerden yararlanılmasında ki ” "eşitlik" ilkesine odaklanıyor. Takiyyeciler, “medrese-mecelle” mantığıyla , , aslında kadın-erkek eşitliğine karşı olan “türbanın” ,bütün kamu alanlarında yasak olmasının, bu eşitliği bozduğunu u iddia ediyorlar ve buna dayanarak, yasağın tamamen kaldırılmasını istiyorlar!

AKP-MHP nihai “mutabakatında” sadece 19 maddem sınırı içinde kalınsa ve türban “yasağı” şimdilik Üniversitelerde kalksa bile, “fare sakalın üzerinden bır defa geçmeye görsün; arkadan başka diger “fareler” mutlaka gelecektır, gelıyorlar da; aynı yoldan, yavaş yavaş mı, yoksa hızlı hızlı mı, “türban” bütün okullara, sonra hastahamelere, devlet dairelerine ve de Mahkemeere “neden olmasın” mantığıyla mutlaka girecek! Zaten AKP lı bazı milletvekilleri, hemen bunun işaretlerini vermeye başladılar. Sayın Erdoğan da açık seçik – kesinlikle,"olmaz böyle şey" demiyor! Çünkü “turban” ,AKP Atatürk’ün Cumhuriyetini AKP’nin 2.Cumhuriyeti yapmak projesini, bütün güç ve kurumları elinde toplayarak, adım adım uyguluyor!

OLMAZLAR OLUYOR

“Olmaz-olamaz demeyin: bütün olmaz denklen şeyler oldu ve olmakta: en başta, ; Merve Kavakçı türbanla geldiği, TBMM’ den atıldığı halde, Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı oldu ve türbanlı eşiyle Çankaya’ya çıktı!

AKP’nin, bütün erklere ve kadrolara egemen olarak, laik TC’ni devirmek atılımlarına kim, karşı duracak? YÖK vardı o da elden gitti, çok yakında Yargı da gidecek… AKP’liler, hatta Meclis Başkanı, kendi mantıklarına göre “Yargı da ne oluyor-da, kendisini hükümetin yerine koyuyor” demeye başladılar!

Nazari olarak, bu gidişe karşı koyacak muhalefet var: Bunların çoğu Mecliste temsil edilmiyorlar- güçleri yok, sesleri de cılız çıkıyor. Ve “medya”? Hangi tarafta belli değil!.. CHP, elinden n geldiği kadar mücadele veriyor Ama ya MHP?

YA MHP?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. AKP'ye “koltuk değneği” olduğunu söyleyenlere kızıyor ama bu konuda da AKP’ye “ip” “veriyor” - Abdullah Gül’ün Çankaya’ya çıkmasına da, Bahçeli “ip vermedi mi? Ve “İp” denince akla gelenler çok: Bahçeli “Ecevit Koalisyonunda” APO’nun idam hükmünüm, gerektiği gibi infaz edilmemesine de, “ip” uzatmıştı!

Bahçeli’nin n bu davranışlarında –“uyumlu muhalefet yapmak” kararlılığında, herhalde bizim anlayamadığınız ince bir “hikmet “var! Ama anlayabildiğim kadar, türban konusunu böyle –geçen defa yazdığım gibi- “bir adım öne”geçerek ve Erdoğan’ı, uçurumun kenarına getirerek, MHP tabanına da uygun gördüğü” “türban” kozunu, AKP’nin elinden alacağını düşünüyor ve de böylelikle, AKP’nin, Anayasada yapmak istediği diğer değişikliklerin ve bundan sonraki planlarının önlemek istiyor -ve de, ayrıca AKP’nin oylarını da kazanmayı düşünüyor olmalı! Ama bu oyunda bir adım önde giderken uçurumdan aşağıya yuvarlanmak tehlikesi var... En azından Tehlikeli bir kumar!

MHP Genel başkanı ve kurmayları: AKP'nin n son seçimlerde kazanmasını Genelkurmayın "E –Muhtırasına "atfediyorlar; bu muhtıra dinci kesimi ürkütmüş! Bu iddia çok su ve tartışma götürür- O “muhtıra”, o zamanın şartları içinde zorunlu idi ve bu gün, hatta daha sert bir muhtıra zorunlu’ : Çünkü MHP de AKP ye böyle “ip verirse”, e en sonunda Cumhuriyeti korumak ve kurtarmak, TSK'ne düşecek!

Benim bildiğim, MHP’nin “milliyetçiliği” – Atatürk Milliyetçiliğidir! Ve “türban” MHP ‘nin siyasi simgesi olamaz!

E-MUHTIRA

Bahçeli ve arkadaşları tezlerini haklı göstermek içe AKP'nin oylarının %46’sı ile mutlak iktidara Genelkurmayın E-Muhtırasının sebep olduğunu söylerler ve de bu muhtıranın büyük bir kesini ürkütmüş olduğunu iddia ederler. Bu da, şimdi o kesimi kazanmak için, türban konusundaki tavırlarının gerekçesi. Ama diğer gerekçeleri hususunda olduğu gibi, “ zırva tevil götürmüyor”! Hem seçimler konusu konuşulmaksa, son seçimlerin öne alınmasıyla AKP’nin kazanmasına da, Bahçeli “ip” vermedi mi?

Atatürk, nasıl, TC’nin, ruhu ve aklı idi ise MHP’nin ruhu ve aklı da, kurucusu Alparslan Türkeş idi… Ben her konuda “acaba Atatürk ne yapardı ne derdi” diye düşünürüm Bu konuda da, rahmetli sağ olsaydı, ne yapardı” diye soruyorum- O politikacı değil devlet adamıydı!***

Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi

Altemur Kılıç robert kolejinde öğrenci iken TABUTLUK OLAYINDAN DOLAYI
EMNİYETE ÇEKİLMİŞ VE SORGULANMIŞ BİR İNSAN.
YANİ ATSIZ ATA NIN,BAŞBUĞUMUZUN DA İÇİNDE BULUNDUĞU BİR MİLLİYETÇİ GURUBUN İŞKENCE GÖRDÜKLERİ VE YARGILANDIKLARI O FECİ OLAY.O olay ve bugünkü ergenekon olayı hakkında da iki güzel yazısı var.Bunları da bir başka başlığın altına kopyalıyacağım.
cCc_OzguR_cCc
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiTarih: Sal Oca 29, 2008 11:44 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Sayın Altemur Kılıç, bizim günlerdir enine boyuna yaptığımız tartışmayı gayet güzel bir yazıyla toparlamış. Geçmişle ilgili düşüncelerinden katılmadığım birkaç nokta olsa da, özellikle türban konusunda bütün kaygıları, olasılıkları dile getirmiş.

Evet, dün akşamdan itibaren artık sözün bittiği noktadayız. Bundan sonraki süreci hep beraber izleyeceğiz. Umarım, korkularımızla yüzleşmek zorunda kalmayız.

Allah yardımcımız olsun...
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 5. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki »  

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız