Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - MHP geç kalınca aday gösteremedi
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiler: 3121

İletiTarih: Cum Şub 20, 2009 12:51 am    ileti konusu: MHP geç kalınca aday gösteremedi Alıntıyla Cevap Gönder

Niye son dakika diye sormadan edemiyoruz...

MHP geç kalınca aday gösteremedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli'nin yeni kurulan ilçesi Kartepe'de, aday listelerinin geç teslim edilmesi gerekçesiyle seçime giremiyor.

Alınan bilgiye göre, evrakları teslim etmek amacıyla yola çıkan MHP Kartepe İlçe Sekreteri Uğur Göçgören'in içinde bulunduğu araç, Köseköy'de trafik kazası yaptı. Bu nedenle saat 17.00'de teslim edilmesi gereken evraklar, ilçe seçim kuruluna saat 17.15'te ulaştırılabildi.

Seçim kurulu, evrakları zamanında getirilmediği gerekçesiyle kabul etmedi. İl Başkanı Ruhi çavdar, avukatlar ile ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu. Bu itirazı görüşen ilçe seçim kurulu, itirazı reddetti. MHP Kocaeli İl Başkanı çavdar, il seçim kuruluna itiraz edeceklerini açıkladı.

Nettavir
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
BasbugAtilla
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 447

İletiTarih: Cum Şub 20, 2009 11:12 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Aynı şey akp'nin başına gelseydi acaba ne olurdu??
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiler: 3121

İletiTarih: Cmt Şub 21, 2009 10:46 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Cifte standart var. SP icin gecerli hukuk bizim icin zorlaniyor. Ki bundan almamiz gereken ders bellidir. Ama yine de son dakikaya birakilmamasi daha uygun olurdu. Genc yöneticilerimiz bundan gereken dersi almislardir diye düsünüyor, gayretlerinin artarak devami temennisiyle basarilar diliyoruz.

TANRI TÜRK´Ü KORUSUN VE YÜCELTSIN

MHP Kartepe'de seçime giriyor

Önceki gün MHP'nin Kartepe'de seçime giremeyeceği şeklinde haberler çıkmıştı. MHP Kartepe İlçe Teşkilatı, seçimlere girebilecek.

MHP kartepe İlçe Teşkilatı'nın seçime girmesi için İl Seçim Kurulu'na dilekçeyle başvuran MHP'nin itirazı kabul edildi.

MHP Kartepe İlçe Teşkilatı, belediye başkanı, il genel ve belediye meclis üyesi listelerini, 15 dakika geç teslim ettiği iddiasıyla seçime girememe tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. MHP'liler, 8 avukatla birlikte İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuş, bu itirazları ise reddedilmişti. Bunun üzerine partililer, İl Seçim Kurulu'na müracaat etmişti. Adliye önünde kurulun alacağı kararı büyük bir merakla bekleyen partililer, saat 16.40'da gelen haberle adeta dünyaya yeniden geldi. İki gündür sıkıntılı günler yaşayan partililer, İl seçim kurulu'nun itirazı kabul etmesiyle rahat bir nefes aldı.

Pankart açtılar

Dün sabah saatlerinden itibaren MHP İl Başkanı Ruhi Çavdar, MHP Kartepe Belediye Başkan adayı Nihat Balta, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zekai Kahyaoğlu, Ülkü Ocakları Başkanı Selim Çakır ile partililer adliye önünde gergin bir bekleyiş içine girdi. İtirazlarını İl Seçim Kurulu'na veren partililere destek vermek amacıyla MHP'lilerin dışında bazı Kartepeli vatandaşlar da adliye önüne gelerek pankart açıp ‘Kartepe'de seçme hakkımızı geri istiyoruz' demek için adliye önüne geldi. Adliye önünde yaklaşık 300 kadar partili hazır bulundu.

Bursa'dan evrak geldi

Sabahın erken saatlerinde partililer, Bursa'da meydana gelen benzer olayın evraklarını Kocaeli'ye getirmek için yoğun çaba harcadı. Partililer, Bursa'da Saadet Partisi'nin de kaza nedeniyle evraklarını geç teslim ettiğini ancak İl Seçim Kurulu'nun Saadet Partisi'nin itirazını kabul ettiğini ifade ederek, aynı durumun burada da geçerli olması gerektiğini, bu nedenle aynı kararın çıkmasını beklediklerini söyledi. Dün akşam saatlerinde İl Seçim Kurulu'na verilen dilekçeyi görüşen İl Seçim Kurulu'nun kararını, partililer gergin bir şekilde bekledi.

Diğer partilerden destek

Partililer adliye önünde beklerken, onlara diğer partiler de destek verdi. Destek vermeye gelenler arasında, CHP Kartepe Belediye Başkan adayı Yaşar Sönmez, DP Kartepe Belediye Başkan adayı Hasan Galyan, Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan adayı Av. Mustafa Kocaman, SP Kartepe Belediye Başkan adayı Sinan Ejderoğlu, DSP İl Başkanı Yakup Kalmuk, AKP'den SP'ye transfer olan ve SP'nin listesinde ikinci sırada yer alan Ali Koç, Derbent Belediye Başkanı Zafer Arat, Köseköy Belediye Başkanı Habib Sarman vardı.

MHP seçime girmeli

MHP'nin mutlaka seçime girmesi gerektiğini ifade eden CHP Kartepe Belediye Başkan adayı Yaşar Sönmez, "Ortada bir emek var. MHP'ye ve adayı Nihat Balta'ya gönül bağlamış arkadaşlar var. MHP'nin seçimlere girebilmesi için bugün buradayız. Yargıyı etkilemek istemiyoruz. Umarız adalet beklenen kararı verir" dedi. DP adayı Hasan Galyan ise "Türkiye'nin 3. büyük partisi olan MHP ve onun adayı Nihat Balta kardeşimin seçimlere girmesi için bugün yanındayız. Hukuka saygılıyız. Canı gönülden Balta'nın seçimlere girmesini istiyorum" dedi.

Arızalar olabilir

SP'nin başkan adayı Sinan Ejderoğlu ise yaptığı konuşmada, "Her şeyde olduğu gibi siyasette de arızalar ve kazalar olabilir. Milliyetçi Hareket Partisi'ne ve onun adayı Nihat abiye geçmiş olsun. Ancak telafisi olmayan bir yanlış yoktur, herşeyin telafisi vardır. Kartepe'de çok öneme

sahip olan MHP'nin kesinlikle seçimlere girmesi lazım. Yeri doldurulamaz bir parti ve onun çok çalışkan adayı Nihat Balta'nın Kartepe'nin geleceği için seçimlere girmesi gerekiyor" dedi. BBP adayı Mustafa Kocaman da, "MHP ve adayı Nihat Balta bu mücadelenin tam ortasında olduğu için seçimlere girmesini istiyorum" dedi.

Hukuk herkese lazım

AKP dışında belediye başkan adaylarının kendisine destek vermelerinden oldukça mutlu olduğunu ifade eden ve gözleri dolan Nihat Balta "Bana ve partime destek için gelen diğer

siyasi partilerin başkan adaylarına teşekkür ediyorum. Her türlü karara saygılıyız" dedi. MHP İl Başkanı Ruhi Çavdar da, İl Seçim Kurulu kararını açıklamadan önce şu açıklamayı yaptı: "Hukuk herkes için bir gün lazım olacak. Ben bize ve adayımız Nihat Balta'ya destek için gelen belediye başkan adaylarımıza samimiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

AKP'nin işine gelmez

AKP adayı herhalde seçime giremememizin Kartepe'de kendileri için kazanım olduğunu düşünüyor. Ama seçime giremememizin ona kazanç getirmeyeceğini bilmesi lazım. Kötü düşünmek istemiyorum ama eğer seçimlere giremezsek Kartepe halkı adaylar içinden AKP haricinde kendisini yönetecek bir kişiyi seçecektir. Bizim başımıza gelen şey, Bursa'da SP'nin başına geldi ancak onlar seçimlere giriyor. Bursa İl Seçim Kurulu'nun aldığı kararın burada da geçerli olmasını temenni ediyoruz."

Sevinç yumağı oldular

Sabah saatlerinden itibaren adliye önünde gergin bir şekilde bekleyen partililer, İl Seçim Kurulu'nun 16.40'da verdiği kararla adeta çılgına döndü. Adliye önünde birbirlerine sarılan partililerden, gözyaşlarına hakim olamayanlar da vardı. İl başkanı Ruhi Çavdar, "Bugün burada yanımızda olan herkese çok teşekkür ederim. Hukuka olan inancımızı hiç bir zaman kaybetmedik. Sonucun lehimize çıkması için tüm delilleri adalete teslim ettik. Çıkan karar bizi mutlu etti. Kartepe'de seçimi kazanacağımıza inanıyorum" dedi.

Gelin gibi süslendi

Milletvekili Cumali Durmuş, il başkanı Ruhi Çavdar, tüm belediye başkan adayları, ilçe başkanları ve 500'den fazla partilinin hazır bulunduğu kutlamalarda, ilçe binası adeta gelin gibi süslendi. Partililerin oldukça mutlu oldukları gözlenirken, hedefte ise AKP vardı. Partililer, adliye önünde beklerken AKP haricinde tüm siyasi partilerin başkan adayları adliyeye gelerek destek vermişti.

Destek verenlere teşekkür

Saat 20.00'ye doğru ilçe binası önünde biriken partiliere ilk konuşmayı MHP Kartepe Belediye Başkan adayı Nihat Balta yaptı. "Başkan Nihat" sloganlarıyla mikrofonu eline alan Balta, şöyle konuştu: "Allah'a şükürler olsun ki bu günümüzü de gördük. Ben en başta, biz adliye önünde beklerken bizi yalnız bırakmayan ve destek vermeye gelen CHP adayı Yaşar Sönmez, SP adayı Sinan Ejderoğlu, DP adayı Hasan Galyan, BBP adayı Mustafa Kocaman ve tüm siyasilere teşekkür ediyorum.

Birileri bayram yaptı

Önemli olan, güzel izler bırakabilmektir. Siyaset bugün var yarın yok. Biz hep buradayız, yine yüz yüze geleceğiz, selamlaşacağız. Tüm bu güzellikleri dile getirdikten sonra, bir kişiye değinmeden geçemeyeceğim. Bir belediye başkan adayı düşünün ki, rakibi seçimlere giremiyor diye havai fişekler patlatıyor. Bir belediye başkanı düşünün ki, rakibi yarış dışı kaldı diye bayram yapıyor.Böyle bir siyaset olmaz. Bu son derece çirkin bir davranış. Demek öyle büyük bir korku vermişiz ki, bizden kurtuldu diye neredeyse bayram yapacaktı.

Teşkilatı affettim

Benim, genç, dinamik ilçe teşkilatım, bir hata yaptı. Heyecanlarına yenik düştüler. Ama ben onları da affediyorum, onlara hakkımı helal ediyorum. Hepsi de çalıştı çabaladı. Öyle teşkilat hiçbir partide yok."

İki gün uyumadık

İl Seçim Kurulu'nun verdiği kararın ardından gözyaşlarına hakim olamayan il başkanı Ruhi Çavdar ise mikrofonu eline aldığında oldukça rahatlamış görünüyordu. Sözlerine "Çok şükür" diye başlayan Çavdar, şunları söyledi: "Hukukun bir gün herkese lazım olacağını söylemiştim. İlçe Seçim ve İl Seçim Kurulu'na teşekkürlerimi iletiyorum. İki gün boyunca hepimiz uykusuz kaldık ve sonunda beklediğimiz karar çıktı.

Eşeği kaybettik, bulduk

Allah, gariban kulunu önce eşeğini kaybettirir, sonra onu buldurup sevindirirmiş. Bizim başımıza gelen de bu. Eşeğimizi kaybettik, sonra bulduk diye sevindik. Her şerde bir hayır vardır. Bu bize ders olmalı bundan sonra çok çalışıp seçimleri kazanmalıyız. Ben bu kalabalığı gördükten sonra, seçimleri kazanacağımıza inanıyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun."

Hassas davrandılar

Son olarak söz alan milletvekili Cumali Durmuş ise coşkulu bir konuşma yaptı. Durmuş, iki gün boyunca büyük bir umutsuzluk yaşadıklarını ancak İl Seçim Kurulu'nun aldığı kararla büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. İl Seçim Kurulu'nun son derece hassas davrandığını ifade eden Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "İki gün uykularımız kaçtı. Ama çok şükür rahatladık.

Ahmet Yusuf'a teşekkür

Ben burada bir kişiye teşekkür etmek istiyorum. Maşukiye eski belde başkanımız Ahmet Yusuf, bizim burada yaşadığımız olayın aynısının Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yaşandığını tespit etmiş. Hemen danışmanım Sinan İnce'ye durumu bildirmiş. Sinan da önceki gece saat 02.00'den itibaren mesai harcadı, Yıldırım ilçe teşkilatına ulaştı. Oradan gerekli evraklar sabah saatlerinde geldi.

O evrak olmasaydı...

İşte o evrak, bizim için çok önemliydi. Eğer o evrak olmasaydı belki de seçimlere giremeyecektik. Ben buradan, Ahmet Yusuf'a ve Sinan'a teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de şimdi aramızda bulunan basın emekçilerine. Onlar da iki gün boyunca yaptıkları haberlerle kamuoyu oluşturdu ve karar lehimize çıktı. Tüm gazetecilere teşekkür ediyorum. Ayrıca, bize destek veren diğer siyasi parti adaylarına da teşekkür ediyorum."

EtikHaber / bizimkocaeli.com.tr
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız