Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - ŞERİAT'TEN ERGENEKON'A KİRLETİLEN KAVRAMLAR
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       

Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
orhan3307
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 241

İletiTarih: Cum Tem 11, 2008 8:24 am    ileti konusu: ŞERİAT'TEN ERGENEKON'A KİRLETİLEN KAVRAMLAR Alıntıyla Cevap Gönder

Bizler Türk Milliyetçileri olarak yıllardır kirletilen veya çarpıtılan kavramların mağduru olduk.Yıllarca faşist iftirasına maruz kaldık.O kelimenin ne anlama geldiğini, kimler için kullanıldığını anlattık.Olmadı.Üzerimize yapıştı.
Yılanın başı nasıl küçükken ezilmeliyse; iftiranın, yalanın başıda küçükken ezilmelidir.
Bu konuda "Müthiş Gözaltı" başlığı altında iki tane yazım vardı.Fakat konunun önemine binaen ayrı bir başlıkta tartışılıp konuşulmasının daha faydalı olacağına inanıyorum.
İdrakımıza giydirilen bu deli gömleklerini parçalamak için sürekli mücadele etmeliyiz.
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin...

Alıntı:

Şeriat'ten Ergenekon'a kirletilen kavramlar

Monarşiden demokrasiye ve cumhuriyete geçerken, kutsallık atfedilen kavramlar da değişecekti elbet. Ve değişti de… Dünyada da değişti, bizde de.

Bir Osmanlı aydını “şeriat” ve “tarikat” kelimelerini kullanırken, hiçbir ideolojik anlam yüklemeden ve olağan bir şeyden söz eder gibi konuşuyordu. Ama bu kavramlara en güçlü darbeyi, 1990’ların başından itibaren vurduk.

Hatırlayın o günleri: Sokaklarda, meydanlarda, camilerde, 13. yüzyıl derviş abaları ile folklor ekiplerinin oyun sergilemesine benzer şekillerde insanlar zuhur etmeye başlamıştı. Hepimiz bu anakronik insanları, önceleri şaşkın gözlerle izledik. Bir süre sonra da bunların iktidar kavgasına “giyindikleri” vehmiyle “Vurun abalıya!” diyerek var gücümüzle yüklendik. Gazetelerde yüklendik; televizyonlarda yüklendik (Reha Muhtar’a gün doğmuştu.), günlük konuşmalarımızda yüklendik. Ve tabii ki, onlara yüklenirken “şeriat” ve “tarikat” kavramlarını da kirlettik. 90’lardan önce, “irtica” kelimesiyle ifade ettiğimiz olumsuzlukları, bu defa “şeriat” ve “tarikat” kavramlarının içine boca ederek kirlettik. Oysa, ağzımızı açtık mı, bol bol “Mevlana” diyorduk; “Yunus Emre” diyorduk; Hacı Bektaş-ı Veli” diyorduk. Yani, hem perhiz yapıyor, hem de lahana turşusu yiyorduk.

1990’ların hengamesinde ve en son da 28 Şubat’ın mum dikmesiyle bu iki dini kavramı kirlettik.

Sene geldi 2003’e…

Bu defa sahnede, dine ait değil, Türklüğe ait bir kelime vardı: Kızılelma. 2003 yaz ayları, Kızılelmacılarla ve bunların koalisyon dalgasıyla geçti. (Ne komik bir dalga idi ama! Bol bol dalga geçtim o günlerde Kızılelma koalisyonuyla.)

Birkaç yıl içinde, “Kızılelma”, Ergenekon’a evrildi ve bugünlerde, bol bol Ergenekon yiyip Ergenekon içiyoruz ama her yiyip içtiğimizde de, bu kavramı biraz daha kirletiyoruz. Suç bizim değil tabii bu kirlenmede; suç, örgütlenmelerine bu adı verenlerde. Tıpkı, İslami sembol değeri olan kelimeleri, bakkal dükkanına ad yaparak yıpratan esnaf zihniyeti yani. Kısacası, bir şeyin adı kutsal olunca, kendisinin de kutsal olacağını zannettiğimizden yapıyoruz bu adlandırmaları.

Şimdi, her olumsuz gelişmeyi Ergenekon ile ilişkilendirerek zikretme modası çıktı. Neredeyse, karı-koca kavgasında bile, bir taraf öteki tarafı suçlarken “Ergenekoncu” diyecek. Yani “olumsuzluklar” eşittir “Ergenekon” durumuna geldik.

Ne kelimeler türetmeye başladık, ne kelimeler!...

“Erge-neo-con”lar mı dersiniz?

“Orgenekon”lar mı dersiniz?

“Ergene konan horozun başı kesilir” mi dersiniz?

Türetmelerden türetme beğen…

Hanımlar, beyler!...

Farkında mısınız? 1990’larda iki İslami kelimeyi kirletmiştik; son 5 yıldır da, Türklükle ilgili iki kelimeyi kirletiyoruz.

Veya şöyle düşünmek de mümkün:

Acaba bu kirlenme ve yıpranma normal bir durum mu?

İçinde bulunduğumuz durum, geçtiğimiz yüzyılda, yani 20. yüzyılda üretip hayata geçirdiğimiz bazı kavramların tükendiğini mi gösteriyor? Çünkü 21. yüzyıl, 20. yüzyıla topyekun bir tepki yüz yılı gibi görünüyor. Baksanıza, 20. yüzyılın ürettiği büyük ve etkili kavramlar birer birer çöktü. Komünizm çöktü; Faşizm çöktü; Nazizim çöktü… “İdrakimize giydirilen deli gömlekleri” çöktü…

Bu kirlenme, bir çöküşün mü işareti ve bundan dolayı mı normal karşılamalıyız?

Yoksa kitle iletişiminin “Hızla üret ve hızla tüket.” düsturunun bir sonucunu mu yaşıyoruz?

En tehlikeli soru da şu: Kürtlükle ilgili kelime ve kavramlar yüceltilirken, Türklükle ilgili kelime ve kavramların kirletilip yıpratılması bir tesadüf mü?

Bugünlerde aklım biraz karışık. Bakalım ayine-i devran ne suret gösterecek.

Prof.Dr.Namık AÇIKGÖZ
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3100

İletiTarih: Cum Tem 11, 2008 6:19 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sn yazar Prof.Dr.Namık AÇIKGÖZ ün Türkçülük ile ilgili kavramları kirletme düşüncelerine saygı duyuyor ve bütünüyle katılıyorum.
Ama şeriat ve tarikatlar ile ilgili düşüncelerine ne yazık ki katılamıyorum.
Profesör de olsa,bazı insanların kavram kargaşalarından ve dini konulardaki bazı endişe ve korkulardan kendisini alamadığını da üzülerek görüyorum.
İki olay arasında paralellik kurulması gerekiyorsa tek ortak nokta, bu kavramların kirlenmesine neden olanlar,dincilerden başkası değildir!
Tarikatlar çok daha önceden ta Osmanlının son zamanlarında zaten kendi kendilerini tasfiye etmişlerdir.Atatürk ün yaptığı,bu tasfiyeyi onaylamak dan ibarettir.
Şeriata gelince.Ben geçmişi bilmem.Sayın profesör de bilemez.
Ancak tarih den okuduğumuz ve bildiğimiz kadarını konuşabiliriz.
Ama benim bugün gördüğüm,şeriatla idare edildiklerini söyleyen tüm
devletlerdeki rezil yönetimdir.Bu iş emevilerle başladı.Yeni de olmuş bir şey değil.Uygulamalara baktığımızda ,sözde Allah adına yalan yanlış bir sürü ne hukuka,ne insanlığın etik değerlerine ne de kamu vicdanına sığmayan bir şeriat anlayışı görüyoruz.
Artık islam;neden sürekli ezildiğini,aşağılandığını ve kaybettiğini sorgulamak zorundadır.
Dincilik Türkiye CUMHURİYETİ İLE BAŞLAMIŞ BİR OLAY DEĞİLDİR!
Dincilik,emevilerin iktidarı ele geçirip siyasallaştırması ile başlamış bir olaydır.Nerede ise Rasulullah sonrası halifelerin tamamının katledilmesi(Hz.Ebubekir hariç)rastlantı değildir.Sıffin savaşında yaşananlar tam bir rezalettir.Bugün,şerbetçi islam,iki tarafa da toz kondurmamakta ve her ikisine de haklı demektedir.Bu ayni Timur ile Yıldırım Han arasında olup bitenlere de ayni yorumu getirmek gibidir.
Bir olayda iki taraf haklı olmaz.Ya o haklıdır,ya da diğeri.
Osmanlı da defalarca yazdığım gibi bir şeriat devleti değildir!
Tüm osmanlı toprakları ile mülkü,padişahın malıdır.Böyle bir idareye dini devlet diyemezsiniz.Bu siyaset bilimine iftira ve hakaret den başka bir şey değildir.Vicdan sahibi,vatanını seven ve yüksek adalet anlayışına sahip padişahlar yönetiminde osmanlı başarılı olmuş,aksi tavırdaki padişahlar zamanında da yerlerde sürünmüştür.
Olay tamamen kişisel yetenek ve değerlerle ilgilidir.Buna dini bir yönetim anlamı verilemez.
Bir başka konu;tarikat ve tasavvuf,her babayiğitin harcı değildir.Beni alsan,değil kırk,kırkbin yıl eğitsen,bu benim becereceğim bir iş değil.
Çünkü benim yaratılma amacım bu değil.Ben ne için yaratılmışsam,o dalda eğitim aldım ve çalıştım.Hizmetlerim o yöndedir.
Bir dinin mensuplarının alayının tasavvuf ile uğraşması,akıl ile izah edilebilecek bir durum değildir.
Sayın yazarın ifadelerinde tasavvuf ve şeriat ile ilgili kirlenmenin 90 lı yıllarda özellikle başladığını söylemesi;bu kurumların geçmişte doğru dürüst olduğunu iddia etmesi anlamına gelir ki;bu doğru olsaydı 650 yıllık osmanlı tarihinin 150-200 yılı başarılı;gerisi sürünürek yaşamak olmazdı.
Gerçekleri saptırmayalım.Osmanlının başarısı,padişahlarımızın kişiliği ve eğitimleri ile paralel olarak yükselmiştir.
Şeriat ve tarikat kavramlarını kirletenler,islamı siyasallaştırarak bundan iktidar ve çıkar temin eden kişiler ve bunların peşine takılan sürülerdir.
Osmanlı da kaç tane sadrazam,kaç tane din görevlisinin başlarının gittiğini apaçık bilip de,bu sistem sanki eskiden kurum olarak doğru dürüst çalışıyormuş gibi bir hava vermek;tarihimizi saptırmak ve bizi uyutmaktan başka bir şey değildir.Hazerfan Çelebi ye yapılanlar,matbaa ya bilmem kaç yüz direnenler kimlerdir?Bu kurumların mensupları mı,yoksa millet mi?
Bu kurumları sütden çıkmış beyaz kaşık gibi gösterirseniz,bu kafayı kuma gömmek,ve yaşananlardan ders almamak demektir.
Profesör bile olsa,çok aydınımızın bilinç altında;aman dine karşı çıkmayalım saplantısı var.
Oysa dine karşı çıkmak kimsenin isteği değildir.Ama bu;din adına yapılanları görmezden gelmeyi gerektirmez.
Bugün dincilerin yaptıklarını geçmiş yıllarda o kurumlar yapmışlar ve ortalığı yozlaştırıp,milleti yıllarca cehennem ile tehdit ederek,sindirmişlerdir!
İnanıyorum,müslümanım diyen insanlar,yüzlerce yıl,Rahmet ile değil,cehennem ile bilgilendirilmiştir.
Oysa yüce kitap Kuran da biliyoruz ki;vaad edilen cehennem,inançsız kişiler içindir.Biz yaratılmış,kullarız.Elbet de hatalarımız ve günahlarımız olacaktır.
Bize sıra gelinceye kadar cehennem odunu olacak sayısız insan vardır.
Ama benim milletim,yıllarca süreli tehdit edilmiştir yanmakla.Bu haltı yiyenler de o şeriat olduklarını iddia eden kurumlar ve onların resmi ya da gayr-ı resmi görevlilerinden başkaları değildir.Geçmiş gözümüz de bütün dehşeti ile durmaktadır.
Ama Türkçülük ile ilgili söylediklerine tamamen katılıyorum.
Ama şu da iyi bilinsin ki;bunu da yapan dinciler olup,milleti Türk İslam ikilemi içerisinde allak bullak etmişlerdir.
Bugün o dallama samancı gazetede bir yazar;bizim gibi düşünen insanlarla "siz uygar"diyorsunuz demi,diyerek Türkçe ile dalga geçmektedir.Ne diyeceksin ona göre medeniyyet!
Hangi din dünyada bir milletin dilini bozmuştur?Türk dilinden başka?
İşte aşağılık,dallamacı zihniyet budur!
Sen genetik kartını yok eder;bozarsan;dilini perişan edersen olacağın da ,yapacağın da budur!Bu yaratılış kanunlarına tam bir isyandır!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Cmt Tem 12, 2008 9:25 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bu konu çok önemli bir konudur.Değerli üyelerimiz lütfen çok dikkatli okusunlar.
Türk tarihi kesintisiz bir bütündür.İlk kurulan Türk devletinden son kurulan ve gelecekte kurulacak Türk devletlerine kadar ;hepsi baş tacımızdır ve hepsinin de mirasçılarıyız.
Bugün Osmanlıya sahip çıkanlar ve Osmanlıyı ihya etmek iddiasında bulunan adamlar;Türk tarihine değil,islama sahip çıkmak görüntüsü içerisinde bulunuyorlar.
Bugün Selçuklu nun adı sanı yoktur.Kimse Selçuklu dan bahsetmez.Selçukluyu ihya etmeyi düşünmez.
Oysa Anadoluyu asıl Türkleştiren ve Türk yurdu yapan Selçuklulardır.
Bugün herkes İstanbulun fethini anımsar.Malazgirt gölgede kalmıştır.
Selçuklu nun Sakarya sı MİYAKEFALON u KİMSELER BİLMEZ HATIRLAMAZ.
Oysa mirayakefalon savaşı kazanılmasaydı biz çoktan anadoludan atılmıştık ve Osmanlı diye de bir devlet olmazdı.
Bugün dini görüşle
Edebali nin bir islami anlayılyışla kurulmasına ön ayak olduğu sanılan Osmanlı nın yeni bir devlet yönetim sistemi oluşturduğı söylenir.
Palavradır!Osmanlı ;Selçuklu nun idare sistemini aynen uygulamaktan başka bir iş yapmamıştır.
Selçuklu bilimde muazzam ilerlemiş,ekenomiyi o kadar düzeltmiştir ki,zekata muhtaç tek adam kalmamıştır ülkede.
Ama Selçukluyu yıkan da dilini kaybetmesi,araplaşmaya kalkışması ve mogol belası olmuştur.Kösedağ savaşı ile ne yazık ki bir daha kendisini toplayamayıp parçalanmaya gitti.
Bunları Türk çocukları iyi bilmelidir.Başımıza gelen en büyük belallar moğollardan gelmiştir.
Timur olayında Yıldırım Han haklı,Timur haksızdır.Haçlı dünyasının gazına gelen Timur,Rusya ya vurup onun üzerinden Attila gibi avrupaya sarkması gerekirken;Türk devletlerini vurmuş,Osmanlıyı,batı ile meşgulken avlamış,ondan önce Altınordu gibi bir Türk devletini yıkararak,bugünkü Rus belasını başımıza musallat etmiştir.
Altınordu devletinin yıkılması rusya ya derin bir nefes aldırmıştır.
Tarih bunları tek tek kaydetmiştir.
Tarih demek,50.000 kişi ile 200.000 kişiyi yenmeyi ballandıra ballandıra anlatmak demek değildir.Masal ve efsane de değildir.
Tarih;olayları,nedenleri ve sonuçlarını irdeleyen ve inceleyen bir bilimdir.
Bugün dünyaya örnek olmuş tımar sistemi Osmanlı nın icadı değildir.Büyük selçuklu devletinden kalmadır.O da bunu binlerce yıllık Türk tarihinin ve kurulmuş Türk devletlerinin geleneklerinden bulup çıkarmıştır.
Ama hep Osmanlı öne sürülür,hep o ön plana çıkarılır.
Hep Osmanlı nın padişahın muhafız alayı olan yeniçeri ocağından bahsedilir.Onun kahramanlığı anlatılır.Onun anısı yaşatılır.
Oysa asıl Osmanlı vurucu gücü;bugünün tank birliklerine karşı gelen o bahsettiğim tımar sisteminin ürünü TIMARLI SİPAHİLERDİR!
AYNİ SAKARYA DA,BÜYÜK TAARRUZ DA DÜŞMANI MAHVEDEN SÜVARİ KOLORDUSU GİBİ!
Türk deyince hemen Osmanlı anılır.Bunun nedeni de islamdır.Oysa Osmanlı binlerce yıllık Türk tarihinin çok küçük bir parçasıdır.
İşte böyle yanlış zırva ve kabullerden yola çıkarsanız,o zaman ergenekon ile dalga geçer,bozkurt u reddedersiniz!
yapılacak tek şey;TÜRK TARİHİ,DİLİ,TÖRESİ ve devlet geleneklerinin tamamına sahip çıkmaktır.
Bu bakımdan ben osmanlını ihyası diye bir meseleyi akıl dışı,saçma ve yanlış buluyorum.
Yeni kurulmuş bir Türk devleti varken osmanlıyı ihya edeceğiz demek;
angutluk,sapıklık ve dinciliktir!
biz TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ.YIKILAN HİÇBİR DEVLETE ÖZLEM DUYULMAZ,DUYULAMAZ.OSMANLI TARİH MEYDANLARINDAKİ ROLÜNÜ OYNAMIŞ,VE TARİH OLMUŞTUR.ŞİMDİ ONDAN DAHA GÜÇLÜSÜNÜ KURDUK VE YAŞATACAĞIZ!
hilalugruna1
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 178

İletiTarih: Pzr Tem 13, 2008 1:12 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah razi olsun yazilarinizi dikkatle okuduk ,ben bir soru sormak istiyorum.Hamd olsun her milliyetci ve ülkücü EGENEKON tarihimizdeki öneminin bilincinde ,ve özellikle bizim savundugumuz ideolojinin,de MHPnin bir nevi baslangic noktasidir,ancak partililer ve partimiz MHP bu konu hakkinda sadece TEPKI göstermekle yetindik neden hep birlikte ERGENEKONU bir operasyonla isimlendiren kisi ve kuruluslari bizzat MHP savciliga suc duyurusunda bulunmadi,ve ya basvurdu,da benim haberimmi yok Tugrul türkes cok sert bir tepki gösterdi ancak yeterli degildi bence ÜLKÜCÜ HAREKET ayaga kalkmaliydi en azindan hic birsey önemli degil bu konu hakkinda bilincsiz vatandasimizin bilinc altinda ERGENEKON bir suc örgütü olarak kalmazdi ,ki kaldida ergenekonun ne oldugunu bircok bilmeyen vatandasimiza göre ergenekon bir terör örgütünün adi olarak kaldi bunu HAZMETMEK zor,ve bir konu hakkinda,da elestirmek degilde ,kadir abi demisinizki yazinizi kopyalayip aldim .
Tüm osmanlı toprakları ile mülkü,padişahın malıdır.Böyle bir idareye dini devlet diyemezsiniz.Bu siyaset bilimine iftira ve hakaret den başka bir şey değildir.Vicdan sahibi,vatanını seven ve yüksek adalet anlayışına sahip padişahlar yönetiminde osmanlı başarılı olmuş,aksi tavırdaki padişahlar zamanında da yerlerde sürünmüştür.Olay tamamen kişisel yetenek ve değerlerle ilgilidir.Buna dini bir yönetim anlamı verilemez.

demissiniz..eyvallah bir yere kadar katiliyoruz ancak OLAY SADECE KISISEL DEGERLER VE YETENEKLERLE ILGILIDIR,kisminda kafamda soru isaretleri olustu ,zira osmanli padisahlarimizda altini Özellikle cizerlerki bu kisisel yeteneklerin yaninda IMAN GÜCÜ ile osmanli kurulmus ve nice zaferlere damgasini vurmustur,ve hepimizde iyi kötü birza biliriz,ki osmanli imparatorlugunun ilk temel taslari seyh edebalinin dergahinda atilmistir ,o iman güclerine kisisel yeteneklerini,ve karekterlerindeki yigitlikleride birlestirerek osmanli imparatorlugu kurulmus ,unutulmuyacak destanlar yazmislar,ve ayrica bizim dinimiz devlet yönetimi hakkinda peygamber efendimiz s.a.v hicbir telkini olmamistir buna katiliyoruz zira mübarek bedenleri bu dünyadan göc ederken devlet yönetimi hakkinda hicbir vasiyet ve aciklamada bulunmamistir,ama osmanli imparatorlugunun yönetim sekli islam degildi fakat devletin hakkin rizazina uygun ve bencede modern bir muhtesem gidisati vardi buda osmanlinin TÜRK ISLAM ÜLKÜSÜ ,ne verdigi önemle bunun bilincinde olmasidir .
TANRI TÜRK,Ü KORUSUN VE YÜCELTSIN

En son hilalugruna1 tarafından Per Tem 17, 2008 7:40 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiler: 3121

İletiTarih: Pzr Tem 13, 2008 2:39 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ülküdasim,

Ümraniye Sorusturmasinda "Ergenekon" adinin verilmesi siyasi organizasyonumuz MHP tarafindan önerge yolu ile meclis gündemine tasinmis bu konuda sonuca ulasilmistir. Yapilan aciklamayi hatirlarsak artik bu tip isimlendirmeler olmayacak. Medya tarafli olarak "Ergenekon" isminde israr etmektedir. Nettavir.net gibi sorumluluk hisseden yayin kuruluslari yaptiklari aciklamayla konuyu "Ümraniye Sorusturmasi" basligi ile takip edeceklerini kamuoyu ile paylasmaslardir.

Osmanli Padisahlarinin yetisme tarzlarina dikkat ediniz. Kimlerin yetistirdigi cok önemlidir.

Osmanli´nin basarili oldugu yüzyillara dikkat ettiginizde töre ile alakalandirmak meseleye dogru yaklasim acisindan iyi olur. Türk töresinin asimile olmadigi yüzyillar basarilar ardarda gelmistir. Hayme Ana ve Seyh Edebali´nin vasiyetlerini yada dualarini incelediginizde törenin tavsiye edildigini görürsünüz. Hakikatte din, törenin icinde ana basliklardandir. Yani din töreye sekil veren önemli unsurlardandir. Ama töreyi unutup sadece dini bir anlayis ile hüküm sürme hayali gercekci olmamistir.

Osmanli, Tabgac Türklerinin Cin milleti ile olan savas, ticaret ve bunun gibi iliskilerinde oldugu gibi, araplarla yakin dostluklar kurmus din kardesligi yani Ümmet birliginde töresini ihmal etmistir. Diger taraftan, hüküm sürdügü topraklarda yasayan milletlerle de kültürel manada alis verisler olmustur. Bütün bunlarin dogru hazmedilip, törenin yasatilmasina dönük calismalar yapilamadigindan mesele iyi niyetli reformlara ragmen güc noktasinda iddiali devlet olma ve hatta bagimsiz bir millet olma noktasinda günümüz icin müzmin yara halini almistir.

Tabgac Türkleri Cin Milleti ile olan bu sakat yakinlasmasi neticesi asimile olup tarih sahnesinden silinmislerdir.

Kabul edersiniz yada etmezsiniz. Türk töresini yasatmadan, günümüze uyarlamadan basarili olma ihtimalimiz dahi yoktur. Bunun icin de Türk gibi Türk olan toplum mühendislerine, tarihcilere, egitimcilere, din adamlarina, askere, hakime / savciya vs. ihtiyac vardir.

Özellikle tv kanalizasyonlarinda rastladigimiz töre düsmanligini dogru okumak gerekmektedir. Töre derken Islam öncesi araplarin cahiliye kalintilarindan bahsetmiyoruz.

Türk töresi ile arap cahiliye kalintisi töreleri iliskilendirmek hakikatte gercegi görmemize perde teskil eder.

Osmanli, milletler mücalesinde töre gözlügü ile Türkce okuyan padisahlar zamaninda basarili olmustur.

Ergenekon Basbug´u Atatürk´ün basarisi da meseleyi Türkce okuyarak töreyi yasatma arzusundan kaynaklanmistir. Türk Milletini, Türk Milletine kazandirmaya gayret etmistir. Dogru ve akilci yol da budur.

TANRI TÜRK´Ü KORUSUN VE YÜCELTSIN
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Pzr Tem 13, 2008 4:04 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Değerli ülküdaşım hilalugruna1;
öncelikle güzel eserlerin,siteye katkın;doğru ve dürüst tesbitlerin için teşekkür ederim.
Ayrıca sorduğun 2 tane güzel soru var ki;bu beni çok memnun etti.
Çünkü gerçekten düşünen insanlara çok ihtiyacımız var.
Birinci mesele neden Tuğrul Türkeş dışında doğru dürüst ayağa kalkıp da,bu Ergenekon a dil uzatanların başına dünyayı geçirmedik,bunlardan davacı olmadık?
Bu soruya verilecek tek cevabım var YANLIŞ YAPTIK!
Akepe geçen seçim öncesi ,bizi o kadar güzel yönlendirdi ki;biz seçim beyannamerimizde verdiğimiz sözleri,kimliğimizi unutup,onların peşine takıldık.
Ben seçimler sırasında geçen yıl yazmıştım.Benim ülkücü hareket için gece gündüz çalıştığımı bilen bir sözde şeyh;
beni daha bu dünyada ;dünyamı ve ukbamı kaybetmekle damgalamıştı.
Dinciler ve onların siyasal uzantıları;bizi milletin gözünden düşürmek için;ülkücülerin namaz kılmayan,içki içen,başıbozuk takımı olarak tanımlamamızı yaparlar.Bizim kafatasçı olduğumuzu,dini yönümüzün zayıf olduğunu söylerler millete.Bu Bülent Arınç ın bu konudaki sözleri,aşağılamaları ortadadır.Bir de chp ye koltuk değneği olacaklar diye bir laf çıkardılar.
Bu bir psikolojik savaş ve sinir harbi idi.Ne yazık ki,biz bu sinir savaşını kaybettik.Onların dediğinin aksini ispatlamak için;geçmişimize,düşüncelerimize yakışmayacak hareketlere giriştik.
Dipsiz kuyulara taş salladık!Sonunda öyle bir görüntü verdik ki;neredeyse akepenin koltuk değneği olduk.Bunu isteyen kabul eder,istemeyen etmez.
Ama milletin içerisine girin konuşun.Hala daha akepeliler bizden nefret etmekte devam ediyor,sol da akepenin peşine takılmakla suçluyor.
Neticede ne isa ya yarandık,ne musa ya.
Kamuoyu araştırmaları ortada.Nasıl hasat topladığımız da ortada.
Ergenekon meselesi de böyle oldu.Ergenekona adı karışan bazı eski ocak başkanlarımız nedeniyle;biz ergenekonu savunursak,ergenekoncunun ta kendisi olacağız gibi bir düşünce ve korkudan olacak;hiç ses çıkarmayarak işi geçiştirmeye kalkıştık.
Değerli ülküdaşım.
Yüce Kuran da bahsedilen,ve kendisini kimsenin kınamasından çekinmeyen,ve ömür boyu hak üzerine olacağı bildirilen gurup;ülkücü hareketin ta kendisidir.Bunu anlamak için öyle uzun boylu din bilgisine falan gerek yok.İslama,dünyaya ve binbir çeşit düşünce akımına bir göz atmak yeterlidir.
Dünyada ülkücü hareket den başka,bu tanıma uyan tek bir gurup göremezsin.
Biz siyaset oyununa girdik,"biz buyuz "yerine,biz böyle olacağız saplantısına girdik.
Beni asıl üzen teşkilatın siyasi kanadının tavrı değildir.
Onlar siyasetçi,bir yere kadar kafamız yatmasa da,oy almak için yaptılar der geçersin.
Ama bizim için asıl tehdit,ocakların siyasallaştırılmasıdır!
Bu olayda en başta tüm federasyon ve ocakların bir defa ayağa kalkması gerkirdi.Biz demiyoruz oraya buraya saldıralım.Ama bize atılan çamurları onlara ayağa kalkarak ödetebilirdik.Ocaklar siyasi yer değildir.
Oysa bugün basın açıklamaları bile siyaset kokmaktadır!
Biz kendisini kimsenin kınamasından rahatsız olmayan Türkler olarak,bu şekilde suskunlukla kendimizi savunmaya kalkışmamalı,"aferin ya bunlar uslu çocuk oldular"lafını uğursuz dincilerin ağzına vermemeliyiz.
Ekonomiyi bitiren akepe,hemen dipsiz kuyu turban meselesine taşı salladı!
Oysa biz çok iyi biliyoruz ki akepe turbanı hayatta çözemez.Çözmeyi de hiç istemez.Biz orada da imdatlarına yetiştik.Onların elinden çelik çomağı alacağız diye,ortamın gerilmesine ve kutuplaşmanın artmasına da yardımcı olduk.Bu da yetmedi ordu ile tartışmaya girdik.Hayatta yapmadığımız ne kadar şey varsa hepsini bu kez yaptık!
Ben bunların üzerinde durmuyorum.Elbette bunun siyasal sorgulaması,gelecek kurultaylarda yapılır.Mesele o değil.
Ama sen Türklük bedenim diyeceksin,Türkçüyüm diyeceksin;ama senin Bozkurt un,ergenekon un yerlerde süründürülecek ve sen de seyredeceksin.Oysa hepimiz biliyoruz ki,bu suçlama bir masaldır!
Bugün nasıl biz bu ülkenin hali, ne olacak diyorsak,bu ordunun da,onun komutanlarının da,onu emekli paşalarının da bunları konuşmaya hakları vardır!Sanki meclis adam gibi görevini yapıyor da,onun kutsallığı kaldı da;demokrasi meta oldu!
İçinde; terörist,kürt çü,bölücü,sistem düşmanı bir sürü suçlu kanun kaçağı pisliği barındıran sanki bu meclis değil!
Bu ülkenin dağını taşını satan kanunları çıkaran bu meclis değil!
Ülkeyi korunma altına alacak ab ,imf bilmem ne anlaşmalarını onaylayan bu meclis değil!Kıbrısı vermeye kalkışan,ordunun çuval giymesini kayıtsızlık içerisinde seyreden,ihanet yasası vakıflar kanunu nu çıkaran bu meclis değil!Türklüğe hakareti serbest bırakan bunu tartışma konusu yapan bu meclis değil!Holdinglerin temsilcilerinden ve neredeyse %80 i kürtlerden oluşan,azınlığın çoğunluğa tahakkümünü gerçekleştiren bu meclis değil!
Adam gibi Türkiye için,millet için çalışan bi meclis var da,onun kutsallığı kaldı!
Peki bu meclis seni intihara götürüyorsa da seyredecek misin?Bekleyecek misin ;cumhuriyet değişsin;dini idare kurulsun,vatan batırılsın?
Bu şartlar altında üzülerek söylüyorum,darbe de olsa meşrudur!
Ama ortada bir teşebbüs,yok;başarısız bir kalkışma yok,doğru dürüst delillere dayanan bir şey yok;adamları içeri alıyorsun!
Biz güya ergenekon a aman bulaşmıyalım dedik ne oldu.
İşte elin iti,bu çamuru gene üstümüze atıp da son polis katliamının faturasını bize çıkarmaya kalkma dımı?Biz kaçtıkça bela üstümüze geliyor.
Lan bi ayağa kalkalım yeter artık be!Böyle oturarak nereye kadar gideceğiz?
Benim derdim a gitsin b gelsin değil.Ben adamın adamı değil,davanın adamıyım.Ya bi kımıldayalım artık yeter be kardeşim!Biz de seyredersek ne olacak bu işler?
Fazla da yazmak istemiyorum,davayı örselemek istemem!Ama bu gidiş iş değil!
Şimdi gelelim ikinci sorununa Osmanlı meselesine.
Benim o konuda vurgulamaya özellikle çalıştığım mesele şu.
Türk tarihi OSMANLI dan ibaret değildir.Benim rahmetli dedem ve büyük amcam,Osmanlının iki askeri tabibidir!Birisi istiklal madalyası taşır ve istiklal harbine katılmıştır.Yani Osmanlı torunuyum!
Ama bu yetmiyor.
beni rahatsız eden,her dincinin arkasına osmanlıyı alarak;osmanlıyı yeniden diriltmeye kalkışmasıdır.
Osmanlı gene iddia ediyorum din devleti değildir.Ama yapılan işlerin dine uygunluğu da sürekli irdelenmiştir.
İnanç apayrı bir şey,devlet apayrı bir şey.Bazı başarılı Osmanlı sultanlarının içki içtiklerini biliyoruz.Mesela Yıldırım Bayazıt Han!Ama içkisi onun devlet idare etmesine ,ya da kötü idare etmesine neden olmamıştır.
Ben yüksek adalet anlayışına sahip,yetenekli,bilgili,vatansever padişahlarla doruklara çıktık dedim.Hiç inançsız bir insanda bu nitelikler bulunur mu?Ama tek başına inanç hiçbir şeyi halletmez.
Halletmiş olsaydı;bugün milyonlarca inanan samimi müslüman bu rezalet içerisinde yaşayıp gitmezdi.
İnanç;zeka,çalışma,gayret,bilim ile desteklenmedikçe tek başına bir anlam taşımaz.Edebalinin Osmanlının kuruluşu üzerine mutlaka çok büyük etkisi olmuştur.Osman Gazi nin etrafında birleşmeye çok büyük bir katkısı olmuştur.Bu inkar edilemez.Atatürk 1.meclisi nasıl açtı,hocaları nasıl milletvekili yaptı,bunları biliyoruz.Ama Atatürk 1.meclisi böyle açtı diye Türkiye Cumhuriyeti dini bir devlet mi olmuştur?Şeyh Edebali Osmanlıyı yönlendirdi,danışman oldu diye;Osmanlı dan dini bir devlet olarak bahsetmek mümkün mü?Hayatı çok seven ve 14 yaşındaki oğluna tahtı terkeden Murad Han;iş başa düştüğünde kılıcına davranmadı mı?Peki tahtı terkettiğinde ne yapıyordu bu padişah?Tekkede tesbih mi çekiyordu?
Hangi Osmanlı padişahı;dindarım,dini yaşayacağım diye dünyanın nimetlerine sırt döndü?
Bunu hangi din emrediyor,hangi peygamber tavsiye ediyor,hangi kitap yazıyor da bu dinci dallamalar bize o yasak bu yasak,dini yaşa diye dayatmada bulunuyor?Hangi dallama evlenmeyip de papazlar sınıfı gibi ruhbanlık yapmaya kalkışıyor?(nursuz sait,fethullah gülen gibi)
Allahın esirgedikleri ve vermedikleri hariç;hangi kasten evlenmemiş insan,evlat nedir,değeri nedir,fedakarlık nedir;ülkenin geleceği nesillere nasıl bırakılmalıdır bilebilir?
Osmanlıyı çok dindar gösterip de bugün bizim yaşantımızı beğenmeyip eleştirmek kimin harcı ve haddi?
Ya anlatamıyoruz millete.Osmanlı kadar yemenin,içmenin,hayatın tadını bilen bir millet duymadım ben.Bunun inançla ne ilgisi var?
Bugün Osmanlı mutfağının zenginliği hangi ülkede var?Hangi millet yemenin içmenin üzerine bu kadar düşünmüş,kafa yormuş,emek vermiştir?Ya osmanlı da nihayetinde insandı.Onun da insani zaaf ve zayıflıkları vardı.Onların da hataları vardı.Bu osmanlı robot muydu birader?
Osmanlı da meyhane yok muydu?Osmanlı tütün içmezmiydi?Enfiye çekmez miydi?Osmanlı da karhane yok muydu?Yapmayın etmeyin birader.(sözüm osmsnlıyı ihyaya kalkışan akılsızlara)
Osmanlı idaresi göklere çıakartılır.Ben de dedim ki;Osmanlı pek yeni bir sistem icad etmemiştir.Mesela tımar sistemini örnek gösterdim.Vakıfları da bulan osmanlı değildir.Devşirme sitemi de Osmanlını bulduğu bir yöntem değildir.Romalılar da yapıyordu.
İşi abartmanın anlamı yok.Bunu söylüyorum.
Ben size bir şey söyleyeyim mi?
Bu kadar dinin,kitabın,peygamberin amacı şudur.
YÜKSEK AHLAK OLUŞTURMAK!
AHLAKIN YOKSA,DİNİN DE YOK!GERİSİ HİKAYE.
İSLAMI YAŞAMAK,CART CURT ŞU,BU BUNLAR HİKAYE.
AHLAK,AHLAK,AHLAK!BEN BUNU BİLİRİM.
AHLAK DA BİR EĞİTİM MESELESİDİR.
YOKSA İNANÇLI GEÇİNİP DE ALLAH DAN BAHSEDEN BU KADAR DALLAMANIN NELER YAPTIKLARI NE HALT ETTİKLERİ ORTADA!
BEN ARTIK DİNİ KULLANAN DALLAMALARLA SAVAŞIYORUM.
DİN BİTTİ İMDİ DE OSMANLIYI KULLANMAYA KALKIYORLAR.
FATİHİ KUTLARLAR,26 AĞUSTOSTA TIK YOK!30 AĞUSTOS GENE TIK YOK!
İŞTE BUNUNLA SAVAŞIYORUM.OSMANLI DA FAZLADAN BİR İSLAM ANLAYIŞI OLDUĞUNU DA ASLA KABUL ETMİYORUM.BİZ DE EN AZ OSMANLI KADAR İNANÇLI BİR MİLLETİZ.İNANÇ VE TANRIYA İMAN;ZATEN AKLIN GEREĞİDİR.BU BİR ERDEM DEĞİL,AKILLI KENDİSİNİ BİLEN İNSANDA OLMASI GEREKEN BİR DEĞERDİR.TABİİ NANKÖR DEĞİLSE!
AMA DEVLET İDARESİNİN YANINA HELE GÜNÜMÜZDE BİR DE DİN OTURTMAYA KALKARSAN,SONUÇTA GÖRÜYORSUN Kİ,KAZIĞA MİLLET OTURTULMUŞ!BU BAKIMDAN DİYORUM Kİ,DİN BAŞKA DEVLET BAŞKA!
SELAM VE SAYGILARIMLA.
hilalugruna1
Amatör Üye
Amatör Üye

İletiler: 178

İletiTarih: Pzr Tem 13, 2008 10:21 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Allah razi olsun ,bizleri bu konularda bilgilendirdiginiz icin,ve su sözlerinize degerli abim aynen katiliyorum,,,, Değerli ülküdaşım.
Yüce Kuran da bahsedilen,ve kendisini kimsenin kınamasından çekinmeyen,ve ömür boyu hak üzerine olacağı bildirilen gurup;ülkücü hareketin ta kendisidir.Bunu anlamak için öyle uzun boylu din bilgisine falan gerek yok.İslama,dünyaya ve binbir çeşit düşünce akımına bir göz atmak yeterlidir.
Dünyada ülkücü hareket den başka,bu tanıma uyan tek bir gurup göremezsin.,,,
benimde cok savundugum ve hep anlatirim bu sekilde ,arti ben ÜLKÜCÜ HAREKETI aynen islamiyet gibi yanliz ve garip olarak görüyorum ,bu nedenden dolayida malesef kendimizi medyada,da tanitim yönünden yanliz oldugumuzdan ideolojimiz ve savundugumuz degerler,hareketimizin yaptigi faydali faliyetler hep gölgede birakilmistir.
Liderimiz birgün meclis konusmasinda ,UNUTMASINLARKI TÜRK MILLYETCILERI HENÜZ SON SÖZÜNÜ SÖYLEMEMISTIR;demistiler,bizde partimizin artik daha sert ve yapici politikalarla olaylari takip edecegini düsündük ,ancak LIDERIMIZIN bir bildigi var herhal her konusmasinda SAGDUYUNUN altini ciziyor ,bakalim zaman ne göstericek,partimiz ve ülkücü hareket icin hayirlisi ne ise olsun,EN BASTA ÜLKEMIZ ICIN TABI. tekrar tesekkür ederim degerli abilerim sorularimizi cevaplandirdiginiz icin.
TANRI TÜRK,Ü KORUSUN VE YÜCELTSIN:
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Pzr Tem 13, 2008 11:30 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bu konuda son bir kaç eklenti ile meseleyi bağlamak istiyorum.
Akepe iktidarı bu ülkeye pahalıya mal olmakla birlikte,sözde inançlı insanların aslında ne mal olduğunu gözler önüne sermek bakımından çok faydalı olmuştur.
Kendi nefislerinin azgınlığa söz geçiremeyip,yedi kat sülalesine yetecek
kadar mal mülk biriktirenler;hala daha bununla yetinemeyip çoluk çocuğuna köşe döndürmeye kalkışanlar,11 yaşındaki çocuğuna şirket kurduranlar,emeklilik kanunu vurmasın diye 1 yaşındaki çocukları sigorta ettirip de ortalama ömrün 60 yıl olduğu bir ülkede,çalışanları 65 yaşında emekli etmeye kalkışanlar,iktidar uğruna Türk ve islam düşmanları ile kol kola girenler;ortalama zeka seviyesinde ve çıkarı olmayan insanlara çok iyi bir ders olmuştur.
Atatürk ün aldığı tedbirlerin ne kadar doğru olduğunu,onun ne kadar Türk milletinin yüksek çıkarlarını düşünen bir lider olduğunu ispatlamıştır.
İsmet İnönünün mahvettiği,ardından gelenlerin de buna dayanarak küfrettirdiği Atatürkçülük;bugün Atatürk ün yaşadığı dönem hariç adeta tavan yapmıştır.
Yarın bir gün iktidardan inşaallah indirildiklerinde ortaya çıkacak suç dosyaları ve yolsuzluklar;bizim ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koyacaktır.
Ve inanıyorum ki;dincilik artık alınacak bir kaç tedbirle birlikte ortadan kalkacaktır.İşte ondan sonra görün siz Türkiyeyi!
Bu kadar genç nüfusu,yetişmiş beyin ve iş gücü ile bu devleti kimse tutamaz.Ama bunun yolu,cemaat olaylarının kesinlikle bitirilmesi,laik devlet anlayışının tam oturmasıdır.Yüzyıllardır devan edegelen bu sömürü artık bitirilmeli;insanlar tanrısı,ve vicdanı ile başbaşa bırakılmalıdır.
Kimse kimseyi daha bu dünyada inançlı ve inançsız ilan etmek,yargılamak,cehennem ile tehdit etmek hakkına sahip değildir.
Bu kadar kötülüğün,ahlaksızlığın,yolsuzluğun,adamcılığın,rüşvetin kol gezdiği bir ülkede ne artan turbanlı sayısı,ne camiilerin dolup taşması,ne de ibadet gösterişleri;islamın yaşandığını kanıtlamaz.Ölçü;dürüstlük,ahlak ve haklara saygıdır.Ölçü;sevgi ve dayanışmadır.
İslamı değerlendirme ve yaşamada çok büyük sıkıntılar olduğu ortadadır.
Şu ülkede olup bitenler;ezici çoğunluğunun müslüman olduğu iddia edilen bir ülkede yaşanacak işler değildir!
Emredilen islam ile yaşanıldığı iddia edilen islam arasında çok büyük
uçurumlar vardır.
Bunlar düzeltilmeden bizim adam olmamıza imkan ve ihtimal yoktur.
Bu din tehdit,baskı ve çıkar unsuru olmaktan çıkartılıp;gerçek olarak insanlara anlatılmalıdır.Kendi kafasından farzları bilmem kaç taneye çıkartan,helalı haram ilan eden adamların saldırılarından bu din artık arındırılmalıdır.
Bu dinin insanlara azap etmek için değil,düzenlemek VE MUTLULUK için gönderildiği ispatlanmalıdır.Son dinin bu kadar yetkisiz,bilgisiz,cahil heriflerin ipoteğinde olmadığı;ve insan hakkında karar verecek tek yetkilinin Allah olduğu insanlara öğretilmelidir.Kimsenin müslümanı aptal yerine koyarak,onun malı,kanı ve canı üzerinden beslenmeye hakkı yoktur.
Her türlü masal,yalan ve yanlışlarla bu yüce dinin alakası kesilmelidir.
Kendine hayrı olmayan yıldırım yemiş ağaçlara çaput bağlamakdan,binbir türlü şirk ve maskaralıktan,riya ve gösterişten bu din arındırılmalıdır artık.
Bu kafa yapısı değişmediği,insanların gözü açılmadığı müddetçe,hiçbir sistem bu ülkeyi ileri götüremez.
Din üzerinden siyaset artık bitirilmeli,bunlara kalkışanlara artık bu fırsat verilmemelidir.
Bunlar din de reform değildir!Bu;dini ;çıkarcı,sahtekar dallamaların saldırısından ve ipoteğinden koruma altına almak demektir.
Bunlar yapılmadan bu dincilerin sandık da tasfiyesi;yalandır!Milleti uyutma ve oyalamaktır!Çünkü binlerce bilinçsiz koyunun yetiştirildiği bir sistemde;sandıklar bizim için sürekli bir hüsran olacaktır.Bunu bildikleri için ve ortam palazlanmalarına uygun olduğu için onlar hiç seçimden korkmayıp hakeme gidelim diyorlar.Ama gittikleri,başvurdukları hakem değil,koyunlardır.
Bu koyunları kurtlaştıramazsak;her seçim biz ve millet için bir bozgun olacaktır.Biz dincilerle ayni safta yer almaktan utanç duyarız.Bu bize çok ağır gelir.ONLARIN HİLE VE SAHTEKARLIKLARINI BİZ ASLA YAPAMAYIZ.
BİZ MİLLİYETÇİLİK ÜZERİNDEN DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ.
TUTUNACAĞIMIZ TEK DAL ANCAK BUDUR!
DeliMavi69
Yeni Üye
Yeni Üye

İletiler: 18

İletiTarih: Pts Tem 14, 2008 6:55 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kardes dinci ne demek buda yeni bir idolojimi
Allaha sükür bende müslümanim vede ülkücüyüm yoksa biz ülkücüler dinsizlerin safindamiyiz benide aydinlatirsaniz memnun olurum.
VUSLATIM ,KADIR 21 kardesin su yazdiklarina katiliyormusun
Selamlar. Tanri Türkü Korusun veYüceltsin.
-ULKUCU-GARDAS-
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

İletiler: 395

İletiTarih: Pts Tem 14, 2008 7:06 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Değerli kardeşim DeliMavi69
forumda dinci ile dindar arasındaki farkı forumda DİNCİ, DİNDARIN DÜŞMANIDIR konu başlığı altında sizi aydınlatacak çok güzel yorumlar var okumanızı dilerim

ALLAH(c.c.) emanet olunuz

ALLAH (c.c.) TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN (ÂMİN)
TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN (ÂMİN)
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Pts Tem 14, 2008 8:50 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

DeliMavi69 demiş ki:
Alıntı:
Allaha sükür bende müslümanim vede ülkücüyüm yoksa biz ülkücüler dinsizlerin safindamiyiz benide aydinlatirsaniz memnun olurum.

Benim yazdığım satırlardan ,bizim dinsizlerin safında olduğumuza dair bir sonucun nasıl çıktığını,bunun nasıl düşünüldüğünü anlıyamıyor ve hayretler içerisinde kalıyorum.
Ülküdaşımızın müslüman olduğuna çok sevindim ve memnun oldum.
Ne var ki bu ülkede tek müslüman ne yanlızca kendisi ne de yanlızca ülkücülerdir.Tanrı Türkü korusun ve yüceltsin sözünü;hiç korkmadan kullanabilecek kadar din bilgisi ve cesareti olan bir ülküdaşımızın,dinciliğin ne olduğunu sorması da çok tuhafıma gitti.
Görüşlerime katılma zorunluğu yoktur.Biz koyunlarımızın gözlerini açabilmek için elimizden geleni yapıyoruz.Ülkeyi bu kadar rezil yöneten bir iktidar halen bugün ama doğru ama yanlıştır,(kendi tesbitleri %45 )dir;hala bu kadar insanın desteğini alabiliyorsa,bu desteği ne için alabildiğini hangi araçları kullandığını anlamak ve açıklamak;bir Türk milliyetçisinin görevidir.İşte bunu yapıyoruz.
Soruna gelince evet dincilik bir ideolojidir.Ama yeni bir ideoloji değil.
Kökleri de dinler tarihi ile başlar,çok eskilere kadar uzanır.Yanlız islamda dincilik yoktur.Dincilik diğer dinlere de bulaşmış bir illettir.
Biz yazılarımızda en az din kadar Türkçülük ile de meşgul olunması gerektiğini;taşıdığımız bir genetik kartının olduğunu,bunun bozulmaması gerektiğini söylüyoruz.Dini inancın,
;nesillerimizi,dilimizi,törelerimizi korumanın önünde bir engel oluşturmadığını;bu kainatı yaratan bir yüce Yaratıcının olduğunu;hiçbir şeyin rastgele kendiliğinden varolmadığını peşinen kabul ediyoruz.
Bunları söyleyip kabul ettikten sonra,"biz dinsizlerin safında mıyız" demek ne demek?Yaratılmış olduğunu,seni bir yaratanın olduğunu,bunun tek olduğunu;onun kararlarında,idaresinde eşi ortağı olmadığını söyledikten sonra;başkasının inancını yorumlamak kimin haddinedir?
Bugün Namık Kemal zeybek çıkıyor,1.ve 2.inönü zaferleri palavradır bize yanlış anlatılıyor diye konuşuyor.Neredeyse Sakarya yı da reddedecek.
Ona bunu yaptıran nedir hiç düşünen kafa yoran var mı?
Dincilik başlığı adı altında,bugün akepenin,geçmişte anap ın,daha da geçmişte demokrat partinin yaptıklarını anlatıyoruz.Bu sizleri rahatsız mı ediyor?Bunun karşılığında İnönü nün yaptıklarını ve verdiği zararları da anlatıyoruz.Abd yi Türkiyeye ilk konuşlandıran adamın o olduğunu bizim bu konuda zamanında yanlış bilgi sahibi olduğumuzu,bunu sn.Oktay Sinanoğlundan geçenlerde öğrendiğimizi ve teşekkür ettiğimizi de yazıyoruz.
Kim bu vatana zerre kadar zarar vermişse hepsini tek tek yazıyoruz.
Bugün bu akepeye oy verenlere hiç sordunuz mu;neden oy veriyorlar?
Ben bunları yazmaya artık utanıyorum.Menderesin yaptığı hataları yazıyorsun,"sen solcu musun?"Hadi buyrun!
Yahu bizim Başbuğumuz Menderes e karşı yapılan hareketin en önde gelen lideri değil midir?Menderes doğru yapıyordu da,o karşı hareketin içerisinde bizim Başbuğumuzun ne işi vardı?
Evet Menderesin asılmasını istememiş,onun bedavadan kahraman olmasını dilememiş,asılmaması için elinden geleni yapmıştır.Ama darbenin Türkçü kanadında tarihi görevini yapmamış mıdır?Ardından abd kuklacıları tarafından görevden uzaklaştırılmamış mıdır?
Gelelim Osmanlı meselesine!
Ortada kurulmuş,teşkilatlanmasını tamamlaşmış bir devletin var mı?
Kız erkek demeden Türk milletini pozitif bilimle tanıştırmış mısın?
Medeni kanunla kadınları güvenceye alıp,ikinci sınıf vatandaş olmaktan çıkartmış mısın?Bilimde sporda,şunda bunda avrupayı zorlamaya başlamış mısın?İyi kötü bir teknik yapı oluşturmuş musun?

Nerden çıkıyor şimdi Osmanlı?Nerden çıkıyor Osmanlı yeniden kurulacak lafları?Neden bu devletin idaresi değiştirilmeye kalkışılıp da her şey ters yüz edilmeye çalışılıyor?
Osmanlının kuruluş şartlarını ,o anda avrupanın medeni ve ekonomik durumunu,balkanları buradaki devletlerin ilişkilerini, durumunu bilmeden ,anlamadan sen Osmanlıyı kuracağım dersen;senin işte böyle elindekini de avucundakini de alırlarlar da ruhun bile duymaz.
Bugün senin karşında 13.yüzyılın avrupası ve dünyası yok.
Ayrıca Osmanlının zaman zaman yaptığı büyük hatalar var ortada.
Bunları da yazıyoruz.
Bunları yazarken de diyoruz ki biz reddi miras etmiyoruz.Tarihimiz kesintisiz bir bütündür.Bu hataları yapan sadece Osmanlı da değildir.Bunları daha önce de yaptık ve 16 kere yıkıldık,tasfiye olduk!
Osmanlıyı en yakın tarih olduğu için öne sürüyoruz.
Türk tarihinin ve Türk devletinin Osmanlıdan ibaret olmadığını söylüyoruz.
Türkiye Cumhuriyetinin zaten hukuken de Osmanlının devamı olduğunu,onun borçların kuruşuna kadar ödemekle zaten kanıtladık.
Bunları yazıyoruz.Nedir yanlış yazdığımız ya da sizi rahatsız eden söyleyin de bilelim.
Çanakkale geçilmez diyorlar.Biz de diyoruz ki Çanakkale 1916 da savaşla geçilemedi ama,ondan önce kaç defa geçildi,hem de imdat çağrılarıyla!Aman yetişin diyerek!
Rusları davet ettik,Beykoz çayırlarına 10.000 kişilik ordugah kurdular,ardından Türkiyeyi istila edecek donanmayı sivastapolde hazırlıyorlardı.O zaman da bizi ingilizler kurtardı.Babamızın hayrına mı?Rusya yutmasın diye!
Bunları yazmak suç mu?Ne yapalım Allah Allah dedi genç Osman diye sabaha kadar bağıralım istersen!Eğer halimizi düzeltmeye katkısı olacaksa.
Bu millet bunları bilmiyor.Bu millet hala daha Osmanlı ordusu deyince sayısı 15.000 i geçmeyen yeniçeri ocağını anıyor.Tımar askerlerini kimse bilmiyor.Bu millet gerek Osmanlı,gerekse din konusunda ancak gerçekleri değil masalları biliyor.
Birilerinin artık çıkp gerçekleri yazması lazım.Osmanlının o koca Çınarı Allah Allah diye saldırarak kurmadığını;bir sürü taktikler,siyaset kullandığını artk milletimiz bilsin.
Oysa bizi getirdikleri en son nokta,biz Allah Allah deriz işi bitiririz.
İyi de Fatih Han o koca surlara hazırlıksız mı saldırdı?Arap kaç defa geldi İstanbulu kuşattı.Onlar İsa aşına diye mi saldırdılar?Ne oldu sonuç,hep hezimet!Bedava bir şey yok ülküdaşım!
Çalışırsan karşılığını alıyorsun.Allah öyle bir adalet sahibi ki;senden iyi hazırlanmış ve çalışmışsa;kafiri sana gaalip kılıyor.İşte biz de bu kader değil diyoruz.
Ben müslümanım demekle senin işin bitmiyor.Ne kadar islamsın;onu değerlendirmesini sen bile yapamazsın!Bırak başkasını islamlığını!
İslam ne dincinin dir,ne ülkücünün ne de şunun bunun.Dinin sahibi Allah dır.
Bugün bir ülkücü,dinci nedir diye soruyorsa;bu çok ayıptır.Hadi okumuyorsun diyelim,din üzerinden neler çevrildiğini de mi görmüyorsun,ya da görmek işine gelmiyor mu?
Katılırsın ya da katılmazsın.Katılmazsın diye de incinmeyiz ve gücenmeyiz.
Forum kurallarımıza uyulduğu sürece de kimseyi, uzaklaştırmayız.
İçinize yatışmayan hiçbir şeyi kabul etmeniz için de size dayatmayız.
Biz anlatırız.Nasibi olan alır,nasipsiz olan yoluna koyun olarak devam eder.
Vuslatim
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

İletiler: 3121

İletiTarih: Pts Tem 14, 2008 10:50 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

DeliMavi69 demiş ki:

Ülküdasim,

Tabiki onayliyor ve dua ediyoruz; ALLAH´IM (c.c.) BIZ DINDARLARI DINCILERDEN KURTAR. Amin.

Dincilik; menfaatleri ugruna dini hasa kullanmaya kalkan güruhlarin kene gibi topluma musallat olmuslugudur.

Bizler hamdolsun dindar insanlariz. Iki dünyamizin da tanzimi noktasinda töremizin en önemli unsurlarindan dini inancimizi hakkiyla yasamayi arzu etmekteyiz.

Bugün Islami Cihat örgütleri adi ile ün yapan terör belasinin basinda da siyonistlerin oldugunu bilecek kadar meseleyi yakindan takip ediyoruz.

Küresel bir dünya özleminde ilimli Islam ile bizi namerde köle etmeye calisan Amentü düsmanlarini taniyip tanitmakla kendimizi mükellef biliyoruz.

Türk Islam Ülkücülerinin Islami kurtarma hedefi yoktur. Biz aciz kullar olarak ancak emrolunan Islam ile kendimizi kurtarmayi dileriz. Allah (c.c.) dinine sahip cikar. Islam hak ve serefli bir dindir. Islami kurtaracagim diye ortaya cikip Kur´an-i Kerim´de bahsedilen "hayvanlardan da asagi" duruma düsen serefsizler ile elbet ayni safta degiliz.

Dinci ile dindarin ayrimini tekrar gözden gecirmenizde fayda var Ülküdasim.

TANRI TÜRK´Ü KORUSUN VE YÜCELTSIN
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiTarih: Sal Tem 15, 2008 6:43 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

hilalugruna1 ülküdaşımızın bir başka başlık altında değerlendirdiği sn.Selahattin TEKİZOĞLU nun muhteşem çalışmasından bir bölümü;ilgisi nedeniyle bu başlık ın altında bir bölüm olarak tekrarlıyor ve şu alıntıyı yapıyorum.
Alıntı:
Efendim, din insan için gelmiştir, insanın, dünya ve ahiret saadetini temin eder. Bu takdırde, din de bir araçtır. Amaç; insanla Allah´ın alakası ve insanın iki dünya mutluluğudur. Dini bir gaye haline getirenler ne yazık ki, Allah´ı unuttular ve insanı da ezdiler. Ve böylece, hayatı çekilmez bir hale getirdiler. "Din adına-dine hizmet adına- başta insan olmak üzere, canlı-cnsız her şeye zulmettiler.
On altıncı yüzyılın büyük gönül adamı HAMZA BALİ karanlık yüreklerin fitnesiyle idama mahkum edilmişti. İnfazı denetleyen zavallı, cellatlara aynen şöyle demişti:"BAŞINDAN SARIĞI ALIP, ASIN; SARIĞA SAYGISIZLIK OLMASIN".

Düşünebiliyormusunuz, dostlar , Allah´ın en şerefli yaratığı insanın, hem de Hamza Bali gibi bir beyin, bir gönül adamının başı, bir kaç santim bezden daha değersiz görülmüştür. İnanın lütfen, aradan beşyüz yıl geçti, değişen fazla bir şey olmadı. şekilcilik hastalığı bütün dehşetiyle artarak devam ett.. Şekillcilik hastalığı, muhtevayı yedi-bitirdi... Zarfa verilen değerin yüzde biri, maalesef mazrufa verilmedi. Asıl olan elbetteki muhteva idi. Şekil daha sonra gelirdi.. Tabii ki, önce iç tesettüre (beyin-gönül zenginliği )ihtiyaç vardı ve daha sonra da dış tesettüre...

Burası artık sözün bittiği yer.Kutsanan din mi,yoksa sarık mı?
Kutsanan din mi,yoksa tesbih mi?
Farz namazların sonunda tesbihat kısmında ayetel kürsiyi okuduktan sonra,tüm uyarılara rağmen hala daha tesbih üzerine üflemekten vazgeçmeyen kafa ne ise,sarığı da kutsayan kafa o dur!
Kimse imanını terazide tartıya çıkartmaya hele hele başkasının imanını değerlendirmeye kalkmasın!
Herkesin defterinin eline tutuşturulacağı hesap gününden önce bunu kimse bilemez.
Ama şunu kimse unutmasın;Allah ve dini kullanarak;şu cennetin bir başka kopyası olan dünyayı insanlara dar getiren ve allak bullak edenlerin suçları,kişisel günahlardan kat be kat fazladır!
Topluma karşı işlenen suçlarda,mağdurların tamamı ile helalleşme imkanı yoktur.İslam,Allah,Kuran diye haykırarak toplumun huzur ve sessizliğini bozanlar,fitne çıkaranlar
;son nefeslerinde durumlarını elbet de göreceklerdir.
İkiyüzlülükten,riya ve gösterişin her türlüsünden ALLAH A SIĞINIRIZ!
gelibolulu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

İletiler: 750

İletiTarih: Çar Tem 16, 2008 9:30 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Özel kavramlarımız teker teker dejenere ediliyor... Hem de maksatlı ve kasıtlı olarak!

Bu milleti bir arada tutan, sıkı sıkı sarıldığımız ne varsa teker teker elimizden alınmaya çalışılıyor.

Yüce dinimiz İslam, Başbuğ Atatürk, örf ve adetlerimiz ve diğerleri onlşarca yıldır yavaş yavaş yıpratılıp, çarpıtılıp önümüze yeniden ama bambaşka biçimlerde konuluyor.

Abiyane tabirle "biz bunları neden ve nasıl yiyoruz?"

Evet biz bu oyunlara geliyoruz.

Çünkü eğitim sistemimiz yanlış!
Çünkü yeterince okumuyoruz! En azından neleri okuyacağımızı bilmiyoruz!
Çünkü düşüncelerimizi arkadaş ve aile ortamlarında yeterince açık dillendirmiyoruz! Dolayısıyla yanlışlarımızı da göremiyoruz...
Çünkü yeterince düşünmüyoruz.

Bu çünküleri çoğaltmak mümkün elbette. Ama bize düşen okumak, okumak, okumak ve paylaşmak...

Allah yar ve yardımcımız olsun...
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »  

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız