Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
alt1
Basın-Yazarlar: Anlaşıldı niçin Annan Planı! / Ergun Göze
Gönderen:: Bozkurt
alt1
Konu Basın-Yazarlar
ŞU son aylarda Annan Planı etrafında kıyasıya, görülmemiş bir mücadele cereyan etti. Referandumdan sonra bile ediyor. Rauf Denktaş ve Türk Milliyetçileri, Planın karşısında ve adeta bütün dünya da yanında idi. Evet bütün dünya, ABD, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, AKP iktidarı, Kıbrıs'ta Talat ve adamları ve medyamızdaki Karen Fogg çocukları..

Meseleyi Kıbrıs'ın egemenliği ve Türkiye'nin stratejik menfaatleri bakımından ele alıyorduk. Fakat, ABD'nin ve Avrupa Birliği'nin ve diğerlerinin bu meseleye, bu kadar şiddetle abanması, yine de bizim için bile bir parça açıklamasız kalıyordu. Öyle ya ne bu şiddet bu celal... Dünya Filistin'e ve Irak'a böyle yüklense kan akması önlenebilinirdi. Ama onlar, Türk Ordusu sayesinde otuz senedir kan akmayan, barış adası KKTC'ye yükleniyorlardı. Acaba niçin, niçin? O kadar ki Annan Planı'nı taraflardan biri reddetse bile yürürlükten kalkar hükmünü taşımasına rağmen, reddedildikten snra bile ve bir ölüyü diriltircesine ABD ve AB, Talat ve Yunanistan yeniden bu Annan Planı'nı kabul ettirmek yoluna girmiş gözüküyorlar.
Tabii bu yolda karşılarında yine en büyük engel, Denktaş. '*****hurbaşkanlığı'ndan çekilirim ama bu savaştan çekilmem, Son nefesime kadar bu mücadeleyi yürüteceğim' diyen Kıbrıs cihadının sembolü Denktaş..
İhanet çemberi
BU arada Sayın Denktaş, Annan Planı hakkında Gözcü adındaki gazeteye verdiği beyanatta ufak bir ayrıntıyı açıklarken, bütün manzarayı da aydınlatıyor ve hele, ABD ve İngiltere'nin bu ihanet çemberindeki rollerini cascavlak ortaya çıkarıyor:
- Ayrı ve büyük bir oyun var. Türkiye'yi de kapsayan bu oyunda Kıbrıs odak noktasıdır. Bildiğiniz gibi Kıbrıs'ın bir kısmında İngiliz üsleri var. Güya Kıbrıs'ın tümü AB'ye girdi ama İngiliz üsleri AB dışında bırakıldı. Niçin? Çünkü, kimseye karşı sorumlu olmaksızın Amerika ile beraber bu üsleri özel bir şekilde kullanacaklar. Şimdi, AB'nin Kıbrıs'a stratejik ihtiyacı olduğu beyanları var. Burada Amerika ile çatışmaktaydılar. Üss'ler olsun mu, olmasın mı diye.
İngilizler, üsleri AB'nin dışında bırakıp, Irak'a karşı ABD ile kullanmaya AB'yi razı ediyorlar. AB buna göz yumacak, ama ABD'de AB'nin Kıbrıs'ı kendi stratejik çıkarları için kullanmasına göz yumacak. Neticede birlik içerisinde Kıbrıs'ı bir kontrol merkezi haline getirmek istiyorlar. Bütün uğraş bu. Bu yönde Annan Planı beş yıldır hazırlanıyormuş... Beş yıldır düşüne düşüne, konuşmalarımızdan bir şeyler ala ala, kuyumcu gibi, bu planı hazırlamışlar. Bu anlaşmanın esasına bakın, esas Türkiye'nin aradan çıkarılması ve bunun için de bizi korunmaya alınmış bir azınlık haline getirmek. Aslolan budur. Kıbrıs, Avrupa Birliği'ne veriliyor. ABD de İngiliz üsleri vasıtasıyla buraya hakim oluyor.
Cibilliyet göstergesi
BİR yıl önce yazmıştım İngiliz tilkisi, ABD'nin gölgesinde Ortadoğu'ya dönüş yapıyor diye. Sayın Denktaş ise bunun kulisini açıklamakta ve Amerikalı kovboyun bu sefer atıyla değil de, İngiliz tilkisiyle Ortadoğu'ya yönelişini ve Kıbrıs'ın da bu ihanet planının odak noktası yapılışını gün gibi, ayan beyan ortaya koymaktadır.
Türk milli vicdanı, Kıbrıs işinde çözümsüzlük çözüm değildir derken, AKP iktidarı nerededir diye soruyordu. Bu soruyu sormaya bugün de devam etmektedir, yarın da edecektir. Sisler zamanla dağılır hakikat güneşi daima ortaya çıkar. Hemen villalar yapılacak, dolarlar yağacak, gençlere Avrupa'da iş imkanı ve kapıları açılacak diye aldatılan Kıbrıs halkı da gerçeğin çirkin yüzünü görüp ayılacaktır.
Daha şimdiden, Kıbrıs'ın Annancı politikacılarının tanınma istemiyoruz, ambargoyu kaldırın yeter deyişleri Kıbrıs'ı ABD ile AB paylaşsın, artan da Rum'un olsun, bize biraz para verin biz her şeye razıyız demenin Annancasıdır. Türkiye medyasında bir vakitler Sovyet yanlısı politika güden bazı tiplerin şimdi de ABD ve AB yanlısı bir tavrı sımsıkı devam ettirmeleri de cibilliyetlerinin ayrı bir göstergesidir.
Neyse ki Kıbrıs'ta makam peşinde değil, dava peşinde koşan ve gerçek Kıbrıslı'nın milli vicdanına tercüman olmuş bulunan bir Denktaş var. 

Ergun Göze / H.O. Tercüman

alt1
alt1
 
alt1 alt1
alt1
Giriş
Üye Adı

Şifre

Hala hesabınız yok mu? Hemen buradan açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi birçok avantajlara sahip olacaksınız.

alt1 alt1
alt1
İlgili Bağlantılar
· Daha fazla Basın-Yazarlar
· Haber gönderen Bozkurt


En çok okunan haber: Basın-Yazarlar:
Erdoğan'ın yeni uyutma taktikleri


alt1 alt1
alt1
Haber Puanlama
Ortalama Puan: 4.63
Toplam Oy: 19


Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü


alt1 alt1
alt1
Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa


"Anlaşıldı niçin Annan Planı! / Ergun Göze" | Hesap Aç/Yarat | 0 yorum
Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Misafir kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun
News ©
alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1