Bozkurt NET{ Bozkurt NET
  Tıklayın kayıtlı kullanıcı olun
Ana sayfa ::Hasabınız :: Forumlar :: Makaleler :: İndir :: İletişim :: KURALLAR
alt1 alt1 alt1
alt1 alt1
alt1
Atatürk
Başbug
Atsız´ın Mektupları
Bozkurt
Tarihte Türkler
Osmanlı Sultanları
3 Mayis
Türk İslam Ülküsü
Ülkücü Hareket
İslam
Türk Büyükleri
12 Eylül
Dokuz Işık
Kızıl Elma
Doğu Türkistan
Türk Dünyası
Şiirler ve Marşlar
Ülkücü Şehitler
Ülkücüye Mektuplar
Sorular ve Cevaplar
Komünizm
Videolar
Müzikler
Postakartı

alt1 alt1
alt1
 Haber :
 Haber Ekle
 Haber Arşivi
 Arama
 Konular
 Baskıya hazırla
 Üyeler :
 Hesabınız
 Günlük
 Üye Listesi
 Özel İletiler
 ICQ Servisi
 Servisler :
 Kur'an-ı Kerim Meali
 Resim Galerisi
 E-Kart
 Dosyalar
 Müzikli Postakartı
 Cep Melodileri
 İletişim :
 Forumlar
 Bozkurtlar 100
 Bize Ulaşın
 Bizi Önerin
 Dökümantasyon :
 Makaleler
 Fikir ve Tarih Dünyası
 Kısa Nükteler
 Şairler ve Şiirler
 İzlenimler
 Ansiklopedi
 Dosyalar
 Dosya Ekle
 Popüler
 İlk 10
 Bağlantılar
 

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1
AB'YE HAYIR

alt1 alt1
alt1
Makaleler
·Meluncanlar ve Biz
·Türk Tarihi ve Türk Adı
·Amerikan Genç Hristiyanlar Cemiyeti (Y.M.C.A.) ve Amerikan Kolejleri
·SEVR YASALARI MECLİS’TEN GEÇİRİLEREK TÜRKİYE YENİ BİR KURTULUŞ SAVAŞINA BAŞLAMAK MECBURİYETİNDE BIRAKILDI!
·ABD, Alenî Bir Düşman Haline Gelmiştir!
·Dedelerimiz Oğuzlar Çıkmış Yola Aral Kıyısından
·Avrupa Birliğine neden hayır.. Jeopolitik Yaklaşım
·Noel Üzerine
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -1-
·Siyasi Konjonktürde Irak Türkmenleri
·Gümrük Birliği Anlaşmasının Anayasanın Başlangıç Kısmına Aykırılığı -2-
·Kıbrıs'ın Türkiyesiz AB üyeliği mümkün mü?
·Avrupa Birliği ve Kıbrıs Konusu
·Internet mi, İnternet mi?
·DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK (Gaspıralı ve Türkistan)
·İSMAİL GASPIRALI'NIN FİKİRLERİ
·Türkler ve İslamiyet
·Alparslan Türkeş'in Din Anlayışı ve İslama Bakışı
·Gök Tanrı
·Şamanizm Meselesi
·Ruhban Okulu neden açılmamalı?
·Ruhban Okulu
·Çanakkale Savaşları
·Türk Kültüründe Nevruz ve Milli Birlik-Beraberlik
· Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ve Yeni Rusya Çeçen Mücadelesi
·Türkçenin Anadil Olarak Dünyadaki Yeri
·Masonların Kirli İşleri
·Gümrük birliği mi; sömürge antlaşması mı?
·17 Ağustos 1999 Depremi ve gizlenen gerçekler

alt1 alt1
alt1

alt1 alt1
alt1

alt1
Bozkurt NET :: Başlığı Görüntüle - 20.ASIRDA TÜRKLÜGÜN ÖNCÜSÜ
  Link 1Ana sayfa | Link 2
Arama       


Bozkurt NET
Bozkurtların Yuvası
 

Forumlar Gruplar Gruplar Hesap Aç Oturum Aç  

  

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar İleti
hilalugruna1
Amatör Üye
Amatör Üye



Kayıt: Apr 18, 2008
İletiler: 178
Şehir: ERGENEKON

İletiTarih: Cum Tem 24, 2009 12:50 pm    ileti konusu: 20.ASIRDA TÜRKLÜGÜN ÖNCÜSÜ Alıntıyla Cevap Gönder

Sarı saçlı, gök gözlü, kurt bakışlı bir deha. Devlet adamı, büyük komutan, Türk soy şuurunu, Türk milliyetçiliği ülküsünü yüreğine işlemiş yiğit öncü. Yüce Tanrı'nın yirminci asrın başlarında Türk milletine önder olsun diye gönderdiği bir yolbaşçı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ataları Orta Anadolu'dan Makedonya'ya göçmüşler. Kültür Eski Bakanlarımızdan Sayın Namık Kemal Zeybek'İn Makedonya'da yapmış olduğu araştırmalar sonucu, halen yörük oldukları bilincinde olanların yaşadığı bir köyde Büyük Atatürk'ün dedesine ait ev bulundu. Bu köylüler Konya yörükleri. Geçen yıl yayımlanan Yeni Avrasya Dergisi'nin Eylül 2000 sayısında konuyla ilgili geniş bilgiye yer verildi.


Oğuz Kağan'ın "Gök çadırımız, güneş tuğumuz olacaktır" ülküsü, Çiçi Yabgu'nun "Boyun eğmeyeceğiz" diye başlayan nutkundaki direnişi, Bilge Kağan'ın "Ey Türk titre ve kendine dön!" sözündeki haykırışı Göktürkler'den Karahanlılar'a oradan Büyük Selçuklu'ya ve buradan Anadolu'daki Osman Bey'e geldi. Bu bağımsızlık ülküsü, bir milletin ortadan kaldırılması düşünülürken Türk tarihinin soylu sayfalarında yer alan bir yolbaşçıya, Mustafa Kemal'e devredildi.

Bu kutlu bayrak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel ilkeleri arasına "Milliyetçilik" ilkesi olarak konuldu. Türk milleti yeniden özüne dönmeye başlamıştı. Tarihini, kültürünü, töresini yeniden canlandıracak kurumlar oluşturuldu. Büyük Atatürk Orta Asya'dan gelen Türkçü aydınları bu kurumların ve üniversitelerdeki birimlerin başına getirdi. Yeniden kitaplar yayınlanmaya, Türk milleti bilinçlendirilmeye başlandı.

Yüce Türk milletinin onuru, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde herşeyin üstünde tutuldu. Dünya milletleri arasındaki yerinin, soyluluğuna yakışır düzeyde olması Atatürk'ün ülküsüydü. Bu ülküyü şöyle tarif ediyor: "Göreceksiniz neler olacak. Göreceksiniz bağlı olmakla övündüğüm Türk milleti nasıl bütün milletlerin medeniyet rehberi olacak!". Türklük O'nun en değerli varlığıydı. "Yaradılışımda bir fevkaladelik varsa, O da Türk olarak dünyaya gelinenidir" deyişiyle bunu en güzel şekliyle ifade ediyor.

Geçmişine sahip olmak, geçmişindeki özü tanıyarak, oradan kaynaklı değerlerle geleceğe yön vermek O'nun büğe kişiliğinin temeliydi. Bu temeli şu sözlerle ifade ediyor: "Büyük devletler kuran ecdadımız, büyük ve geniş ufuklu uygarlıklara sahip olmuştur. Bunu aramak, incelemek Türklüğe ve dünyaya bildirmek bizler için bir borçtur. Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır!".

İnsanoğlunun başarabileceklerini, Yüce Türk Milleti'nin başarmaması için hiçbir neden olmadığını, bilakis bu başarıda Türk milletinin her zaman daha şanslı olduğunu gösteren, "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" sözü umutlarımızı daha güçlü kılmıştır.

Türk milletinin bütün sadeliği ile dindar olması, Kutlu kitabımız Yüce Kuran-ı Kerim'i kendi diliyle anlaması için Elmalılı Hamdİ Yazır'ın tefsirini ve Ömer Nasuhi Bilmen'in ilmihalini çoğalttı. Türk milletinin İslam'a hizmetinde çıkar gözetmeksizin, fedakarca yola çıktığını en içten ifadelerle dile getirmiştir, "Türk milleti dindar olmalıdır, bütün sadeliği ile dindar olmalıdır".

Türk milletinin, yeryüzünde benliğinden koparılmış toplulukların bulunmasına taraftar olmadığını, sömürgeci güçlere fırsat verilmemesi yönünde mücadele ettiğini her zaman ifade etmiş ve mazlum milletlerin yaşamasına örnek olmuştur. Bu nedenle "Dünya üzerinde yaşamış ve yaşayan milletler arasında demokrat doğan yegane millet Türklerdir" demiştir.

Kut bulmuş, ileriyi gören bir bilgeydi Mustafa Kemal. Rusya'nın er geç dağılacağını ve Orta Asya'daki soydaşlarımızın bağımsız olacaklarını 29 Ekim 1933 günü Cumhuriyetin onuncu yılında Yüce Türk milletine müjdelemişti. İşte özünü tanıyıp geleceğe yön vermek budur.

Milliyetçiliğini şu sözlerle ifade etti: "Ben bir Türk milliyetçisiyim, böyle doğdum, böyle öleceğim". "Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Ama biz öyle milliyetçiyiz ki, bizimle işbirliği eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz". "Türkçülük bir bayrak gibidir; tıpkı Türk bayrağı gibi. Bu bayrağı vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk'ün ilk ve milli vazifesidir".

Bu bayrak Atsız Bey'ler , Necdet Sançar'larla birlikte Başbuğ Alparslan Türkeş'e ve Türk ülkücülerine emanet edildi.

Yiğit ülkü devleri, alpler, erenler, yolbaşçılar, başbuğlar ruhlarınız şad, konağınız Yüce Tanrının uçmağı olsun. Yüreği pusatlı yiğitlere selam olsun.

ALINTI


Atatürk'ün Turan İşareti


Kurtulus Savasi sirasinda en büyük destegi Rusya'dan alan Mustafa Kemal,savas sonrasinda ise iliskileri belli bir düzeyde sürdürüyordu.Çünkü Lenin'den sonra iktidari ele geçiren Stalin Rusya'yi keyfi bir sekilde yönetiyordu 1936 yilinda Atatürk her zamanki gibi Çankaya'daki aksam yemeklerinde ülkenin sorunlarini konusurken,masadakiler sik sik Pasam,Ruslar söyle ileri adimlar atiyor,ekonomide,sanayide,askeri alanda söyle basarili oluyorlar diye anlatiyordu. Atatürk'ün bunun üzerine yemegi birakip masanin üzerindeki içinde meyvelerin bulundugu tabagi aliyor ve yere atacakmis gibi yapiyor.Masadakilere :
"Eger bunu yere biraksam kaç parça olur?" diye soruyor. "40 parça olurdu Pasam"diyorlar. "Hayir.." diyor Atatürk,soruyu yine tekrar ediyorlar,ayni cevabi aliyor.Bunun üzerine "Bilemediniz " diyor. Ve devam ediyor:
"Biraz sabredin Yurtta Sulh,Cihan'da Sulha sarilin.Çünkü 60 yil sonra Rusya 60 parça olucak.Bu nesil Bolsevik ihtilali yapti.Kan kussa,kizilcik yedim der.Ogullari da babalarinin istikametinde gider.Ama ondan sonraki nesil Rusya'yi 60 parçadan böler "
Bu sözler 1936 yillarini söyle bir hatirlayalim..Henüz daha ii.Dünya Savasi çikmamis ve Rusya büyük bir güç olmamisken,bu söz söylenmistir.Anlattigi seyler 64 yil sonra gerçeklesmistir.Atatürk devam etmistir: -
"Bu gün Sovyetler Birligi dostumuzdur,komsumuzdur,müttefikimizdir.Bu dostluga ihtiyacimiz vardir.Fakat,yarin ne olacagini kimse bugünden kestiremez.
Tipki Osmanli gibi,tipki Avusturya Macaristan imparatorlugu gibi parçalanabilir,ufalanabilir.Bu gün Rusya'nin elinde simsiki tuttugu milletler avuçlarindan kaçabilirler.Dünya yeni dengeye ulasabilir.iste o zaman Türkiye ne yapacagini bilmelidir.Bizim,bu dostumuzun idaresinde dili bir,inanci bir,özü bir kardeslerimiz vardir.Onlara sahip çikmaya hazir olmaliyiz.Hazir olmak yalniz o günü susup beklemek degildir.Hazirlanmak lazimdir.Milletler buna nasil hazirlanir?Manevi köprüleri saglam tutarak..Dil bir köprüdür.inanç bir köprüdür.Tarih bir köprüdür.Köklerimize inmeli ve olaylarin böldügü tarihimiz içinde bütünlesmeliyiz.Onlarin bize yaklasmasini beklemeliyiz,bizim onlara yaklasmamiz gerekliligidir.Rusya bir gün dagilacaktir.O zaman Türkiye onlar için örnek bir ülke olacaktir."diyen Atatürk :
Türkiye 21 nci Yüzyili sekillendiren Avrasya için bir kilit ülke konumundadir.Onlar bizi örnek alacaklardir." diye görüsünü bildiriyor. Atatürk'ün ileri görüsünü 1999 yilindan 2000 yilina girerken gözlem yapan ve gazeteleri televizyonlari yani kisacasi dünyayi takip eden herkes su an bile anlayabilir.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
hasan1299
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye



Kayıt: Oct 25, 2005
İletiler: 806

İletiTarih: Cmt Tem 25, 2009 9:24 pm    ileti konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

TÜRK TARİHİ nin en büyük lideriydi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK,yok olmakta olan ,tarşh sahnesinden silinmekte olan bir milleti tekrar ayağa kaldırdı,öyle bir ayağa kalkıştıki onunki 7 düvele meydan okudu tekrardan bağımsızlığa kavuşturdu bu milelti,bağımsızlık bu mileltin vazgeçemeyeceği 1.unsurdur,esaret altında yaşamaktansa ölmeyi göze alan bir MİLLET için bağımsızlık tek çareydi ,ATATÜRK TÜRK MİLLETİNE bu bağımsızlık duygusunu TÜRKLÜK duygusunu tekrardan aşılamıştır ve altından hiç bir mileltin kalkamayacağı büyük bir direniş göstermiş ve kazanmıştır,ATATÜRK TÜRK MİLLETİ ne sonsuz güvenen TÜRK olmaktan gurur duyan,tek övünç kaynağının TÜRK olmak olduğunu söyleyen büyük bir insandı,TÜRKLERE güvenlerini tekrardan kazandırabilmek için herşeyi yapan TÜRK ün geçmişte dünyaya şekil nizamö verdiğinni ve yine aynı heyecanla gelecektede LİDER BİR ÜLKE olacağını söylemiştir bunun için adımlar atmıştır,hiç bir lider ATATÜRK kadar geniş ufuklu değildi,TÜRKLÜK için ömrünü feda etti onun ilke ve inkuılaplarıyla yönümüzü buluyoruz,bizden sonrakilerde bu büyük liderin peşindne gidecek ATATÜRK her zaman var olacak.
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel ileti gönder
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

  


 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumdaki iletilerinizisilemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB

alt1
1998-2007 Bozkurt NET
alt1
1998-2010 BOZKURT NET
--------------------------------------
Web sitemiz PHP-Nuke (© 2003) kodlarına sahiptir. PHP-Nuke GNU/GPL lisansı altında dağıtılan ücretsiz yazılımdır.
alt1