Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
alt1
Türk Dünyası: Kerkük Elden Gidiyor, Millet Hale Uyuyor
Gönderen:: cCcKERKUKcCc
alt1
Konu

ABD ve Batılı Ülkerlerin desteğini arkasına alarak, KDP ve KYB başta olmak üzere Kürt Grupları, 9 Nisan 2003 tarihinden Kerkük’ü işgal ettikten sonra bugünümüze kadar Kerkük’ü Kürtleştirme politikası ve antidemokrasi çalışmalarınada hiç ara vermeden devam ettirmiştir. Kürtler ilk once Kerkük’ü Kürtleştirmesini ve sonrada geçmişte yapılan sahte seçimleri gibi 2007 yılın hayali ve kurulmuş bir Rafrendum ile Kerkük’ü sözde Kürt Bölgesine bağlanmasını hedeflemektedirler.


Bugün KDP veya KYB olursa veya diğer Kürt grupları olursa hiç fark etmez ayni siyasi görüş prespaktifinde, Türkmenler, Irak Türkmen Cephesi ve diğer Turkmen siyasi partilerine ilgili ayni politikayı izlemektedir. Hedefleri Irak Türkmen Cephesi’ni yok etmek ve Türkmen Siyasi hareketini zayıf düşürmektir. Neyazik ki bugün Kürtler özellikle Kürt siyasi partiler, Türkmen Cephesini ve Türkmenleri kendilerine bir rakip bir düşman olarak görmektediler.
Irak Türkmenlerin temsilcisi olan Irak Türkmen Cephesi kuruluşundan beri bugünmüze kadar Irak’ın toprak bütünlüğünü savunmuş ve Türkmen toplumunun milli çıkarlar için Irak’ta yaşayan diğer etnik gruplar ile fark etmeden iyi ilişkiler kurmaya çalışmıştır. Biz burada Irak Türkmen Cephesi’nin siyasi ve kültürel faaliyetlerinden bahıs etmemize gerek yok zatan Uluslararası Platformda tanılmış bir siyasi örgüttür. Tarih ve Millet önünde biraz gerçekçi olalım bugün hap beraber bu ilkeye savunalım Türkmen Milleti demek Irak Türkmen Cephesi demektir, Irak Türkmen Cephesi demek Türkmen Milleti demesi anlamına gelmektedir. İşte bu nedenle hak talibi olduğu için hedef haline gelmiştir. Biz burada demek istediğimiz Kürt siyasi partilerin Türkmenlere yaptıkları asimilasyon politikalarını aşağida sırayabiliriz:

1- İlk önce Erbili kürtleştirip ve sonra ITC’ya karşı 15’a yakın Türkmen Kukla Partileri kurması ve ardından Erbili Kürt bölgesi olarak ilan etmesi ve 7 Mayıs 2006 tarihinde kurulan Kürt Yerel Hükümetinde Türkmenlere sözde iki bakanlık vermiştir. Doğru iki Bakanlık Türkmenlere tanımıştı: Ama hangi gruba vermiş, verilen gruba siyasi parti mi yoksa siyasi bir harekettir. Her iki Bakan birisi Kürltür Ocağı başkanı diğer ise Kültür Müdürüdür. Neden diğer Kukla Türkmen Siyasi partilere bakanlık aday verilmedi. Çünkü Kürt siyasi partileri, Türkmenlerin siyasi olarak tanımıyor. Neden Kürt siyasi partiler kurulan hükümetlerinde Türkmenlere iki bakanlık tanıyorlar ama kurulacak yeni Irak hükümetinde Türkmenlerin haklarına karşı çıkıyorlar.

2- Kerkük’ü Kürtleştirme politikaları:

Bu son günlerde Kerkük’te Türkmen iş adamları ve şehsiyetlerine yapılan tehdit , kaçırtma ve suikast olayları görülmektedir. Bu olaylar Kerkük’ta yapılacak 2007 Refrandomu için kurulmuş bir plandır.
Kerkük Vilayetine bağlı olmayan ( Kaler, Kifri, Çamcamal ve Tuzhurmatu) ilçelerinden Kürt vatandaşlarını Kerkük’te tain etmeleri.
15 Mayıs 2006 tarihinde KYB Kerkük Bürosuna bağlı Kürt Yazarlar Birliği tarafından Kerkük’te Kürt yazarlarına 212 parça Arazi dağıtılması.
Binlerce Kürt kökenli vatandaşları Kerkük Polis Müdürlüğünde tain etmeleri.
Irak’ın Kuzeyinde kurdukları Yerel Hükümetin bütçesi üzerine Kerkük’ü kürtleştirmek maksadıyla, Sanatçılara, Edebiyatçılara ve diğer meslek gruplarına maaş dağıtımları.
Kürtler tarafından ITC ve Milliyetçi Türkmen Partilerine karşı kurdukları Türkmen kukla partiler şunlardır:

KDP Tarafından Kurulan
Türkmen Kukla Partiler
Türkmen Kardeşlik Partisi (TKP)
Körfez Savaşı sonrası 1992 yılında Irak’ın Kuzeyi Erbil’de önce KYB ve sonra KDP desteğiyle Velit Şerika başkanlığında Türkmen Kardeşlik Partisi adı altında kurulan bir Türkmen kukla partisidir.Kuruluşundan beri İran Devletiyle iyi ilişkiler içerisinde olmasına rağmen, Kürt grupların siyasi çıkaları içinde çalışmıştır. Partinin hiçbir siyasi amacı yoktu, sadece casusluk ve Irak Türkmen Cephesi karşına eylem yapmaktır. Velit Şerika, 30 Ocak Irak seçimlerinde KDP yolu ile Irak Ulusal Meclisi seçildi. Parti merkezi 2003 tarihinden sonra Erbil’den Kerkük’e taşındı.

Türkmen Birlik Partisi (TBP)
1993 yılında Erbil’de Dr Seyfattin Demirci başkanlığında Türkmen Birlik Partisi adı altında kurulan bir kukla Türkmen partisidir. 20 Kasım 2000 yılında Erbil’de düzenlenen ikinci Türkmen Kurultayı’nda Irak Türkmen Cephesi’ne katılmak istemiş, fakat KDP’nın etkisi altında kalınca çekilmek zorunda kalmıştır. Parti genel merkezi 2003’ta Erbil’den Kerkük’e taşındı.

Kürdistan Türkmen Demokrat Partisi (KTDP)
1996 yılında Erbil’de KDP desteğiyle Dilşat Nafii Kasapoğlu başkanlığında Kürdistan Demokrat Partisi adı altında kurulan tabela partisidir. Partinin tabanı yok sadece ITC’ya karşı faaliyet göstermektedir.

Irak Kürdistan Türkmen Kültür Derneği (IKTKD)
1998 tarihinde Erbil’de KDP tarafından Cevdat Neccer başkanlığında (IKTKD) adı altında kurulan bir Türkmen kukla kültürel cemiyetidir. Cemiyet başkanı Cevdat Neccer, Türkmeneli Partisinden ayrılarak KDP desteğiyle bir tabela Türkmen cemiyetini kurmuştur. Buna karşılık Cevdat Neccer, 2000 yılında KDP yerel hükümetinde Türkmenlerden sorumlu devlet bakanı tain edilmiştir.

Türkmen Milliyetçi ve Kurtuluş Partisi (TMKP)
1999’ta Erbil’de KDP desteğiyle Şirzat Üzeyirağalı başkanlığında Türkmen Milliyetçi ve Kurtuluş Partisi adı altında kurulan bir tabele Türkmen partisidir. TMKP, tabanı yok Erbil’de faaliyet göstermektedir.

Türkmen Liberal Hareketi (TLH)
2003 tarihinde Erbil’de Sami Şebek başkanlığında Türkmen Liberal Hareketi adı altında kurulan bir tabele partisidir. Sami Şebek, 2003 Eylül ayında Kerkük’te düzenlenen 3.Türkmen Kurultayı’ndan sonra Türkmen Bağımsızlar Hareketi’nden ayrılarak KDP yolu ile Türkmen Liberal Hareketini kurmuştur Sami Şebek kısa bir süreden sonra 2004 yılında KDP desteğiyle Irak Ulusal Meclisi üyesi seçildi.

Kürdistan Türkmen Demokrat Hareketi
Karhi Altıparmak başkanlığında Erbil’de 2005 tarihinde kurulan bir kukla siyasi partisidir. 30 Ocak 2005 tarihinde kdp desteğiyle Kürt Yerel Meclisi üyesi seçildi.
Türkmen İslah Hareketi (TİH)
22 Nisan 2005 yılında Kerkük’te düzenlenen 4.Türkmen Kurultayı’ndan sonra (KDP) desteğiyle Abdulkadir Bezirgan başkanlığındaki bir grupla 25 Nisan tarihinde Erbil’deki Irak Türkmen Cephesi’nin bütün bürolerini işgal ederek Irak Türkmen İslah hareketini kurmuşlardır.

KYB Tarafından Kurulan
Türkmen Kukla Partilet
Türkmen Halk Partisi(THP)
1993 yılında Irak’ın Kuzeyinde Süleymaniye bölgesinde (KYB) desteğiyle İrfan Kerküklü tarafından önce Irak Türkmen Birlik Partisi adına kurulmuş sonra 2003 tarihinde parti isimini Türkmen Halk Partisi olarak değiştirilmiştir. İrfan Kerküklü, 2003’ta KYB yolu ile Türkmen kontejesinden Kerkük Vali yardımcısı tain edilmiştir.

Türkmen Doğuş Partisi (TDP)
2003 yılında Kerkük’te KYB desteğiyle Muffak Koryalı tarafından Türkmen Doğuş Partisi adı altında kurulan bir kukla Türkmen partisidir.
Kürt gruplar özellikle KYB ve KDP, bunların yanı sıra Irak Türkmen Cephesi’ne bir alternatif olarak ortaya çıkatmak amacıyla, kukla partileri tek çatı altında toplayıp bir kukla cephe Türkmen Ulusal Topluluğu adı altında 2003 yılında oluşturdular.
KYB ve KDP tarafından kurulan bu kukla partilerin ve kukla cephenin amacları:
1- Irak Türkmen Cephesi’ne zid faaliyet göstermesi ve bir alternatif olarak ortaya çıkartırılması.

2- Irak Türkmen Cephesi’ni siyasi sahada zayıf düşürtmek.
3- Türkmen toplumunu parçalamak.
4- Türkmen milli davasını baltalayıp çökertmek.
5 -Kürt grupların emellerine hizmet etmek

Sonuç olarak hakiki ve gerçekçi Türkmen siyasi partilere ve Türkmen halkına sesleniyoruz, artık yeter bu kadar birbirimizi eleştirmek, kirletmek ve birbirimiz parçalamak, hiç bir yararı yok sadece karşı taraf fayda görmektedir. Biz ne kadar birbirimizden uzak durarsak bizi o kadar zayıf düşürdürecekler. Hapımız beraber bu Davaya hizmet vermek için Irak Türkmen Cephesine sahip çıkalım, bir arada olalım, ITC Türkmen davasına sahip çıkmak için yola çıkmış bizede hap beraber bu yolda yüriyelim, ITC’ya katılalım gerçek dava sahibidir. Kimsenin kuklası değil güçlendirelim. Biraz düşünün yarın tarih size ne diyecek Türkmenler için neler yaptığınız soracak , artık yeter bu kadar haksızlıklar, Kerkük elden gidiyor. Türkmen bölgesini Erbil, Kerkük, Telafer, Musul, Tuzhurmatu, Bakuba ve diğer Türkmen bölgelerini eski durumlarına döndermek için bir arada olmamız gerekiyor güçlü olmamız gerekiyor ve çatı altında toplanmamız gerekiyor…

Türkmenoğlu
18 Mayıs 2006
Irak Türkmenleri


alt1
alt1
 
alt1 alt1
alt1
Giriş
Üye Adı

Şifre

Hala hesabınız yok mu? Hemen buradan açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi birçok avantajlara sahip olacaksınız.

alt1 alt1
alt1
İlgili Bağlantılar
· Daha fazla
· Haber gönderen Bozkurt


En çok okunan haber: :
AZERBAYCAN'DA ASGARİ ÜCRET 10 DOLAR! ALİYEV'İN MAAŞI 27 B&#3


alt1 alt1
alt1
Haber Puanlama
Ortalama Puan: 3
Toplam Oy: 1


Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü


alt1 alt1
alt1
Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa


Üzgünüm, bu yazı için yorumlar aktif değil.
News ©
alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1