Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - Mülâkat: Türkü Baba Fatıh Kısaparmak'ın Kerkük Sevgisi
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Aug 06, 2004
İletiler: 855

İletiTarih: Cum Tem 15, 2005 10:46 am    ileti konusu: Mülâkat: Türkü Baba Fatıh Kısaparmak'ın Kerkük Sevgisi Alıntıyla Cevap Gönder

Türkiye'nin gelmiş geçmiş ünlü sanatçılarından ve Türk Dünyasının, Sanatına Kültürüne ciddi hizmet veren Türkü Baba Fatih Kısaparmak;"Vay Benim Hayallerim" kasetinizde Kerkük'ün Kalesiyam adlı şarkısını çok güzel icra etmiş ve daha sonra ?arkıya bir klip çekerek önce severlerinin daha sonra Kerküklüklerin gönlünde taht kurdu. Türkü'nün Irak'ta Kerkük Kalesi ve Suudi Arabistan'da Ecyat Kalesinin yıkılmasıyla adeta bu türkü 250 milyon nüfuslu Türk Dünyasının haykırışını ve tepkilerini dile getiriyordu.Flash TV, TGRT,TRT,Azerbaycan TV ve bir çok kitle iletişim araçları tarafından ilgi ve beğeni kazanan bu türkü Saddam zulmü altında inim inim ağlayan Türkmen için büyük bir moral kaynağı olmuştur.

Kısaparmak ile Saddam öncesi ve sonra Ankara'da buluştuk kendisiyle bu görüşmeyi gerçekleştirdik.

Kısaparmak:

Öncelikle, sesimizi duyan duymayan, bu röportajı okuyan herkese özellikle bütün Türkmen kardeşlerimize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Beni burada konuk ettiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum.

Küzeci:

Sizi burada ağırlamak bizim için büyük bir şereftir. Sizin klipiniz Türkmeneli'nde (Kerkük-Erbil) yaşayan Türkmenler için büyük moral kaynağı oldu.

Kısaparmak:

Benim için de bir moral olduğuna inanıyorum. Türkmeneli Radyo ve Televizyonunu izleyen ve yüreğinde bizlere yer ayırmış herkesin haklarını helal etmeleri dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı tazeliyorum. Kerkük'ün Kalesiyam, 4 yıl önce Türkü formunda yapmış olduğum bir bestedir. Ben çocukluğumdan, gençliğimden bu yana Kerkük Türkülerini ve Horyatlarını çok severim.

Doğup büyüdüğüm Elazığ Harput topraklarında yaşayan halk kültürü ile Kerkük'ün halk kültürü de hemen hemen aynıdır. Bizdeki makamlar, bizdeki usuller, bizdeki maniler, bulmacalar ve bilmeceler, adetler, gelenekler ve görenekler bunların hepsi Kerkük'ün benzeridir demiyorum aynısıdır. Kerkük'ü Türkiye'den, Türkiye'yi de Kerkük'ten ayrı düşünmek mümkün değildir.

Ben ne kadar Elazığlı isem, ne kadar Ankaralı isem, ne kadar Edirneli isem, Ardahanlıysam; O kadar da Kerküklüyüm, Erbilliyim. Çünkü biz, etle tırnak gibi, can ile ten gibi, aşık ile maşuk gibi, ruh ile beden gibi birbirinden ayrılması mümkün olmayan ve birbirini tamamlayan varlıklarız. Dolayısıyla Kerkük Kalemizin yıkıldığını öğrendiğim zaman yaptığım bir besteyi bu kasetimize koymak nasip oldu.

Ben bu suretle, Kerkük Kalesinin yıkılabileceğini ummazdım. Ama her Kerküklünün, her Türkmen'in ve her Türk'ün birer Kerkük Kalesi olduğunu bir kez daha buradan sizlerin aracılığıyla da haykırmak istiyorum. Tarih boyu Türkmenlerin birbirine düşürülmesini amaçlayan birçok entrika yabancı devletler ve milletler tarafından hazırlanmış; ama bunları aşan en büyük güç Türkülerimiz ve Kültürümüz olmuştur.

Türk'ün coğrafyası, Türkü coğrafyasıdır. Her nerede ki Türkü söylenir, Hoyrat söylenir, mani söylenir, bağlama çalınır ise oranın manevi tapusu bize aittir. Dolayısıyla bizler kardeşiz, karındaşız, öz kardeşiz. Tabi ki Kerkük'ün Kalesinin yıkılmasıyla ilgili isyanımızı Türkiye'den haykırmak bizim boynumuzun borcudur. Bir sanatçı sorumluluğuyla bu türküyü besteledim. Kasetimde seslendirdim. Ve Türkiye'den Türkmeneli'ne bir selam diye mektup yapıp gönderdim.

Küzeci:

Ben de Türkmeneli Bölgesinde yaşayan Türkmenler adına size çok teşekkür ediyorum. Onların selamını size saygıyla iletiyorum. ?unu sormak istiyorum. Türkünün sözlerini hangi duygularla yazdınız ? Nelerden ilham aldınız ?

Kısaparmak:

Sohbetimizin başında da arz ettiğim gibi biz Kerkük hasretiyle ve Kerkük'ün yaşadığı acıları kendi içimizde hissederek büyüdük. Dolayısıyla yüreğimizin bir yerinde sürekli bir Kerkük hasreti ve Kerkük acısı gizli gizli kanar. Beynimizin bir yerinde sürekli Kerkük'ün düşüncesi, Kerkük'ün kaygısı vardır. Elime sazımı aldığımda, beste yapmaya başladığımda bizim curcuna tabir ettiğimiz, 18'lik bir usulle ezgi yapmaya başladığımda bunun sözel yapısının ne olabileceğini düşündüm. Harput da olabilirdi, Elazığ, Erzurum, Urfa, Diyarbakır da olabilirdi. Çünkü usulümüz hep aynıdır. Sonrasında düşündüm ki, Kerkük de olabilir. Ve Kerkük de olmalıdır. Çünkü biz yıllardır, Harput'a, Diyarbakır'a, Erzurum'a Türküler yaptık. O formatta, o çerçevede besteler yaptık. Ama bizim boynumuzun ve gönlümüzün borcu, içimizin kanayan yarası Kerkük'e de bir selam göndermemiz lazımdır diye düşünüyorum. Ata Terzibaşı büyüğümüzün kitaplarından, Abdülvahit Küzecioğlu'nun Kerkük Türkülerinden da esinlenerek, Kerkük manileri lezzetinde bir sözel yapı oluşturmaya çalıştım.

Kerkük'ün Balasıyam ile başlayan bir nakarat yaptım. Siz söyleyene değil, söyletene bakın. Kerkük'ün Balasıyam, bu bağın Galasıyam diye bir nakarat okudum, kayda aldım fakat sonradan içime sinmedi, içime dert oldu Kerkük'ün kalasıyam diye bunu değiştirmek istedim. Yeni baştan girdim okudum Kerkük'ün kalasıyam, bu bağın lalesiyem diye yaptım nakaratı. Hatta aslında şöyleydi:

Kerkük'ün kalasıyam,
Bu bağın lalesiyem,
Toprağıma göz dikenin
Başının belasıyam.


Fakat çok sert, çok farklı yorumlara yol açabilir diye düşündüm ve bilhassa, bir başka devletin sınırları içerisinde yaşayan Türkmen kardeşlerimizi, bir vesile ile de olsa güç durumda bırakmamak için biraz daha değiştirerek okudum. Ve hemen ikinci klipimizi çektik. İkinci klipimiz ile ilgili olarak bize çok büyük katkı sağlayan Sayın Suphi Saatçiye ve klip yönetmenimiz Sayın İsmail Dinçer'e de dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum. Sayın Suphi Saatçiden bahis etmişken klipte yer verdiğimiz Kerkük kalemizin çeyrek asır öncesine dayanan eski görüntülerine de değinmek isterim.

Biz bu klipin hazırlanması aşamasında malzeme toplarken Saatçi hocam kendisinde 1975 senesinde çekilmiş 8000 metrelik bir kalenin yani Kerkük kalesinin görüntülerinin olduğunu söyledi. Bunu hemen merakla aldık, izledik, duygulandık hatta ağladık ve dijital ortama aktarıp ölümsüzleştik. Dolayısıyla, sanatın gücü burada başlıyor. Konferanslarla, seminerlerle, demeçlerle bir konuya dikkat çekmeniz mümkündür. Ama özellikle müzik sanatının yaygın olması sebebiyle, müzik sanatçısını bir hedef göstermesi halinde konu çok daha çabuk kamuoyuna mal oluyor. Bu bizim milli bir sorumluluğumuzdur, milli görevimizdir.

Biz bu anlamda o görüntülerle beslediğimiz bir klip hazırladık. Hatta bir çok dia'lar elimizde Kerkük'ün kalesinden diğer mahallelerinden çekilmiş görüntüler var. Onları da elimizde değerlendirdik. Ve yine Bişkek, Baku görüntülerine yer verdik. Türk Dünyasını kapsayan ve kucaklayan bir klip yapmak istedik.

Küzeci:

Sayın Kısaparmak, klipiniz yurtiçi ve yurtdışında hangi kanallarda yayınlanmıştır?

Kısaparmak:

Türkiye'de hemen hemen bütün kanallarda yayınlanmaktadır. Klip bütün kanallara dağıtıldı. TRT'miz, diğer haber ve müzik kanallarımız konu ile ilgilendiler. Bilhassa TGRT haber merkezi, başta Mehmet Soysal olmak üzere Kerkük kalesinin dramını yakından takip etti. Benim bildiğim kadarıyla 4 defa ana haber bültenlerin konuyu taşıdılar. Bu da sesimizin daha fazla duyulmasını sağladı. Bunun yanında Kıbrıs'ta Bayrak Radyo ve Televizyonunda, Azerbaycan'da devlet televizyonunda, Türkmenistan'daki TV kanalımızda yayınlanmaktadır. Bunun dışında bana gelen haberlere göre Batı Trakya'da Gümilcine başta olmak üzere birçok Türk şehrinde, Bulgaristan'da birçok Türk şehirlerinde güzel yankılar buldu bu türkümüz. Kerkük kalesinin yaşadığı zulüm, o kültür kıyımı, kültür yıkımı dünyanın birçok yerinde; hatta Kanada'dan Danimarka'ya hatta Avustralya'ya kadar birçok Türkmen ve Türk cemaatinden güzel yankılar buldu.

Küzeci:

Türkiye'de ve Avrupa'daki Internet kanalıyla kasetiniz, CD'nizi klipinizi yayınlıyorlar. Buradan onların selamını de sizlere iletmek istiyorum. Teşekkür ediyorum.

Kısaparmak:

Teşekkür etmesi gereken biri varsa oda benim. Çünkü işin doğrusu şudur: Bu tür konulara eğilmek bu tür mesajlar vermek borcumuzdur, bizim vazifemizdir. Sadece şarkı, türkü söylemekle sanatçı olunmaz. Gerçek sanat eseri mutlaka ve mutlaka bir mesaj veren esredir. Sanat eserinin yarına kalıcı kılan da budur. Yoksa 3, 5, 6, aylık süreçlerde gündem olmak popüler olmak amaç değildir. Bendenizin bir hedefi var. Ben gündemi yakalamak kaygısı taşımıyorum. mümkünse, yani bir gündem oluşturmak kaygısını taşıyorum. Gözlerim yumulduktan, bu dünyada aranızdan çekip gittikten sonra, namuslu, haysiyetli, şerefli, efendi, haddini bilen ve kalıcı işler yapmış bir insandı diye anılmak istiyorum. Barış Manço'nun cenazesinde 30 bin insanımız Barış Manço'yu sevdikleri için yürüdüler. Ben bu milletin kalbine talibim, gönlüne talibim. Bu işleri de yapmak benim boynumun borcudur. Ben bu klipin yapılmasında, şu program da dahil olmak üzere sizlerin gösterdiğiniz fedakarlığa teşekkür ediyorum.

Küzeci:

Bu da bizim boynumuzun borcudur. Bizim için büyük bir şereftir. Sizler, kültür ve tarihimize büyük hizmetler verdiniz. Her sanatçı kaset çıkardığında bir takım ticari kaygılar taşır. Siz de böyle bir düşünce hissetmedik. Oysa bir şarkıya klip çekilmesinin amacı kasetin satışını arttırmaktır. Bunu da nasıl değerlendiriyor-sunuz.

Kısaparmak:

Aslına bakarsanız ?emsettin Bey Kerkük'ün kalasına yakılmış bir türkünün ticari dönüşümü yoktur. Manevi dönüşümü vardır. Bu milletin gönlüne talibim derken bunu arz etmeye çalıştım. Türkülerimiz genellikle aşk, sevda, hasret, gurbet üzerindir. Ama bunu da bir manevi misyon, manevi vazife olduğunu düşünüyorum. Her şey ticari değildir. Kaldı ki, benim işim deste ile değil, beste ile ilgilidir. Gönüller arasında görülmeyen yollar vardır. O yollarda taş olmak, o yollarda toprak olmak bizim için şereftir.

Size ilk sözleri ile söylemek istiyorum.Kerkük'ün Kalasıyam. Bu bağın lalasıyam, Toprağıma göz dikenin, Başımın belasıyam, Kerkük'üme göz dikenin, Başının belasıyam, Erbil'ime, Musul'uma göz dikenin başının belasıyam.

Şimdi Allah nasip ederse Ağaçlar ayakta ölür adlı bir şarkımız var kasetimizde. Kerkük klipinden sonra bu şarkının klipini gösterime vereceğiz. Ondan sonra da muhtemelen Var Mısın adlı şarkımıza klip çekeceğiz. Bu klipi de inşallah Kazakistan ve Horasan'dan başlayarak çekeceğiz. Baku'ye zaten bir gönül borcum var rahmetli cumhurbaşkanımız Elçibey'e vefatından 3 hafta kadar evvel Cebeci'deki Ankara Hastanesinde ziyaret ettik. Ziyaret sırasında bana şöyle dediler:

"Fatih bey, bir ayağa kalkarsam, kasım veya aralıkta Baku'ye gidin ve orada 150-200 bin kişilik bir konser verin".Ben de emir edersiniz demiştim. Fakat ömrü vefa etmedi. Rahmetli cumhurbaşkanımıza bir sözümüz var.İnşallah Baku'ye gideceğiz. Ve Allah nasıp ederse Kerkük kalesinin bulunduğu yerde bütün Kerküklülerle , Erbil'lilerle ve tüm Türkmen elindeki kardeşlerimizle beraber Kerkük kalesinde Türküler dalgalandırmaya gideceğiz.


Küzeci:

Kerkük'e gelip konser vermeyi düşünüyormusunuz?


Kısaparmak:

Irak'taki Türkmenler bilsinler Ankara'da, İstanbul'da, Diyarbakır'da, Hatay'da, Aşkabat'ta, Karadağ'da ve Makedonya'da Türkmen kardeşlerimin yanında ve emrinde olan 250 milyonluk bir Türk Dünyası var. Biz onların acısını yüreğimizde hissediyoruz. Hissetmekle de kalmıyoruz. El ele dayanışma içinde sizlerle birlikte bir büyük davayı omuzladık inşallah. İnşallah Türkmen Bayrağını göklere çektikten sonra acı günleri unutacağız. Onların yanındayız. Böyle bir organizasyon yaptığımızda katılmaktan şeref duyarım, emir sayarım.

Küzeci:

İnşallah önümüzdeki günlerde Kerkük'te, Erbil'de veya Musul'da bu hayalimizi gerçekleştirip, büyük bir organizasyon içinde sizleri davet ederiz. Sayın Fatih Kısaparmak, görüşmemizin sonunda Türkmenelinde yaşayan insanlarımıza, Kerkük'te, Bağdat'ta Erbil'de, Musul'daki Türkmenlere ne söylemek istiyorsunuz?

Kısaparmak:

Evvela onlara çok çok selam gönderiyoruz. Onlar sevdiğimizi, onların acılarını, meselelerini, onların dertlerini dert edindiğimizi bilmelerini istiyoruz. Onların ayağına bir diken batarsa acısını yüreğimizde hissederiz. Ve hissediyoruz da. Onların yüzü gülerse bizim de yüzümüz güler. Onlar bizim can ve öz kardeşlerimizdir. Onlar bilsinler ki yalnız değillerdir. Yalnız değiller, yalnız değiller. Evvel Allah'ın izniyle bizler bir bütünüz. Bir büyük aileyiz. Ve aile fertleri olarak birbirimize her zamankinden daha fazla sarılmak, daha yakın olmak mecburiyetindeyiz. İnşallah her karanlıktan sonra bir sabah, her kıştan sonra ilkbahar gelir. İnşallah 70-80 yıllık karanlık şafakla aydınlanmaya başlar. Allah'ın izniyle yeni baştan, 16. yüzyıl heyecanı ile, el ele gönül gönüle beraber şahlanacağız. Yalnız değiller. Biz de yalnız değiliz. Allah'ın izniyle beraber olarak daha güzel günlere yürüyeceğiz.

Küzeci:

Biz de Irak topraklarında yaşam mücadelesi veren üç milyon Türk'ün adına sizlere teşekkür ederi ve minnettarlığımızı bildiriyoruz. Teşekkürler Türkü Baba..

***

KERKÜK'ÜN KALESİYEM

Söz ve Müzik
Fatih Kısaparmak

Kerkük'ün altı harman
Katlime çıktı ferman
Yar iki köynek giymiş
Biri dert biri derman
Ah ahiri zemman

Kerkük'ün Kalesiyem
Babanın nalasıyam
Nerede bir esmer görsem başının belasıyam
Nerede bir güzel görsem ben onun kölesiyem

Kerkük'ten çıktım yola
Baku de verdim mola
Bişkek'te verdim mola
Beni öldüren esmer
Hasretin kutlu ola
Ayrılık kutlu ola
Ah ahiri zemman

Kerkük'ün Kalesiyem
Babanın nalasıyam
Nerede bir esmer görsem başının belasıyam
Nerede bir güzel görsem ben onun kölesiyem
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kaan_kahraman
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Dec 26, 2004
İletiler: 97
Şehir: TÜRKİYE UŞAK

İletiTarih: Cum Tem 15, 2005 1:03 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

KERKÜK TÜRK'TÜR TÜRK KALACAK !!!
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSNM
fevzy
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Jul 18, 2005
İletiler: 80

İletiTarih: Cum Eyl 02, 2005 2:13 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

KERKÜK TÜK`ÜN ÖZ VE ÖZ YURDUDUR....
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Sebas
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Apr 18, 2003
İletiler: 510
Şehir: Bordeaux / KahramanMaras

İletiTarih: Cmt Oca 07, 2006 6:01 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

hele bir aybuke parçasi vardir offff offff ne guzel seslendiriyor , yuregiyle soyluyor !!

Cok takdir ettigim bir sanatçi

ALlah' a emanet olun Ulkudaslarim
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
bozkurt_4747
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Jan 02, 2006
İletiler: 107
Şehir: türkiye

İletiTarih: Cmt Oca 07, 2006 9:03 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kerkuk bızımdır ancak suan baska ellerdedır bır gun gelecek kerkukude dogu turkıstanıda dunyadakı butun turk kardeslerımızı kurtaracagız bız bozkurtlar bundan kımsenın suphesı olmasın otuken de gerı alınır anayurt asyada katılır bıze bundan hıc suphem yok yeterkı turklugumuzu bılelım kardeslerımıze ıkıncı ınsan muamelsı yapmayalım mardınden saygılarımla
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
sefik_ascieli
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Jan 05, 2006
İletiler: 45

İletiTarih: Cmt Oca 07, 2006 11:06 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Can Dostlarim,

Dogru zaman geldiginde Kerkuk Turklerin yonetiminde olacaktir. Hicbir Turkun bundan suphesi olmasin. Turkmenler yalniz degildir. Amerikanin destek ciktigi Kurtlerin ne mal olduklarini onlar da, Nato da anlayacaktir.

ALLAH TURKU YUCELTSIN
KAHRAMAN TURKLER HER ZAMAN KAZANIR

NE MUTLU TURKUM DIYENE
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
sefik_ascieli
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Jan 05, 2006
İletiler: 45

İletiTarih: Cmt Oca 07, 2006 11:13 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

KERKÜK MARŞI

And olsun, mavi asmânım sana
And olsun şanlı toprağım sana.
Vatan için çalışırız
Ya ölürüz ya kalırız
Hizmet etmek için sana.

Ey Moskof'lar geçti gaflet günleri
Kanımızla çizdik biz plânları
Çok çalışma gaflet için
Çok yorulma dönmek için
Süngümdür cevap sana.

Yürüyelim hep bu yolda zafere
Bayrağımız kaldıralım göklere
Koy görsünler şanımızı
Cihana destan olur.

Milletim; şan milletim!
Genci Bozkurt milletim!
Bu vatanı bekleriz biz
Canı feda ederiz biz
Allah'ım, Bayrağım, Toprağım! Andım sana...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
alp_bozkurt
Yeni Üye
Yeni Üye



Kayıt: Jan 18, 2006
İletiler: 2

İletiTarih: Çar Oca 25, 2006 12:32 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Gardaşlarım Bize yani Türk Devletine 1964-1974 arasında uyuyor deniliyordu.

Ama bir seher vakti "Ayşe Tatile Çıktı"

Güzel günler gelecek gardaşlarım inanın

Bir gün Kerkük'e Musul'a girdiğimiz orduda olmak isterim.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
hasan1299
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Oct 25, 2005
İletiler: 806

İletiTarih: Çar Oca 25, 2006 2:28 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

fatih kısaparmağa bu türküsü için çok teşşekkür ediyorum.bu türküsüyle türk insanının kuzeyırak türklerini unutmadığını göstermiştir.kerkük bizde kanayan bir yaradır bu kanayan yarayı kapatacağız.kimsenin şüphesi olmasın.ALLAH TÜRK ü korusun ve yüceltsin
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Aug 06, 2004
İletiler: 855

İletiTarih: Çar Oca 25, 2006 2:39 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sefik_ascieli demiş ki:
KERKÜK MARŞI

And olsun, mavi asmânım sana
And olsun şanlı toprağım sana.
Vatan için çalışırız
Ya ölürüz ya kalırız
Hizmet etmek için sana.

Ey Moskof'lar geçti gaflet günleri
Kanımızla çizdik biz plânları
Çok çalışma gaflet için
Çok yorulma dönmek için
Süngümdür cevap sana.

Yürüyelim hep bu yolda zafere
Bayrağımız kaldıralım göklere
Koy görsünler şanımızı
Cihana destan olur.

Milletim; şan milletim!
Genci Bozkurt milletim!
Bu vatanı bekleriz biz
Canı feda ederiz biz
Allah'ım, Bayrağım, Toprağım! Andım sana...
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
dolunay_hatun
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: May 05, 2005
İletiler: 126
Şehir: TÜRKİYE-balıkesirli-lefkoşa

İletiTarih: Çar Oca 25, 2006 4:00 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

BİR BOZKURT YÜREĞİ YARALI-YARIM
VE KANDAN BİR YAZI "ÖLSEMDE HÜRÜM!"
HARİTADA KERKÜK, TÜRKİSTAN, KIRIM
HASRET DURAĞINDA TURAN YAZISI..
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder E-Posta gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1