Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - TÜRKMEN LİDERLER ÖFKELİ, Kukla Devlet'e Ankara zemin hazırla
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Aug 06, 2004
İletiler: 855

İletiTarih: Cmt Şub 19, 2005 8:48 am    ileti konusu: TÜRKMEN LİDERLER ÖFKELİ, Kukla Devlet'e Ankara zemin hazırla Alıntıyla Cevap Gönder

TÜRKMEN LİDERLER ÖFKELİ, Kukla Devlet'e Ankara zemin hazırladı


"Türkmenler olarak biz Ankara'nın açıklamalarından bıktık ve utanıyoruz artık", "Türkmenleri seçime teşvik eden Ankara'nın tavrı yanlış", "Hedef, Türkiye'yi parçalamak, Kuzey Kürdistan'ı kurmak", "Hükümetin bazı milletvekilleri Barzani ve Talabani'nin sözcüsü gibi konuştular". Bu sözler Türkmen liderlere ait?
Iraklı Türkmenler seslerini Ulusal Kanal ve Aydınlık aracılığıyla tüm dünyaya duyurdu. Türkmen liderler; Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, Irak Türkmen Danışma Meclisi Başkanı Prof. Dr. Ümit Akkoyunlu, Irak Millî Türkmen Partisi Kurucu eski Genel Başkanı Muzaffer Arslan, Türkmen Milliyetçi Hareketi Başkanlık Konseyi Üyesi Dr. Turhan Ketene, Irak Demokrat Türkmen Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kasım Ömer ve Irak Türkleri Derneği Başkanı Kemal Beyatlı genel olarak seçimlere katılmaları konusunda Ankara'dan yanlış telkin aldıkları üzerinde durdular. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı ise "tüm olumsuz gelişmelere rağmen yüzde 45 - yüzde 50 civarında Türkmen varlığı tescil edildi. Bu denklemde bize yer vermediler ama ABD yanıldı. Türkmenler orada tarih yazacak" şeklinde görüş bildirdi. Ancak diğer Türkmen liderler Muratlı'nın bu değerlendirmelerini iyimser buldu. Bunun üzerine Muratlı yeniden canlı yayına katılmak istedi ve "çağrısının birlik yönünde olduğunun" altını çizdi.

TÜRKMENELİ İNSAN HAKLARI DERNEĞİ BAŞKAN YARDIMCISI SAVAŞ AVCI:

'Ankara vebal altında'
Bu bir senaryo, tiyatro. Oylar önceden belliydi. Talabani de açıkladı, "oyların yüzde 68'i bizim" dedi. Ben soruyorum şimdi; sandıklar daha açılmadan, bu oran nereden çıktı? Süleymaniye ve Erbil'deki Kürtler geldiler Kerkük'te oy kullandılar, döndüler orada oy kullandılar, mükerrer oy kullandılar. Tel Afer'de Türkmenler'in oy kullanmaması boykot değil. Oraya sandıklar gitmedi. Tel Afer'e bağlı pek çok köy var. Orayla Tel Afer arasındaki yolları kapattılar. Köydekiler oy kullanamadı. Musul'da da aynı şekilde. Orada da 50'ye yakın Türkmen köyü var. Orada da yüzde 80'i Kürt Peşmergelerden oluşan ulusal muhafızlar köylülerin oy kullanmasını engellediler. Bu büyük bir potansiyeldir. 400 bin seçmenin olduğu yerde 10 bin oy kullanıldı. Aynı şekilde Kerkük'ün güneyinde de Bayat köylerinde de aynı şekilde engeller oldu. Burada Türkmenlerin nüfusu az gösterildi. ABD Kürtlerin çoğunluğu sağlaması için elinden geleni yaptı.

KERKÜK'ÜN VEBALİ TÜRK YETKİLİLERDİR

Üzülerek ifade ediyorum, artık Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri, hükümeti ve Genelkurmayı da dahil, kimse bunların beyanatını ciddiye almıyor. Bir devletsiniz siz, bir şey söylüyorsunuz, o söylemde kalıyor, hiçbir eyleme girmiyorsunuz. Kırmızı çizgi diyorsunuz; o kırmızı çizgi ortadan kalkıyor, yok oluyor ve hiçbir şey yapmıyorsunuz, eyleme geçmiyorsunuz. Bugün gerçekten Türkmenlerin bu duruma düşmesinin vebali Türk yetkililerdir, Türkiye hükümeti başta olmak üzere. Çünkü onların teşvikiyle bizim insanlarımız oy kullandı. Oysa biz boykot edilmesini istiyorduk. Çünkü kaybedeceğimizi, bu oyunları önceden biliyorduk. Türkiye'nin bunu bilmemesi mümkün mü, bunu bile bile bizi bu yönde teşvik etmesinin arkasında nasıl bir neden yatıyor acaba? Başbakan çıktı, Dışişleri Bakanı çıktı, Genelkurmay çıktı, "işte bizim hassasiyetlerimiz var", artık bunlar boş açıklamalar. Bir yerde Türkiye devletinin itibarı da zedeleniyor. Ya söylemeyin, ya da söylüyorsanız yapın. Daha önceden ABD'ye Kerkük'le ilgili bütün hassasiyetlerimizi bildirdik. Ama ABD yerine getirmiyor. Öbür tarafta Barzani, Talabani, "Benim 120 bin seçmenime Kerkük'te oy kullandırmazsanız, Irak seçiminden çekilirim" diyor. ABD onu dinliyor ve onun talebini yerine getiriyor. Şimdi kim müttefik anlamadım! Peki, niye bir eylem yapmıyorsunuz, niye icraata geçmiyorsunuz? Niye Habur'u kapatmıyorsunuz? İkide bir Barzani çıkıyor, Neçirvan çıkıyor, Talabani çıkıyor, göz göre göre Türkiye'ye meydan okuyor. Biz Türkiye olarak ona karşı bir demeç veriyoruz; içi boş, eylemden uzak bir demeç. Kapatın Habur kapısını, kapatın Kerkük-Yumurtalık boru hattını, kapatın İncirlik'i. Bu seçimin vebali Türkiye'nin ve orada kuruldu devlet ve Kerkük'ün Kürt şehri olarak tescil edilmesinin vebali yine Türkiye'nindir.

TÜRKİYE'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ NEREDE?

Tabii, aşama aşama gerçekleşti. Önce Türkiye "Kerkük'e başka grupların girmesine izin vermeyiz, bu bizim kırmızı çizgimizdir" dedi. Ne yaptılar? Kürt peşmergeleri soktular. Türkiye'den ses yok! Ondan sonra çuval geçirdiler, yine Türkiye'den ses yok! Tel Afer'de katliam yaptılar, yine Türkiye'den ses yok! Bunun üzerine "Türkiye'nin hassasiyeti falan yok, getirelim 120 bin seçmeni bakalım ne olacak" dediler. Türkiye'den yine bir hareket yok. Türkiye çok vahim bir durumda. Talabani ve Barzani bir yandan Güney Kürdistan lafı etmeye başladı. Geri kalan Türkiye'de haritalarda zaten belli olan o bölgedir. Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden bir oluşum meydana geliyor. Türkiye sessiz sedasız izliyor. Sadece beyanat vermekle yetiniyor. Bunun faturası büyük olur.

TÜRKMENLERE KARŞI NAPALM KULLANILDI

Tel Afer'de herkesin bildiği o katliam oldu. Uçaklarla geldiler, evleri bombaladılar, çoluk çocuk herkesi öldürdüler. Bunlar filmlerde, elimizde cd'lerde var. Dünyada napalm kullanılması yasak. Tel Afer'de napalm kullanıldı. Türkiye'nin açıklaması ne oldu, hatırlayalım, ilk iki gün "öyle bir şey olmadı" diye Türkiye açıklama yaptı. Üçüncü gün artık Türkiye böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldı; "Evet orada bir şey var, bunu düzeltin lütfen". Türkiye artık bu duruma düştükten sonra bizim için orada ne yapabilir? Şimdi orada bir etnik çatışma olsa, bir katliam olsa bize yönelik, Türkiye bir şey yapacak mı? Sanmıyorum.

RİCE'LA MASAYA OTURULMAMALI

Bu savaş değil, diplomasidir. Eğer öyleyse diplomasinin de usulleri vardır. Türkiye masaya oturmayacaktır. Diyeceksin ki "benim şartım var, Kerkük'ün demografik yapısıyla oynanarak yapılan bu seçimi iptal edeceksin. Ondan sonra oturalım, konuşalım". Burada gerçek bir diplomasi çalışması gerekir. "Bir verirsen bir veririm, vermezsen vermem", bunu diyecek nitelikte ve iradede Dışişleri Bakanlığımız var mı, onu bilemem. ABD'nin verdiği silahlarla Kürtler, Türkmenlere katliam yaparlar mı? Akıl ve mantık çerçevesinde bakarsak, yapmamaları lazım. Çünkü istedikleri her şeyi elde ettiler. Ama orada bir hassasiyet vardır. Orada Türkmenler de boş durmayacaklardır, bu konuya seyirci kalmayacaklar. Meşru müdafaa yapacaklar. Orada siyasi partilerimiz de aynı şekilde ne yapıyor, orada bir iç savaş çıkar mı? İç savaş meselesi değil; orada mazlum, silahı yetersiz bir halk, karşıda nizamlı eğitimli bir ordu var. 5 bin tanesini Amerika'da Körfez Savaşı'nda alıp eğittiler, yetiştirdiler, içlerinde general bile var. Ayrıca Irak ordusunun silahları ellerinde. Amerikalılar Kürtlere bu silahları hediye etti, primini verdi. Niye o silahları Bağdat'a vermedi, ya da imha etmedi? Burada da çok açık, o silahları Kürtlere verdi. İşte böyle orduyu kurdu. Kerkük'ü alarak, devletin kaynağını yani petrolü de aldı. Zaten bu yüzden Süleymaniye değil, Kerkük başkent oldu. Bakın, 1992'deki Kürdistan Anayasası'nın 5. maddesinde "Kerkük Kürdistan bölgesinin başkentidir" yazıyor. Sen yüzde 95'i, hatta yüzde 100'ü Kürt olan Süleymaniye'yi neden başkent yapmıyorsun, neden Kerkük? Çünkü petrole ihtiyaçları var.

HÜKÜMET SAHİP ÇIKMIYOR, TÜRK MİLLETİ BİZE SAHİP ÇIKSIN

Türk kamuoyu bu davaya sahip çıkmalı. Bugün Kerkük, yarın Diyarbakır. İnşallah olmaz ama bugün Türkmenlerin yaşadıkları, yarın Türkiye'de de yaşanabilir. Sivil toplum örgütleri ne yapıyor? Türkmenlerin o kadar canı yanıyor, kimse çıkıp bir şey söylemiyor. Bu nasıl duyarsızlık! Böyle olunca hükümet ne yapıyor, keyfine göre iş yapıyor. Türkiye'nin soydaşlarına sorumluluğu olduğu için ve kendi güvenliği ve geleceği için Kerkük'e sahip çıkması gerekir. Türk politikası Irak'ta iflas etti, Kıbrıs'ta iflas etti, korkarız ki Güneydoğu'da da aynı vahamet olacak. Durum bu kadar hassas. Türk kamuoyu bunu net bir şekilde tarif edip, hükümete baskı yapmalı. Biz Türkmenler olarak Türk milletinin bize sahip çıkmasını istiyoruz. O zaman deriz ki, "Türk hükümeti sahip çıkmıyor, en azından Türk milleti arkamızda" ve yolumuza devam ederiz.

IRAK TÜRKMEN DANIŞMA MECLİSİ BAŞKANI PROF. DR. ÜMİT AKKOYUNLU:

'Ankara'ya soruyorum, daha kaç Türkmen ölecek?'

Kürtler mükerrer oy kullandılar. Sonuç biliniyordu, zaten demokrasi diye bir şey yok. İşin gerçeği, olağanüstü şartlarda, işgal altında, seçim güvenliği olmadan, tüm dünyanın gözü önünde demografik yapı değiştirilerek en az 100 bin Kürt oyu sağlandı. Burada iyimserlik saflık olur. Durum son derece vahim. Mahalli mecliste Kürt çoğunluğu sağlandı. Kerkük Kukla Kürt Devleti'nin uzantısı olacak. Bu da Kürt Devleti'nin kurulmasında ikinci adım.
Ankara'nın açıklamalarının öncekilerden bir farkı yok. Bir başka deyişle, bir zamanlar kırmızı çizgilerden söz ediliyordu. Ben sadece bir vatandaş olarak Ankara'ya şunu sormak istiyorum: Kırmızı çizgi var mı, yok mu? Eğer çizgiler çiğnenmediyse bugünkü dramın anlamı nedir? Daha kaç Türkmen ölecek? Türkmenler olarak biz bu açıklamalardan bıktık ve utanıyoruz artık.
Barzani'nin Türkiye temsilcisi bir açıklama yaptı; "Halk burada Kürt Devleti'nin kurulmasına karar verirse, Türkiye bir şey yapamaz" diye. Barzani devlet değilse, Türkiye temsilciliği nasıl bir sıfat, bu açıklamayı nasıl yapar? Biz artık Ankara'dan açıklama değil, icraat bekliyoruz.
Biz Uluslararası Avrasya Hareketi Türk Millî Komitesi ile Suriye'deydik. Suriyeliler de kurulacak Kukla Devlet'in endişesini taşıyorlar. Kurulsa bile yaşamayacağı kanaatindeler. Kukla Devlet'i engellemek için her türlü bölgesel işbirliğine hazırlar. Biz de aynı kanaatteyiz. Biz demokratik elbise giydirilerek bize yutturulan bu oyunlara inanmıyoruz. Biz Türkmenler olarak bunlardan ders alarak ilerlemek istiyoruz.


IRAK TÜRKMEN CEPHESİ TÜRKİYE TEMSİLCİSİ AHMET MURATLI:

'Sahte seçmenler gönderildi'

Kerkük'te yaklaşık 14 merkezde seçim yapıldı. Tarihi yerlere, bin yıllık semtlere baktığımız zaman 40 bin seçmenin oy kullandığını görüyoruz. Ama sonradan oluşmuş iki semte bakıyoruz; biri Azadî, Süleymaniye yolunda diğeri Erbil yolundaki Rahimova. Kerkük'ün bu iki varoşuna baktığımız zaman seçmenlerde bir yoğunlaşma görüyoruz. Birinde 91 bin, diğerinde 77 bin oy var. Bu da gösteriyor ki, son zamanlardaki girişimleriyle iktisatları elde etmişler. 470 bin civarında seçmen var sayılıyor Irak'ın tamamında. Bu gruplar, yaklaşık 200 bin seçmen elde etmişler. Çok ilginç oyunlar yapmışlar Yüksek Seçim Kurulu'yla birlikte. Mesela Kerkük'ün batısına düşen bir Arap ağırlıklı ilçede, 80 bin seçmen var, ama 20 bin seçim pusulası gönderilmiş. Tel Afer'de sandıklar öğle saatlerinde kuruldu, o da sadece 3 yerde. Sahte seçmenler gönderildi. Sonuç henüz belli değil, ama Kerkük'te Kürt-Türkmen ağırlıklı bir meclis olabilir, göstermelik olarak da bir iki Arap sokabilirler. Arap kardeşlerimizin dikkatli olmaları gerekir. Burada yıllarca Türkmenleri yok etmeye çalıştılar ancak, Türkmen varlığı ağırlığını koruyor. KYB ve KDP tüm dünyaya yıllarca "ITC'nin tabanı yok" dedi. Bugün bütün Türkmenler tek ses oldu, ITC'nin çatısı altında birleşti. Bugün Kerkük'te tüm taraflar bizi ITC çatısı altında siyasi varlık olarak kabul edecekler. Globalleşmeden, demokrasiden bahsedenler bizi göz ardı edemeyecek. O bölgede bize yer verilecek.
(Irak Türkmen Cephesi Türkiye temsilcisi Ahmet Muratlı bu sözleri söyledikten sonra, diğer Türkmen liderler Muratlı'nın söylediklerini iyimser buldular. Bunun üzerine Muratlı tekrar telefona bağlanıp görüşlerini netleştirmek istedi. Muratlı'nın ikinci söz alışında söyledikleri şöyleydi.)
Ben iyimser değilim ama şuna dikkat çekmeye çalışıyorum: Bu ihlallere rağmen ciddi bir Türkmen oyu var. Tüm taraflara rağmen ciddi bir gücüz. 41 üyeli Kerkük meclisinde 13 civarı oy alacağız. Yüzde 45 ? yüzde 50 civarında Türkmen varlığı tescil edildi. Bu denklemde bize yer vermediler ama ABD yanıldı. Türkmenler orada tarih yazacak.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Cmt Şub 19, 2005 7:39 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ne deseler;yerden göğe kadar haklılar.Bu başbakan ne diyor biliyormusunuz?"Türkmen'ler umduğumuz gibi çıkmadı.Liderler yerlerinden kalkmadı.Halkı sandığa götüremediler"
Allahım aklıma mukayyet olmayı nasip et.Bu nasıl bir konuşma?Bir Türk devletinin başbakanı bu sözleri nasıl söyler?Bu,yandaki mahallenin çocuğundan ölesiye sopa yemiş bir çocuğun,bir de babası tarafından ağzının burnunun kırılması gibi bir şey?Bu Hükümet uyuyor mu?Orada yapılanları ben burada oturduğum yerden biliyorum da bu ülkenin hükümetinin başı bilmiyor mu?Adam abd ye bunu hesabını sorup,o kırma kürtlere gözdağı vereceğine,oradaki çaresiz insanları azarlıyor.Eee bu işler böyledir.İnsanın ürkmüşü başka bir şeye benzemez.Meydanı boş bulup şiir okumakla,kahraman olunmaz.Orada şehit edilen görevlilerinin çocukları cenazeye omuz verirken duygulanmakla,bu işleri hesabı sorulmaz.Bir Suriye kadar,bir İran kadar olamadık.Kaybetseler bile şerefleriyle kaybedecekler.Kimse kınamaz.Ama biz bu kadar korkaklıktan sonra, bu piyasada biraz zor laf ederiz.Dünyanın bize bakışını değiştiren,ve düşmanlarımız sevinçten delirten bu hükümet,tarihimizdeki kara yerini çoktan aldı.Dünyadaki Türk imajını korkusunu silip atan bu hükümet,bizim yüzkaramız oldu.İktidara getirenler şimdi kına yaksınlar da seyretsinler.Kerkükten feryatlar yükseliyor"neredesin oğuz soyu?"Bu çağrıyı ağzına ,Türk kelimesini almayıp,zorda kaldığı zaman Türkiyeliyim diyen insanların anlaması çok zor.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
ozbeken
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Aug 24, 2004
İletiler: 566

İletiTarih: Cmt Şub 19, 2005 7:44 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

.......

En son ozbeken tarafından Cum Şub 01, 2008 2:38 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Cmt Şub 19, 2005 7:54 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ben açıklarım üstadım.Biz adamları sattık.Onlar için kılını kımıldatmaya niyeti yok bu hükümetin.Olayı bir de siyasi olarak düşün.Hacda olması,illa bir tek o görevde bulunmasını gerektirmez.Siyasi temaslarda bulunabilir.Umarım dediğimi anlamışsındır.Ben şimdi burada açık yazamam.Büyük Taarruzda,ordu son hazırlıklarını yaparken,Atatürk futbol müsabakası organizasyonu yapıyor görüntüsü veriyordu.İşin içinde çok bilmediğimiz şeyler var.Umarım anlamışsındır.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
ozbeken
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Aug 24, 2004
İletiler: 566

İletiTarih: Cmt Şub 19, 2005 7:59 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

.......

En son ozbeken tarafından Cum Şub 01, 2008 2:38 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kaganos
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Jan 02, 2005
İletiler: 1034
Şehir: TÜRKİYE

İletiTarih: Cmt Şub 19, 2005 8:03 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

BUNLARI BAŞIMIZA GETİREN ,OY VEREN,(EN ÇOK BENİ ÜZENDE SAYIN DEVLET BAHÇELİYE KÜSMÜŞLERDE O YÜZDEN AKP'YE VERDİM BU SEFER.
DİYENLERE) TEESSÜFLERİMİ SUNUYORUM.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
yahyaoglu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Dec 13, 2004
İletiler: 655
Şehir: TÜRKİYE

İletiTarih: Cmt Şub 19, 2005 8:25 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

BENİM HALA UMUDUM VAR


Niyemi hem askerimize hemde milletimize inanıyorum. Türküz biliyorsunuz bir özelligimizde geç akıllanmaktır başa gelmeden anlayamayıruz. Herşeyde bir hayır vardır askerin açıklamaları kulagımda kara kuvvetleri yani gelecegin gkb yaşar büyükanıt kerkükte kürtlerin feodal bir yapı kurmasına bile taviz vermeyiz ırakta türkiyeyi olumsuz etkileyecek gelişmeler ertarsa gerekeni yaparız demişti siyasiler lafına yer ama bir asker bence sözü için ölür......
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder MSNM
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Aug 06, 2004
İletiler: 855

İletiTarih: Pzr Şub 20, 2005 9:46 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

assalamu alaikum,
ITC lideri Dr. Faruk Abdurrahman'dir ve Hac'a giden o degildir.
Saadettin Ergec Hac'a gitmistir oda turkmen meclis baskanidir. saddam doneminden bu yana hac'a gitmek onlara yasak iken hayatta ilk kez simdi firsat geldikten sonra gitmesi olabilir. ama bu demek degildir ki turkmen liderler sinifta kaldilar. tam tersine secimden once hepsi teker teker suikaste ugramislardir...en azindan 5-6 tane cok buyuk adam.
hemde bazilari muttefikimiz(!) tarafindan sehit edilmislerdir pesmergelerin istegiyle.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kadir45
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi



Kayıt: Jun 03, 2004
İletiler: 3100

İletiTarih: Pzr Şub 20, 2005 7:11 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Türkmen liderlerin sınıfta kaldıklarına inanmıyorum.Ama farzedin ki kaldılar.Bu Türkiyenin bugünkü duyarsızlığı göstermesini gerektirmez.Rte nin,oaradaki Tükmenlere hoş bakmadığı bilinmeyen bir mesele değil.Duygularımız bir tarafa bırakıp,akılla olaya baktığımızda bile;Türkiyenin oraya müdahale etmesi için gerekli bir çok sebep vardır.Orada olup bitenleri,seyredip de hiçbir şey yapmayan rte,amerikan güneş gözlüğü kullandığı için,bu olayı da bu kadar basiretsizce değerlendirmektedir.Peki ülkesi bukadar tehdit altında,bölge yangın yeri iken,bu başbakmayanın(İMLA HATASI YOK,NE KASTEDİYORSAM ONU YAZIYORUM)asya gezisinde işi ne?Bu kadar dış seyahati niçin yapıyor?Abd saldırırsa,çinden,rusyadan bilmem nereden yardım almayı düşündüğü için mi?Yoksa,şuraları da göreyim diye turistik gezi için mi?Ülkesini düşünen adam,böyle kritik bir ortamda,açılışlarla,temel atmalarla,yurt içi yurt dışı gezilerle vakit geçirmez.Meclisi,bakanlar kurulunu harıl harıl çalıştırır.İleride abd nin ortaya koyacağı emrivakileri nasıl önleyeceğini düşünür.Bakın,abd ülkemize saldırırsa,bu başbakan,bize yumurtalık boru hattından bir damla petrol akacağını umuyor mu?Otursun bunları düşünsün.Teslim olmayı düşünüyorsa,ki düşünüyor,bunlarla uğraşacağına,ordaki kardeşlerimize akıllı olun,kıpraşmayın,her denileni yapın anlamına gelecek laflar söyleyip onları azarlamaz.Bu adam yarın bir gün,Türk ordusunun komuta kademesine de üç aşağı beş yukarı aynı lafları söyleyecektir.Yaşayan görür.Çünkü artık bu adamı biliyoruz.Böyle kritik bir konumda,Türk ordusunun hakkında soruşturma üzerine soruşturma açtırmaktadır.Peki bu kadar dürüstsün de neden Mustafa Sarıgül için soruşturma başlatmıyorsun.Pislik yapan belediye başkanlarını neden koruyorsun görevden almıyorsun?Ben kimse korunsun demiyorum.Ama bu devlettin her türlü belgesi 2.5 yıldır senin elinde.Durdun durdun da neden bu günlerde bu işe el attın diye sormazlar mı adama?Bu başbakmayanın kitabında,rüşvet,siyasi şantaj,her türlü adam bağlama,adam harcamaları,velhasıl,melanetin her çeşidi var.Olmayan tek şey vatan ve millet sevgisi.RTe nin bu konuda,hiçkimseye bir şey söylemeye hakkı yoktur.Türkiye kendi varlığı,kendi güvenliği,kendi geleceği,kendi itibarı için,orada olacak her türlü emri vakiye müdahale etmek mecburiyetindedir.Bunu dışındaki tüm konuşmalar boş laftır.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
tanülkü
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Apr 27, 2004
İletiler: 73
Şehir: türkiye

İletiTarih: Pts Şub 21, 2005 1:50 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

İNSANIN BAŞLIGI OKUYUCA SİNİRDEN DİŞLERİ GICIRDIYOR.
TÜRKMENLER ÖFKELİ;ÇÜNKİ TÜRKİYE ONLARA YARDIM ETMEMİŞ.
EGER TÜRK İSEN NE BEKLİYORSUN?
ELALTINDAN SANA SİLAH YARDIMI MI YAPALIM.
YA DA ÇAPULCULARA PARMAK MI SALLAYALIM?
SENİ GÜÇLENDİRELİM GİT 3 BEŞ TANE ÇAPULCU İLE SAVAŞ.SONRA BEN TÜRKÜM DE.

YARDIM ETMEZSEKTE KÜS ,ESİR OL, SOYKIRIMA UGRA,NAMUSUN ELİNDEN GİDERKEN SADECE BAK VE ŞU DÜNYADA DÜNYEVİ OLARAK EN KUTSAL ŞEYİMİZ OLAN TÜRKLÜĞÜMÜZÜN ŞEREFİNİ AYAKLAR ALTINA AL.
SİZ NE İÇİN VARSINIZ.
ANLAMIYORUM ,ÖLÜM SİZE – VE DE BİZE --NİYE BU KADAR UZAK.
NİYE ÖLMÜYORSUNUZ? UGRUNDA ÖLECEK O KADAR ÇOK ŞEY VARKEN NEDEN TÜRKİYE’DEN MEDET UMUYORSUNUZ.
YA HİÇ YARDIM ETMEZSE T.C. NE OLACAK?
KABUL EDECEK MİSİN OLANLARI.
EGER TÜRK İSEN GİT SAVAŞ
TEK BAŞINA OLSAN DA SAVAŞ.AMAÇ İÇİN ÖL.VARSIN TÜRK KALMASIN.
ARKANA BAKMA.ARKANDA BİRİ VAR MI DİYE

ZATEN O MEDET UMDUĞUN BİZLER DE BİRAZCIK ŞEREF OLSAYDI,BURDA BLGİSAYAR BAŞINDA PİNEKLEMEZDİK.

KERKÜK-TÜRK KARDAŞIM.BELLİ Kİ SEN KERKÜKDESİN.
SEN ORDA SADECE KENDİ KANINA GÜVENEREK BİRŞEYLER YAP Kİ BENDE KANIMDAN,CEDDİMDEN UTANAYIM PEŞİNDEN GELEYİM.
SENİ BUĞ BİLEYİM.
SEN ORDA KENDİ BAŞINA SAVAŞ Kİ O UNUTTUĞUM TARİHİMİ TEKRAR HATIRLİYİM.

MERAK ETME SANA TAHMİN ETTİĞİNDEN DAHA YAKINIZ…
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Aug 06, 2004
İletiler: 855

İletiTarih: Sal Şub 22, 2005 3:38 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merak etme, turkmenler olmekten korkmazlar nitekim gun yokturki irak ta turkmen olmesin. bir haftadir telaferde soykirim var, savas var , tarihi turkmen kalesine karsi capulcularin atesi var. bunlara karsi direnen kim? nerenin direniscileridir bunlar? turk medyasinda ne cikiyor? yahu telafer hepsi turkmen. kim olmusse turkmen olmustur, kim direndiyse oda turkmendir.
zaten turkiyedende cit yok. onlara terorist diyorlar. yarin kerkuk kurdistana baglandiginda karsi gelecek turkmenlerede terorist diyecekler. dogrusu simdiden sonra turkiyeden birsey beklemek bence saflik olur. hele hele bu hukumetten. turkiye bir sey yapsada kendi cikari icin birsey yapar turkmen icin degil, turkmende kimmis? iraklinin teki!
zaten osmanli gideni tum turkmenelide katliamlar ve savaslar gunumuze dek surmustur vede surecektir.
Allah belimiz dir inshallah. ve sonrada turk milleti.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1