Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - Milli davamiz Kerkük'ten önemli notlar...
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Aug 06, 2004
İletiler: 855

İletiTarih: Cum Eyl 29, 2006 2:46 am    ileti konusu: Milli davamiz Kerkük'ten önemli notlar... Alıntıyla Cevap Gönder

Milli davamýz Kerkük'ten önemli notlar...

Güler Kömürcü

Bu satýrlarý Kuzey Irak'tan yazýyorum, AKP Balýkesir Milletvekili Turhan Çömez ve CHP Tokat Milletvekili Sayýn Orhan Diren (Bu geziyi milletvekillerimiz baþarýyla organize ettiler) ile birlikte pazartesi akþamý Erbil'e geldik, Salý ve çarþamba gününü Türkmeneli'nin kalbi Kerkük'te geçirdik, perþembe tekrar Erbil ve derken cuma vatana, Dersaadet'ime kavuþmuþ olacaðým.

Geçtiðimiz günlerde Kara Kuvvetleri Komutanýmýz Ýlker BAÞBUÐ'un da vurguladýðý gibi Türkiye'nin dýþ politikada birinci dereceden öncelikler arasýnda yer alan Kerkük'e yaptýðýmýz bu gezi, süreç itibarýyla derin stratejik açýlýmlarla yüklü. Þimdi, uzatmadan size ilk durak Erbil'den izlenimlerimi, ardýndan Kerkük notlarýmý sunmak istiyorum:

BARZANÝ DANIÞMANI AYNI ZAMANDA AKP DELEGESÝ Zagros Grup'a ait Laveen Havayollarý ile pazartesi akþam Erbil'e geldik ve sürpriz (!)havaalanýnda bizim ekibi gazeteci-iþadamý Ýlnur ÇEVÝK karþýladý, hangi kimliðiyle biliyor musunuz; kendi tanýmýyla-KÜRDÝSTAN DEVLETÝ adýna Türk ekibine hoþ geldin dedi. Yanýnda ise Barzani'nin Dýþ Ýliþkiler yöneticisi Rawand Darvesh vardý. Bendeniz kaným buz tutmuþ vaziyette Türkiye'nin ve de tüm dünyanýn KÜRDÝSTAN Devleti olarak kabul etmediðini Ýlnur Çevik beye hatýrlatmama raðmen, beyefendi biz kabul etmesek de konuþmasýnýn devamýnda Kürdistan Devleti vurgusunda ýsrar ederek, Erbil'de yaptýðý mükemmel iþlerden, bu iþlerinin cirosunun 110 milyon dolarý aþtýðýndan, Barzani Ailesi ile olan yakýn dostluðundan, Barzanilere de yýllardýr danýþmanlýk yapmanýn verdiði gururdan bahsetti. Bu arada Türk Genelkurmay'ý nýn Güneydoðu politikalarýna da sert eleþtiriler getirmeyi ihmal etmedi.

ERBÝL'DEN KANDÝL'E DOLMUÞ VAR Bitmedi, iþadamý-gazeteci ve de Barzani dostu Ýlnur Çevik bey dediler ki: 'Eðer PKK'nýn Kandil Daðý'ndaki kamplarýna gitmek isteyen olursa Erbil'den bir taksiye binip-Kandil- demeniz yeter.'

Kuzey Irak'tan Kandil'e ulaþmak bu kadar kolaymýþ iþte efendim... Meraklýsýna...

Bu arada Ýlnur ÇEVIK beyefendi tüm bu görevlerinin (!)haricinde AKP Büyük

Kongre DELEGESI olarak da faaliyetlerde bulunuyormuþ. Evet, ne diyorsun ey okuuuur? NE!

Erbil'de çeþitli gruplarla sohbet ederken öðrendik ki burada hala faaliyette bulunan, PKK'ya hizmet-destek sunan ofisler mevcut imiþ. Soralým hemen: ABD'li yetkililer bize-Türkiye' ye güya PKK ile mücadelede destek verecek öyle mi? Peki ya Kürt Federe Bölgesi ERBÝL'deki PKK'ya destek-hizmet ofislerini nasýl açýklayacak birileri?

Ve geldik Kerkük'e... KERKÜK'ün hali içler acýsý, sokaklar iç savaþ vurgunu, özellikle Kürt gruplardan Türkmenlere yönelik saldýrýlarýn arkasý kesilmiyor, diðer yanda Araplarla-Kürtler de birbirine girmiþ. Sürekli bombalar patlýyor, silah seslerine kýsa bir süre sonra kulaðýnýz alýþýyor. KERKÜK BAÐDAT'laþmýþ kýsacasi, peki Türkmen kardeþlerimizin hali?!

Bu arada hemen belirtmeliyim ki Balýkesir Milletvekili Çömez'in de bizzat açýkladýðý gibi bizler (Erbil'den sonra) 'Kerkük'te de dolaþýrken KÜRT mahallerinde PKK'nýn bazý yan kuruluþlarýnýn ofislerinin bulunduðunu gördük. Vekillerimiz ÇÖMEZ ve Sayýn DÝREN bu bilgiyi Kerkük'teki Ýngiliz ve ABD'li konsolosluk yetkilileriyle yaptýðýmýz görüþme esnasýnda dile getirip, Irak'ýn patronlarýna (!!!)sunarak -kayýtlara geçmesini- saðladýlar. Peki sorarým size ey okur, Türkiye'nin, Ankara'nýn bu cüretkarlara, bu tehditlere karþý ne zaman sabrý bitecek?!

Kerkük'te sayýsýz Türkmen Grubu'yla görüþtük, Türkmen kardeþlerimiz Ankara'ya, sizlere feryatla seslerini duyurmaya çalýþtýlar, diyorlar ki: 'Kürtlerin arkasýnda ABD var ve Kürtler Kerkük'e el koymak üzere, bizim yanýmýzda ise kimse yok. Neredesin Türkiyem?

Kerkük gezimiz, bu gezide yapýlan kritik görüþmeler tarihe düþülen notlardýr, devamý yarýna...

28.09.2006
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
kerkuk_turk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Aug 06, 2004
İletiler: 855

İletiTarih: Cum Eyl 29, 2006 3:03 am    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Araplar'dan Türkmenlere: 'Kürtleri durduralım'

AKP Balıkesir Milletvekili Turhan ÇÖMEZ ve CHP Tokat Milletvekili Sayın Orhan DİREN'in birlikte gerçekleştirdikleri, Türkiye'nin Kerkük davası adına önemli gelişmelerin kaydedildiği Kerkük seyahatimize ait notlarımın ilk bölümünü dünkü yazımda sizlere aktardım. Şimdi bıraktığımız yerden diğer gözlemlerimi paylaşmaya devam ediyoruz;


Evet, dün de altını çizerek belirttiğim gibi Türkmeneli'nin merkezi KERKÜK'ün hali içler acısı, KERKÜK BAĞDAT'laşmış durumda.


Kerkük'ü sinsi bir plan bekliyor: 2007'de petrol cenneti Kerkük'ün referandum oyununa getirilip, Kürt Federe Bölgesi'ne katılması hazırlıkları tamamlanmış. Diğer bir ifade ile Washington'ın şımarttığı Barzani ve Talabani, Kerkük'e el koymak üzereler. Yakın tarihe kadar şehirde nüfusun dörtte biri Kürt olmasına rağmen son 2 yılda çevre illerdeki 300 bin Kürdün Kerkük'e göçünü sağlayarak yapıyı bozmuşlar.


Bitmedi, Kürtlerin silahlandırılıp, şehrin çevresinde pusuda bekletildiği, şehirde bir TÜRKMEN soykırımının her an beklendiği de öne sürülüyor.


Son birkaç gündür bulunduğum Kerkük'te peşmerge baskısı altında yaşam savaşı veren Türkmen cephesinin önemli isimleriyle görüştüm. (Milletvekillerimiz ÇÖMEZ ve DİREN'in yaptığı resmi görüşmelerin bitiminde bendeniz de size ara renkler sunmak üzere bazı Türkmen liderlerle özel sohbetler yaptım. Vekillerin görüşme notlarını rutin haberlerde okudunuz zaten)


Türkmen Cephesi, hükümetin ilgisizliginden şikayetçi hatta daha da ötesi, diyorlar ki: 'Ankara'nın acaba bir Türkmen-Kerkük politikası var mı merak ediyoruz. Bakın buraya son 3-4 yıldır tek bir milletvekili, siyasi gelmedi, (Çömez ve Diren bu anlamda ilk oluyor) Türk Dışişleri Bakanlığı Irak Özel Temsilcisi olarak 5 ay önce Büyükelçi Sn. Oğuz Çelikkol'u atadı ama Sayın Çelikkol aylardır buraya adımını atmadı. Peki hiçbir Türk siyasi, hiçbir Türk Dışişleri görevlisi gelmez ise Kerkük'ün sıkıntısı nasıl bilinecek-kağıt üzeri rapor yazıp-okumak neye yarar?! Kürtlerin el koyma planlarından-zulmünden bizi kim kurtaracak, kim bize sahip çıkacak? Amerikalılar Kürtlere sahip çıktı dağınık haldeki-parçalanmış Kürtleri birleştirip, kalkındırdılar. Türkiye ise bizi Kürdün karşısına attı. Irak'ta herkesin bir sahibi var, bir Türkmenler sahipsiz kaldı'.


Türkmenler, Kürtlerin Kerkük'e el koymasına geçit verecek olan 2007'deki referandumun (Kürtler başka illerden mobil seçmen getirip-hileli seçimle istedikleri sonucu sandıktan çıkaracaklar diye inanıyorlar) iptal edilmesini, TÜRKMEN ÖZERK BÖLGESİ oluşturulmasını istiyorlar.


Tabiat boşluklardan nefret eder, doldurur. Barzani ve Talabani'nin Washington ve Telaviv desteğiyle şımartılması, Türkmenlerin de kendileri gibi Kürtler'den şikayetçi olan Araplar'la yakınlaşmasını-dayanışmasını sağlamış durumda. Kerkük'teki 2. günümüzde Arap İstişare Meclisi Üyesi Ahmet Hamid ve Ubeydi asiretinin tepe ismi Abdurrahman el Ubeydi, milletvekillerimiz ÇÖMEZ ve Sayın DİREN'in şehirde olduğunu duyunca, apar topar randevu alarak gelip-Türkmen Meclisi'nde bizleri ziyaret ettiler. 2 saatlik görüşmede, Irak-Kerkük'ün önde gelen Arap partisinin ve Arap aşiretlerinin tepe isimleri, Kürtlerin Kerkük planına direnişte Türkmenlerle işbirliğine hazır olduklarını belirttiler, 'Arap-Türkmen el ele Kerkük'ün statüsünü bozdurmayalım' teklifinde bulundular. Neden olmasın?


Şimdi de aynanın diğer yüzüne bakalım. Tüm bu yoğun tehdit algısına rağmen Türkmen Cephesi'nde ise ne yazık ki dağınık-parçalı bir politik duruş var. 8 Türkmen Partisi bulunuyor ve bu partilerin tepe isimleri aralarında anlaşıp birleşerek tek güçlü siyasi yapı oluşturamıyorlar. Niye birleşemediklerinin sebebi bence malum koltuk kavgası-iktidar-güç çatışması.


Saadettin ERGEÇ'in başkanlığını yaptığı Irak Türkmen Cephesi çatısı altında 4 parti bulunuyor: Milli Türkmen Partisi, Bağımsızlar Harekatı, Adalet Partisi ve Türkmen İslami Harekatı, diğer Türkmen partilerinin bazılarının Şii'lere bazılarının da Kürtlere yakın durduğu belirtiliyor.


Konuştuğum Türkmen Cephesi'nin önde gelen isimleri (Cemal SAN, Enver BAYRAKTAR, Ali SADIK...) 'parçalanmışlığımızın nedeni sahipsizliğimiz, Türkiye, acilen parçalanmış Türkmen harekatını tek-güçlü bir platformda birleştirmeli ki Kürtlerin Kerkük'ün statüsünü değiştirmesi planı bozulsun' diyorlar.


Son olarak... Türkmen Meclisi'nin duvarında okuduğum bir not:

Ey Türkmenler kalkınız sizler diz çöktüğünüzde onlar karşınızda büyük gibi görünürler

29.09.2006
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Sebas
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Apr 18, 2003
İletiler: 510
Şehir: Bordeaux / KahramanMaras

İletiTarih: Cum Eyl 29, 2006 2:58 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

araplarin çikari olmazsa babalarin hayrin kovmazlar kurtleri ...

hadi hayirlisi gorecegiz
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
otuken17
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Apr 01, 2006
İletiler: 162
Şehir: Remscheid

İletiTarih: Cmt Eyl 30, 2006 4:13 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

türkmenler yanliz kaliyor. maglesef öyle emir kulu olmus bir hükümet varki sanki amerikanin kölesi gibi ne denirse tamam. türkmen gardaslarimza biz ülkücüler yeterince sahip cikiyormuyuz ?
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Sebas
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Apr 18, 2003
İletiler: 510
Şehir: Bordeaux / KahramanMaras

İletiTarih: Pzr Ekm 01, 2006 4:59 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Biz sahip çikariz çikmasinada bu isler " resmi " olmali polat kardes !

yani yetkililer bu ise atmali anlatabiliyormuyum ?

Allah yardimcilari olsun ne diyelim baska !! simdilik elden bir sey gelmez
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder MSNM
polat_38
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Jan 27, 2006
İletiler: 641

İletiTarih: Pts Ekm 02, 2006 4:32 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

karsolsun bize gardeslerimize yardim edemiyoruz


saygilarimla

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1